ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
& ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Εάν το διαβάζετε αυτό, πιθανότατα θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. Αλλά μπορεί επίσης να ανησυχείτε για την ασφάλεια των προϊόντων αντιηλιακής προστασίας σε ό,τι αφορά την υγεία της οικογένειάς σας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το πρόσωπό μου από τον ήλιο;

Για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση ή τον καρκίνο του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακό προσώπου. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν είστε έγκυος ή λαμβάνετε από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε μια μελαγχρωματική διαταραχή που ονομάζεται μέλασμα.Επιλέξτε την υφή που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας, όπως μια καταπραϋντική κρέμα για ξηρό δέρμα, ένα μη φαγεσωρογόνο τζελ για λιπαρό δέρμα, ή ένα δροσερό σπρέι αν ψάχνετε κάτι πιο εύχρηστο.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο χωρίς αντιηλιακό;

Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και προστατευτικά ρούχα, καθώς και να παραμένετε στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Ωστόσο, το αντιηλιακό αποτελεί τον κυριότερο τρόπο προστασίας από τον ήλιο και πρέπει να το περιλαμβάνετε στη ρουτίνα σας. Τα αντιηλιακά ANTHELIOS υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές ακόμη και στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι απολύτως ασφαλή.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Ποιο αντιηλιακό είναι ασφαλές για τους κοραλλιογενείς υφάλους;

Και τα δύο βασικά φίλτρα Mexoryl SX και Mexoryl XL στην αντιηλιακή σειρά ANTHELIOS της La Roche-Posay έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές ως προς την επίδρασή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Σε δοκιμές οικοτοξικολογίας, 5 εβδομάδες έκθεσης σε αυτά τα φίλτρα, σε συγκεντρώσεις υψηλότερες από αυτές που απαντώνται στο θαλασσινό νερό, δεν προκάλεσαν λεύκανση των κοραλλιών ούτε είχαν αρνητική επίδραση στα συμβιωτικά μικροφύκη που ζουν σε αυτά.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι είναι το SPF στα αντιηλιακά;

Το SPF είναι ο δείκτης προστασίας από τον ήλιο. Περιγράφει την ικανότητα του αντιηλιακού να προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία UVB που προκαλεί εγκαύματα. Όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερη η προστασία. Όταν βρίσκεστε στον ήλιο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με ελάχιστο SPF 30 κάθε 2 ώρες. Για να καλυφθεί ολόκληρο το σώμα, απαιτείται ποσότητα ίση με ένα μπαλάκι του γκολφ.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Το τεχνητό μαύρισμα με σπρέι προστατεύει από τον ήλιο;

Με τίποτα! Τα σπρέι μαυρίσματος αντιδρούν με τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, για να δώσει χρώμα στο δέρμα. Αυτό δεν ενισχύει καθόλου την άμυνα του δέρματος έναντι του ήλιου. Το τεχνητό μαύρισμα με σπρέι είναι πολύ πιο ασφαλές από το συμβατικό μαύρισμα με ηλιοθεραπεία, ωστόσο πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας αντιηλιακό ευρέος φάσματος UVA-UVB.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΑΤΑ

La roche posay model

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ
ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Ακόμα και σε μια συννεφιασμένη και βροχερή ημέρα, το δέρμα εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες που σταδιακά προκαλούν εμφάνιση στιγμάτων φωτογήρανσης. Για πλήρη προστασία του δέρματός σας, να φοράτε καθημερινά αντιηλιακό, όχι μόνο όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος.
Learn More
Model's face La Roche Posay

Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ
ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Οι ακτίνες UVA επιφέρουν ρήξη στα δομικά στοιχεία του δέρματος, όπως στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί απώλεια σφριγηλότητας και ελαστικότητας, ενώ συμβάλλει στον σχηματισμό ρυτίδων. Οι ακτίνες UVB οδηγούν σε ανομοιογενή και ακανόνιστη παραγωγή χρωστικής, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό σκούρων κηλίδων και την εμφάνιση ωχρότητας στο δέρμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αλλαγές αυτές στο δέρμα είναι γνωστές ως φωτογήρανση.
Learn More
La roche posay model

ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΡΟΥΧΑ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Πράγματι, τα σκούρα και έντονα χρώματα, όπως το μαύρο, το σκούρο μπλε, το κόκκινο ή το σμαραγδί πράσινο, παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία σε σύγκριση με το λευκό και τα παστέλ. Γι' αυτό, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και μερικά ρούχα σε σκούρα χρώματα όταν φτιάχνετε βαλίτσες για τις επόμενες διακοπές σας!
Learn More

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ;

Είναι ασφαλής η χρήση των αντιηλιακών; Ίσως έχετε διαβάσει ή ακούσει ισχυρισμούς ότι τα αντιηλιακά μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσουν καρκίνο. Η αλήθεια είναι ότι πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παραπλανητικοί και στερούνται αποδείξεων. Κανένα από τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα δεν δείχνει ανεπιθύμητες ενέργειες στην υγεία του ανθρώπου λόγω της τακτικής χρήσης αντιηλιακού, ενώ η προστατευτική δράση τους κατά του καρκίνου του δέρματος είναι ευρέως αναγνωρισμένη.

Στην πραγματικότητα, ο ήλιος είναι αυτός που προκαλεί καρκίνο του δέρματος, όχι τα αντιηλιακά.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ LA ROCHE-POSAY:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με μια εξειδικευμένη δερματολογική μάρκα όπως η La Roche-Posay, η οποία ελέγχει σχολαστικά τα προϊόντα της στα πιο ευάλωτα δέρματα, βρίσκεστε σε ασφαλή χέρια! Αποστολή μας ήταν πάντοτε να προάγουμε και να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, προσφέροντας μέγιστη προστασία από τον ήλιο, κατάλληλη ακόμη και για το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο δέρμα: από τα μωρά μέχρι τους ηλικιωμένους.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τι γίνεται όμως με το περιβάλλον; Τα εργαστήρια της La Roche-Posay λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης των προϊόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος Sharing Beauty with All,

η La Roche-Posay διασφαλίζει ότι το 100% των τελικών προϊόντων μας αξιολογούνται σχολαστικά ως προς την περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοση σε κάθε βήμα του κύκλου ζωής τους, ώστε να σημειωθεί αλματώδης πρόοδος σε 4 βασικά κριτήρια:

- το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της σύνθεσης των προϊόντων μας (βιοδιασπασιμότητα, επιπτώσεις στην υδρόβια ζωή, ανανεωσιμότητα κ.λπ.),

- τον πορισμό των πρώτων υλών,

- τη συσκευασία,

- τα κοινωνικά οφέλη.

Και τα δύο αντιηλιακά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα αντιηλιακής φροντίδας La Roche-Posay, Mexoryl XL και SX, έχουν δοκιμαστεί σε κοράλλια. Έχει αποδειχθεί ότι, ακόμη και σε ακραίες συγκεντρώσεις σε θαλασσινό νερό, τα φίλτρα αυτά δεν προκαλούν λεύκανση των κοραλλιών.

Στο παρακάτω άρθρο, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποφασιστικά μέτρα που λαμβάνει η La Roche-Posay για να διασφαλίσει ότι τα αντιηλιακά προϊόντα της προστατεύουν το δέρμα και ταυτόχρονα σέβονται το περιβάλλον.

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

38% των ανθρώπων εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν τακτικά προστασία ενάντια στην ακτινοβολία UV*. Τα προϊόντα ANTHELIOS κάνουν εύκολη υπόθεση την καθημερινή προστασία ενάντια στον ήλιο.

*Πηγή: Παγκόσμια έκθεση για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος - IPSOS LRP - Φεβρουάριος 2015

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ TO
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

placeholder Η La Roche-Posay και οι δερματολόγοι: Σύμ&...
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Προτείνω αντιηλιακά υψηλής και πολύ υψηλής προστασίας
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Ποιο Αντιηλιακό ταιριάζει στο ευαίσθητο δέρμα;
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Αντιηλιακή Προστασία για Βρέφη
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Αντιηλιακή Προστασία για Παιδιά
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.