ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ: 
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΙΤΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ

Για να είστε εδώ, μάλλον θα αναρωτιέστε αν είστε κι εσείς ο 1 στους 2 ανθρώπους που, κάποια στιγμή στη ζωή τους, το δέρμα τους παρουσιάζει ευαισθησία. Η διάγνωση είναι δύσκολη, αφού τα συμπτώματα δεν είναι εμφανή και ο γιατρός πρέπει να βασιστεί στις περιγραφές που του δίνει ο ασθενής. Από την πλευρά του πάσχοντος, το ευαίσθητο δέρμα είναι μια καθημερινή, ενοχλητική πραγματικότητα. Οι ασθενείς παραπονιούνται για δυσάρεστη -και ενίοτε συνεχή- αίσθηση τραβήγματος, νυγμού ή μυρμηγκιάσματος. Από την πλευρά του δερματολόγου, πέρα από μια ελαφριά ερυθρότητα ή ξηρότητα, το ευαίσθητο δέρμα δείχνει φυσιολογικό.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Τι προκαλεί ευαίσθητο δέρμα;

Το ευαίσθητο δέρμα έχει δύο κύριες αιτίες. Η πρώτη αιτία είναι η εξασθένιση του επιφανειακού φραγμού, με αποτέλεσμα εξωτερικοί ερεθιστικοί παράγοντες να διεισδύουν ακόμα πιο βαθιά. Η δεύτερη αιτία είναι η υπερευαισθησία των νευρικών απολήξεων στο δέρμα, οι οποίες εκπέμπουν σήματα πόνου ως απόκριση σε αβλαβή ερεθίσματα. Για να καταπραΰνετε το ευαίσθητο δέρμα, καθαρίστε το απαλά με μικκυλιακό νερό και έπειτα χρησιμοποιήστε σπρέι ιαματικού νερού και ενυδατική κρέμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι είναι το ευαίσθητο δέρμα;

Αν νοιώθετε δυσάρεστη αίσθηση, όπως τράβηγμα, τσίμπημα, κάψιμο ή τσούξιμο, ως απόκριση σε παράγοντες όπως οι αλλαγές θερμοκρασίας, ο άνεμος, η ακτινοβολία UV, το σκληρό νερό ή τα σκληρά προϊόντα, χωρίς να υπάρχει ορατό εξάνθημα, πιθανότατα να έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αν έχετε ερυθρότητα ή εξανθήματα, είναι πιο πιθανό να έχετε αντιδραστικό ή αλλεργικό δέρμα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευθείτε έναν δερματολόγο για μια έγκυρη διάγνωση.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Γιατί το δέρμα μου είναι ευαίσθητο στο άγγιγμα;

Αν νοιώθετε δυσφορία αγγίζοντας απλώς το δέρμα σας, ίσως να έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Στο ευαίσθητο δέρμα, οι απολήξεις των νεύρων είναι υπερευαίσθητες, πυροδοτώντας σήματα πόνου ως απόκριση σε αβλαβή ερεθίσματα. Ωστόσο, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο εξαιτίας ερυθρότητας και φλεγμονής, θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν οφείλεται σε λοίμωξη ή άλλη ιατρική αιτία.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Ποια είναι η καλύτερη ενυδατική για το ευαίσθητο δέρμα;

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα που να είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτόν τον τύπο δέρματος χωρίς άρωμα, χρωστικές, λανολίνη και αλκοόλη, αλλά με καταπραϋντικά συστατικά όπως Νευροενσίνη και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Τέλος, θα πρέπει να περιέχει πρεβιοτικά συστατικά για εξισορρόπηση του μικροβιώματος, δηλ. των βακτηρίων που είναι ευεργετικά για το δέρμα.

 

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

La roche posay model

ΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Εάν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων είναι ευάλωτα, ορισμένοι εξωτερικοί παράγοντες όπως η κατανάλωση μπαχαρικών ή αλκοόλ, το μπάνιο με ζεστό νερό και η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να προκαλέσουν φούντωση και ευαισθησία στο δέρμα.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Αν και νόστιμα, τα υλικά που θα βρείτε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι πιθανό να βλάψουν το ήδη ευαίσθητο δέρμα σας. Είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τις «φυσικές» σπιτικές θεραπείες, όπως τις μάσκες προσώπου από μέλι, βρώμη, αβοκάντο και σοκολάτα, καθώς υπάρχει περίπτωση να περιέχουν αλλεργιογόνα και ερεθιστικές ουσίες. Αντ' αυτού, αναζητήστε εξειδικευμένες συμβουλές και λύσεις για την περιποίηση του δέρματός σας.
Learn More
La roche posay model

ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Το πρόβλημα με το ευαίσθητο δέρμα είναι ότι, παρόλο που τα συμπτώματα είναι ενοχλητικά, ο γιατρός συχνά αποκρίνεται πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα αφού δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια. Ένας έμπειρος δερματολόγος όμως θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το ευαίσθητο δέρμα και να σας συστήσει ειδικές θεραπείες για το ευαισθητοποιημένο ή υπερευαισθητοποιημένο δέρμα.
Learn More
Model's face La Roche Posay

Η ΔΙΑΘΕΣΗ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Το άγχος και τα έντονα συναισθήματα συνοδεύονται από διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, προκαλώντας φούντωση και δυσφορία. Σε πολλούς ανθρώπους, προσφέρουν ανακούφιση οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή παρόμοιων τεχνικών χαλάρωσης. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί ακόμη καλύτερα όταν συνδυάζεται με προϊόντα εξειδικευμένης περιποίησης, όπως αυτά της σειράς TOLERIANE.
Learn More

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Πώς ξεχωρίζουμε λοιπόν το ευαίσθητο δέρμα; Χρησιμοποιείται η μέθοδος της διαφορικής διάγνωσης. Ο δερματολόγος αποκλείει παθήσεις με παρόμοια συμπτώματα, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, ώστε να καταλήξει στην επικρατέστερη διάγνωση με βάση τις περιγραφές των συμπτωμάτων και της αίσθησης δυσφορίας που του δίνει ο ασθενής. Ο γιατρός μπορεί επίσης να εφαρμόσει ένα αραιωμένο όξινο διάλυμα στο δέρμα και να δει εάν αυτό προκαλεί τα ίδια συμπτώματα.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η δυσλειτουργία του επιφανειακού προστατευτικού φραγμού και η υπερευαισθησία των νευρικών απολήξεων του δέρματος είναι τα αίτια που ευθύνονται για το ευαίσθητο δέρμα. Το ευαίσθητο δέρμα παρουσιάζει συχνά ανισορροπία του μικροβιώματος -του πληθυσμού βακτηρίων, κάποια από αυτά ωφέλιμα και άλλα λιγότερο, που ζει στην επιφάνειά του δέρματός μας.

"Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ευαισθησία, θα πρέπει να υιοθετήσετε μία τριπλή προσέγγιση με στόχο: - την αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος - την εντατική καταπράυνση του δέρματος και - την εξισορρόπηση του μικροβιώματος (μην ανησυχείτε, θα σας εξηγήσουμε πώς να το καταφέρετε)."

Σε αυτή την υποενότητα, θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που ευθύνονται για το ευαίσθητο δέρμα, από το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό και την επιλογή ακατάλληλων καλλυντικών μέχρι την κατανάλωση πικάντικων φαγητών και το άγχος.

Προσφέρουμε επίσης συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις εξάρσεις ευαισθησίας, καθώς και προτάσεις για την υιοθέτηση ενός καθημερινού προγράμματος περιποίησης ώστε να μειώσετε την ευαισθησία του δέρματός σας.

Θα μάθετε επίσης πώς το ευαίσθητο δέρμα επηρεάζει την ευεξία (και πώς να αναλάβετε δράση) και πώς το πρόβλημα εκδηλώνεται ανάλογα με την περίοδο, την εποχή ή ακόμη και την ώρα της ημέρας.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά, στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ
ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

placeholder Ποια είναι τα κατάλληλα καλλυντικά για το ευαίσθητο δέρμα;
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Παράγοντες που δημιουργούν ευαίσθητο δέρμα
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Η λύση για την ερυθρότητα του δέρματος
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Ευαίσθητο δέρμα και κοκκινίλες στο σώμα
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Ευαίσθητο δέρμα
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.