Ελιές Στο Δέρμα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ανακάλυψε όσα πρέπει για τις ελιές στο δέρμα και πώς να προστατευτείς από τον ήλιο.

 

Μπες στο site της La Roche-Posay και μάθε περισσότερα!

 

Ελιές και ήλιος: ένας κακός συνδυασμός

 

Μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας, η έκθεση στον ήλιο επηρεάζει τον αριθμό των ελιών που ενδέχεται να εμφανιστούν στο δέρμα, καθώς και το μέγεθός τους.

Ωστόσο, όσο περισσότερες ελιές έχει κανείς, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος, αφού το 35% των δερματικών καρκίνων, στην πραγματικότητα αναπτύσσονται πάνω σε ένα προϋπάρχοντα σπίλο[1].Είναι επομένως απαραίτητο να προστατεύετε αποτελεσματικά τα παιδιά και τους εφήβους από τον ήλιο έτσι ώστε να περιορίσετε την εμφάνιση νέων ελιών.

Επιπλέον, η υπερέκθεση των υπαρχόντων σπίλων στον ήλιο, επηρεάζει την ανάπτυξη βλαβών οι οποίες ίσως αποδειχθούν καρκινικές. Είναι επομένως εξίσου σημαντικό να υιοθετήσετε καλές συνήθειες για να προστατεύετε τις ελιές σας από τις ακτίνες UVA και UVB, όπως ακριβώς κάνετε και με το δέρμα σας.

 

Προστάτεψε τις ελιές σου

 

Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες, τα εργαστήρια La Roche-Posay σχεδίασαν τη σειρά αντηλιακής προστασίας ΑΝΤΗELIOS που συνδυάζουν πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

 

H σειρά ΑΝΤΗELIOS περιλαμβάνει διάφορες υφές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και προσδοκίες των ατόμων με πολύ ευαίσθητο δέρμα, ακόμα και αλλεργικό στον ήλιο δέρμα.

 

Είτε αναζητάς μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα που απορροφάται γρήγορα, μια εξαιρετικά ανάλαφρη υφή, ένα απαλό γαλάκτωμα ή ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο παιδικό δέρμα, δες όλα τα προϊόντα της σειράς για να βρεις την ιδανική αντηλιακή προστασία για εσένα.

 

Για να είσαι πάντα σε εγρήγορση και να προσέχεις τις ελιές σας, η La Roche-Posay ανέπτυξε μια εικονογραφημένη προβολή της εγκεκριμένης μεθόδου αυτοεξέτασης ABCDE για να ελέγξεις τις ελιές σου και να παρακολουθήσεις την εξέλιξή τους στο μεσοδιάστημα των επισκέψεων στον δερματολόγο. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο έγκαιρα διαγνωστεί ο καρκίνος του δέρματος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες θεραπείας του.

 

Καλές συνήθειες για υψηλή προστασία κατά την έκθεση στον ήλιο

 

Καθώς το 50% με 70% των καρκίνων του δέρματος προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένους απλούς κανόνες σε συνδυασμό με την εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας:

 

  1. Αποφύγετε να εκτίθεστε στον ήλιο από τις 12πμ έως τις 4 μμ.

  2. Προτιμήστε τη σκιά αντί της άμεσης έκθεσης στον ήλιο

  3. Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες.

  4. Περιορίστε την έκθεση των παιδιών στον ήλιο όσο γίνεται περισσότερο γιατί το δέρμα τους είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δέρμα των ενηλίκων. Τα ρούχα (καπέλα, μπλουζάκι και γυαλιά) παραμένουν η καλύτερη προστασία από τις ακτίνες UV.

 

[1] The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Εθνική Ενωση Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Φωτοευαισθησία κάτω από τον ήλιο
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Ηλιακή Ακτινοβολία
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Αντιηλιακή Προστασία Προσώπου
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ