Η ΔΥΝΑΜΗ
ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το να κινείτε το σώμα σας μπορεί να είναι ευεργετικό όχι μόνο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική σας υγεία. 

Όσο η θεραπεία σας για τον καρκίνο προχωρά, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό να κατανοήσετε και να αξιοποιήσετε τη δύναμη της κίνησης. Όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να βοηθήσει με την αϋπνία, αλλά επίσης χτίζει μυϊκή δύναμη, βελτιώνει την ισορροπία και σας κρατά όσο το δυνατόν πιο κινητικούς.

Η σημασία της άσκησης για όσους ζουν με καρκίνο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη θεραπεία, έχει αποδειχθεί σε πολλές διεθνείς ακαδημαϊκές μελέτες. Η AFSOS συνιστά, όταν είναι εφικτό, δύο με πέντε προπονήσεις την εβδομάδα που να διαρκούν από 10-20 έως 40-60 λεπτά, συν το ζέσταμα, τα διαλείμματα, και τη χαλάρωση μετά την προπόνηση. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει περισσότερο και που σας κάνει να νοιώθετε καλά.

Το Pilates είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα άσκησης χαμηλής έντασης. Θα σας βοηθήσει να χτίσετε μυϊκή δύναμη, να μειώσετε το άγχος και την κόπωση, να έχετε καλύτερη διάθεση και, ενδεχομένως, να βελτιώσετε την καθημερινή ποιότητα ζωής σας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ PILATES

Το Pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates, ο οποίος πίστευε ότι η σωματική και η ψυχική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η μέθοδος του αναπτύχθηκε με επιρροές όπως η γυμναστική εδάφους, η πυγμαχία και η ελληνορωμαϊκή πάλη. Στόχος του Pilates είναι η ενδυνάμωση του σώματος με έμφαση στον κορμό, καθώς και η βελτίωση της γενικότερης φυσικής κατάστασης και της ευεξίας.

Το Pilates είναι εξαιρετική μορφή άσκησης για αρχάριους, καθώς υπάρχει ένα σημείο εκκίνησης για κάθε επίπεδο ικανοτήτων. Απλές ασκήσεις που βασίζονται στην ενδυνάμωση των μυών μπορούν να γίνουν στο πάτωμα, ενώ, αν είστε εντελώς αρχάριοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό εξοπλισμό για υποστήριξη.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ PILATES
ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η τακτική εξάσκηση του Pilates μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος, τον μυϊκό τόνο, την ισορροπία, και την κινητικότητα των αρθρώσεων, καθώς και να μειώσει το στρες και την ένταση. 

Αν, για παράδειγμα, υποβληθήκατε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού, το Pilates θα ενδυναμώσει τους μύες στους ώμους και στην πλάτη σας. Οι ασκήσεις Pilates μπορούν να εκτελεστούν σε πολλές διαφορετικές θέσεις, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ικανότητές σας. Επίσης, συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, οι οποίες βελτιώνουν την ελαστικότητα των ουλών και προάγουν τη λεμφική αποστράγγιση. 

Το Pilates μετατοπίζει την εστίασή σας από τις καταβεβλημένες περιοχές του σώματός σας δίνοντας έμφαση στο τι μπορείτε και όχι στο τι δεν μπορείτε να κάνετε· έτσι, σας βοηθά να εκτιμήσετε τις δυνατότητες του σώματός σας και την ικανότητά του να επουλώνεται.

Όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη. Μην ξεχάσετε να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε να ασχολείστε με οτιδήποτε θεωρείται άσκηση υψηλής έντασης.
did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΜΟΥ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ PILATES ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Ή ΟΣΟ ΕΙΣΤΕ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Χρήσιμες ονοματολογίες για το δέρμα & τον καρκίνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Καρκίνος Δέρματος Σημάδια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πρόληψη Καρκίνου Δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ