ΗΛΙΟΣ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ABCDE
Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος - είτε πρόκειται για μελάνωμα είτε όχι - οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο;

Η έκθεση στον ήλιο ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ηλιακού εγκαύματος, καθώς και συνοδές επιπτώσεις, όπως πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Για να είστε ασφαλείς στον ήλιο, να μένετε στη σκιά μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. και να φοράτε καπέλο, προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Εκτός από αυτά τα μέτρα, να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος εφαρμόζοντας κάθε 2 ώρες στις εκτεθειμένες περιοχές.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Ποιο είναι το καλύτερο αντιηλιακό για το ευαίσθητο δέρμα;

Ορισμένα αντιηλιακά μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστο τσούξιμο στο ευαίσθητο δέρμα. Επιλέξτε προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος που να έχει δοκιμαστεί στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, όπως η σειρά ANTHELIOS της La Roche-Posay -της μάρκας που ειδικεύεται στο ευαίσθητο δέρμα. Όλα τα προϊόντα ANTHELIOS περιέχουν το φυσικά αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό ιαματικό νερό της La Roche-Posay που καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Το τεχνητό μαύρισμα με σπρέι προστατεύει από τον ήλιο;

Με τίποτα! Τα σπρέι μαυρίσματος αντιδρούν με τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, για να δώσει χρώμα στο δέρμα. Αυτό δεν ενισχύει καθόλου την άμυνα του δέρματος έναντι του ήλιου. Το τεχνητό μαύρισμα με σπρέι είναι πολύ πιο ασφαλές από το συμβατικό μαύρισμα με ηλιοθεραπεία, ωστόσο πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας αντιηλιακό ευρέος φάσματος UVA-UVB.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο χωρίς αντιηλιακό;

Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και προστατευτικά ρούχα, καθώς και να παραμένετε στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Ωστόσο, το αντιηλιακό αποτελεί τον κυριότερο τρόπο προστασίας από τον ήλιο και πρέπει να το περιλαμβάνετε στη ρουτίνα σας. Τα αντιηλιακά ANTHELIOS υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές ακόμη και στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι απολύτως ασφαλή.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το πρόσωπό μου από τον ήλιο;

Για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση ή τον καρκίνο του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακό προσώπου. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν είστε έγκυος ή λαμβάνετε από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε μια μελαγχρωματική διαταραχή που ονομάζεται μέλασμα.Επιλέξτε την υφή που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας, όπως μια καταπραϋντική κρέμα για ξηρό δέρμα, ένα μη φαγεσωρογόνο τζελ για λιπαρό δέρμα, ή ένα δροσερό σπρέι αν ψάχνετε κάτι πιο εύχρηστο.

Ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

Model's face La Roche Posay

Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ
ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Οι ακτίνες UVA επιφέρουν ρήξη στα δομικά στοιχεία του δέρματος, όπως στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί απώλεια σφριγηλότητας και ελαστικότητας, ενώ συμβάλλει στον σχηματισμό ρυτίδων. Οι ακτίνες UVB οδηγούν σε ανομοιογενή και ακανόνιστη παραγωγή χρωστικής, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό σκούρων κηλίδων και την εμφάνιση ωχρότητας στο δέρμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αλλαγές αυτές στο δέρμα είναι γνωστές ως φωτογήρανση.
Learn More
La roche posay model

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ
ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Ακόμα και σε μια συννεφιασμένη και βροχερή ημέρα, το δέρμα εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες που σταδιακά προκαλούν εμφάνιση στιγμάτων φωτογήρανσης. Για πλήρη προστασία του δέρματός σας, να φοράτε καθημερινά αντιηλιακό, όχι μόνο όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Εάν εντοπιστεί νωρίς, το 90% των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος είναι ιάσιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό, μεταξύ των επισκέψεων σε δερματολόγο, να χρησιμοποιείτε το [SAVE YOUR SKIN LANDING PAGE] για να παρακολουθείτε τις ελιές τόσο τις δικές σας όσο και των αγαπημένων σας. Και φυσικά, πρέπει η χρήση του αντιηλιακού να αποτελέσει καθημερινή συνήθεια, αδιαπραγμάτευτα, για να προστατεύσετε τις ελιές σας και να αποτρέψετε τον καρκίνο του δέρματος.
Learn More

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ;

Πιο κάτω θα βρείτε ειδικό άρθρο που επεξηγεί τις ποικίλες επιπτώσεις των διαφορετικών τύπων υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα -ηλιακό έγκαυμα, γήρανση και αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του δέρματος-, καθώς και πώς να κατανοείτε τις ετικέτες των αντιηλιακών προϊόντων και να επιλέξετε προστασία στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Για μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα του τι συμβαίνει στο δέρμα κάτω από τον ήλιο, θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο (ηλιακή αλλεργία, ακμή, φωτοευαισθησία…).

Έχοντας στη φαρέτρα σας όλες αυτές τις γνώσεις, θα είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές μας που θα κρατήσουν σφαλές το δέρμα τόσο το δικό σας όσο και της οικογένειάς σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της καθημερινής προστασίας, ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

ΗΛΙΟΣ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ - ΜΕΘΟΔΟΣ ABCDE

Γιατί είναι επικίνδυνος ο ήλιος; Οι ακτίνες UVA και UVB πυροδοτούν αλλαγές στην καρδιά των κυττάρων μας, προκαλώντας βλάβη στο DNA. Μακροπρόθεσμα, η βλάβη αυτή μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.
Αν και το άκουσμα και μόνο της λέξης καρκίνος είναι πάντα τρομακτικό, το 90% των καρκίνων του δέρματος είναι ιάσιμο αν ανιχνευθεί εγκαίρως*. Και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με σωστή αντιηλιακή προστασία.
*www.euromelanoma.org/press, Ενημερωτικό δελτίο EPI 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

  • Για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, πρέπει να ακολουθούνται πάντα ορισμένα απλά βήματα:
  • Υιοθετήστε έξυπνη συμπεριφορά κάτω από τον ήλιο, για παράδειγμα αποφεύγοντας την έκθεση τις πιο ηλιόλουστες ώρες της ημέρας και φορώντας προστατευτικά καπέλα και ρούχα.
  • Προστατεύστε το δέρμα σας με αντιηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη τουλάχιστον SPF 30.
  • Ελέγξτε τις ελιές σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ABCDE (συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν δερματολόγο εάν παρατηρήσετε κάτι ανησυχητικό).
  • Να επισκέπτεστε τακτικά τον δερματολόγο σας για έλεγχο των ελιών σε ολόκληρο το σώμα.

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;

"Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που κρύβει ο ήλιος, ορισμένα άτομα ανήκουν σε ομάδα υψηλότερου κινδύνου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα άτομα με ανοιχτό φωτοτύπο (ανοιχτόχρωμα μάτια, δέρμα και μαλλιά), τα άτομα με μεγάλο αριθμό ελιών ή/και οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο του δέρματος, τα άτομα που υπέστησαν 5 ή περισσότερα ηλιακά εγκαύματα με φουσκάλες σε ηλικία κάτω των 20 ετών, και όσοι χρησιμοποιούν τακτικά θαλάμους μαυρίσματος".

Εάν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, πρέπει να ελέγχετε τις ελιές σας σε τακτική βάση - να θυμάστε, το 90% των καρκίνων του δέρματος είναι ιάσιμο εάν ανιχνευθεί εγκαίρως*.
*www.euromelanoma.org/press, Ενημερωτικό δελτίο EPI 2014

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ABCDE ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Αναγνωρισμένη από δερματολόγους, η μέθοδος ABCDE είναι εξαιρετικά χρήσιμη στον εντοπισμό ύποπτων βλαβών δια γυμνού οφθαλμού.

Οι ανησυχητικές ενδείξεις που πρέπει να αναζητούμε σχολαστικά περιλαμβάνουν:

  • Ξαφνική ανάπτυξη νέων ελιών, καθώς 8 στα 10 μελανώματα προκύπτουν από νέες ελιές και όχι από προϋπάρχουσες.
  • Αλλαγές στο μέγεθος, το σχήμα ή το χρώμα των ελιών που υπάρχουν ήδη.

Σε αυτή την ενότητα, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος: Πώς να παραμένετε ασφαλείς στον ήλιο, ποια προϊόντα αντιηλιακής προστασίας πρέπει να χρησιμοποιείτε και πόσο συχνά. Θα βρείτε επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο ABCDE ως εργαλείο παρακολούθησης των ελιών, καθώς και εύχρηστες συμβουλές αντιηλιακής προστασίας για να είστε σίγουροι ότι προστατεύετε κάθε εκατοστό του δέρματός σας.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

placeholder Υπεριώδη Ακτινοβολία & Ήλιος: Οφέλη και βλαβερές συνέπειες
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Φωτοευαισθησία Συμπτώματα
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Ελιές Στο Δέρμα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Αντηλιακή προστασία και ογκολογικές θεραπείες
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Αντηλιακά Anthelios για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.