ΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΩ

Το άκουσμα της διάγνωσης για καρκίνο είναι δύσκολο, κι αμέσως μετά προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Πώς να προετοιμαστώ για τις θεραπείες; Πώς να το πω στους δικούς μου; Πρέπει να δω ψυχολόγο; Θα μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι; Πώς θα συνεχίσω να έχω κοινωνική και προσωπική ζωή; Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σε αυτή τη δοκιμασία: μια ομάδα επαγγελματιών υγείας, φαρμακοποιών και θεραπευτών είναι εδώ για να σας στηρίξει.

Ο καρκίνος μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις, την οικογενειακή ζωή και την εργασία σας, και, φυσικά, θα υπάρξουν και σωματικές αλλαγές. Οι θεραπείες για τον καρκίνο είναι πιθανό να επηρεάσουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας. Κάποιοι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες ή χημειοθεραπείες για τον καρκίνο παρουσιάζουν δερματικές αντιδράσεις σε κάποιον βαθμό.

Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να ανακαλύψετε το Pilates και τη Σωφρολογία που θα σας βοηθήσουν να δουλέψετε το σώμα σας και να χαλαρώσετε. Υπάρχει κάτι για όλους. «Κακομάθετε» τον εαυτό σας· αυτή η διαδικασία είναι ένα σημαντικό βήμα της σωματικής και πνευματικής προετοιμασίας σας για τον δρόμο που έχετε να διανύσετε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ

Οι θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στο σώμα και το δέρμα σας. Ωστόσο, η προετοιμασία του δέρματός σας προτού εμφανιστούν αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις μελλοντικές προκλήσεις.

Αφιερώστε χρόνο για να ενημερωθείτε σχετικά με το πώς ενδέχεται να αλλάξει η εμφάνισή σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετές δερματολογικές επιλογές για να διαλέξετε πριν ξεκινήσει η θεραπεία σας. Η εύρεση των σωστών προϊόντων ενυδάτωσης και καταπράυνσης είναι ένα πολύ χρήσιμο πρώτο βήμα για τη μετρίαση των επιπτώσεων των θεραπειών για τον καρκίνο. Μια λοσιόν καθαρισμού που να σέβεται το pH του δέρματός σας, η κατάλληλη ενυδατική, ένα αποτελεσματικό αντιηλιακό… όλα αυτά συνδυαστικά μπορούν να αποτελέσουν τα πιο δυνατά σας όπλα.

ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ
ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το να μάθετε ότι έχετε καρκίνο μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά συναισθηματικών αντιδράσεων. Οι ομάδες υποστήριξης καρκινοπαθών έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε όλες τις πτυχές της διάγνωσής σας.

Θα σας προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε εμπειρίες και να συνδεθείτε με άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Στο μέρος αυτό θα βρείτε στήριξη και ανθρώπους να σας ακούσουν και να σας καταλάβουν. Αυτό το δίκτυο υποστήριξης ίσως σας προσφέρει μια κάποια λύτρωση, καθώς εκεί θα συναντήσετε άλλους που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να εξερευνήσετε τα συναισθήματά σας γύρω από τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου. Εκφράζοντας τις σκέψεις σας σε ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και ταυτίζονται με την κατάστασή σας θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, ειδικά αν το σώμα ή το δέρμα σας έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Εξερευνήστε πώς η ένταξη σε μια ομάδα υποστήριξης για καρκινοπαθείς μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετική για την επιτυχία της θεραπείας και της ανάρρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Καρκίνος Δέρματος Σημάδια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πρόληψη Καρκίνου Δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ποιότητα ζωής ασθενών με καρκίνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ