ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΩ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ

Τώρα που επιτέλους τελειώσατε τις θεραπείες σας για τον καρκίνο, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας τους επόμενους μήνες. 

Το πιο δύσκολο κομμάτι έχει πια περάσει, όμως είναι σημαντικό να μην διακόψετε την καλή ρουτίνα περιποίησης που υιοθετήσατε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας. Το δέρμα σας θα χρειάζεται φροντίδα και αγάπη το διάστημα αυτό, καθώς μπορεί να παρουσιάζει ακόμα ευαισθησία, ξηρότητα ή ερεθισμό. Κάποιοι τομείς θα χρήζουν προσοχής, όπως είναι η έκθεση στον ήλιο.

Μαζί με τους αγαπημένους σας μάχεστε εδώ και πολύ καιρό ενάντια στον καρκίνο, και ίσως χρειάζεται χρόνος για να ανακτήσετε τη σωματική και συναισθηματική σας δύναμη. Το να πάρετε συμβουλές από άλλους που ζουν με καρκίνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια νέα οπτική για την κατάστασή σας. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν οι ομάδες υποστήριξης καρκινοπαθών. Θα σας προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε εμπειρίες και να συνδεθείτε με άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.
Μολονότι σε κάποιες ουλές το μασάζ πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη ειδικού, υπάρχουν κάποιες βασικές οδηγίες, εγκεκριμένες από το British Skin Foundation, που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση. Θυμηθείτε, ωστόσο, να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε το όποιο μασάζ. Η προστασία από τον ήλιο, ειδικά για τις ουλές, είναι απαραίτητη. 

Οι αλλαγές στο δέρμα σας μπορεί να σας φαίνονται δυσβάσταχτες και ίσως, ειδικά τώρα που νοιώθετε αδυναμία από τη θεραπεία, το να αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικευμένου δερματολόγου να σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε λίγο από την πίεση. Κάποιοι ασθενείς με καρκίνο επιλέγουν να επισκεφθούν το Ιαματικό Κέντρο La Roche -Posay στη Γαλλία. Το κέντρο είναι διεθνώς γνωστό για την ειδίκευσή του στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος και προσφέρει ποικίλες θεραπείες ευεξίας. Θα θεραπεύσει το σώμα, το δέρμα & τον νου σας ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μια καλοδεχούμενη ανάπαυλα καθώς αναρρώνετε.

ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ
ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Συνεχίστε να βρίσκετε υποστήριξη σε άλλους που έχουν ζήσει με καρκίνο. Αναζητήστε συμβουλές και πληροφορίες από οργανώσεις ασθενών. Τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση έχει φυσικά μεταφερθεί στο διαδίκτυο, όπου πλέον μοιράζονται τις εμπειρίες τους όσοι πάλεψαν με τον καρκίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Περιποίηση προσώπου για ασθενείς με καρκίνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Κνησμός: Ανεπιθύμητη ενέργεια τ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Συμβουλές πρόληψης για τον &kappa...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ