ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ:
ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι: Το δέρμα είναι το νούμερο 1 μέρος του σώματος όπου εκδηλώνονται αλλεργικές αντιδράσεις. Οι κύριοι τύποι κνησμωδών εξανθημάτων αλλεργικού δέρματος που θα ανακαλύψετε σε αυτήν την ενότητα είναι η δερματίτιδα εξ επαφής, οι πομφοί και το ατοπικό έκζεμα.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μοιάζει μια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα;

Εξαρτάται από τον τύπο της αντίδρασης. Η κνίδωση μοιάζει με ερυθρά εξογκώματα στο δέρμα. Η δερματίτιδα εξ επαφής είναι ένα ερυθρό εξάνθημα, μερικές φορές με φλύκταινες και υγρό. Το έκζεμα χαρακτηρίζεται από πλάκες ερυθρού, ξηρού δέρματος, συχνά με ορατά σημάδια γρατζουνιών. Οι πιο ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν ως κόκκινες κηλίδες στο δέρμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση εξανθήματος από αλλεργική αντίδραση;

Δροσίστε και καταπραΰνετε το δέρμα σας με Ιαματικό Νερό. Στη συνέχεια, ενισχύστε τον δερματικό φραγμό με μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα. Έτσι θα προστατευθείτε από τα αλλεργιογόνα εξ επαφής, όπως η γύρη ή τα απορρυπαντικά ρούχων. Αν εμφανίζονται συνεχώς εξανθήματα από αλλεργική αντίδραση, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κλείσετε ραντεβού σε έναν αλλεργιολόγο για να κάνετε υποδόρια ή επιδερμική ανοσολογική δοκιμή, ώστε να εντοπίσετε επακριβώς τις αλλεργίες σας.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Τι σημαίνει αν έχω φαγούρα στο δέρμα χωρίς εξάνθημα;

Ίσως να έχετε ευαίσθητο δέρμα. Σε αντίθεση με τη δερματική αλλεργία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση με τη μορφή εξανθήματος, το ευαίσθητο δέρμα συχνά δεν εμφανίζει ορατά σημάδια. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα νοιώθουν κνησμό, αίσθηση τραβήγματος, μυρμήγκιασμα, αίσθηση καύσου και τσιμπήματος είτε διαρκώς είτε ως απόκριση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εκλυτικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV, οι αλλαγές θερμοκρασίας, τα σκληρά καλλυντικά, οι ορμονικές διακυμάνσεις, κλπ.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πόσο διαρκεί μια αλλεργική δερματική αντίδραση;

Εξαρτάται από τον τύπο της αντίδρασης. Η κνίδωση δεν διαρκεί συνήθως πάνω από 24 ώρες. Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες έως ότου υποχωρήσει. Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που χρήζει μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης. Πιο ήπιες αντιδράσεις αλλεργικού τύπου (κνησμός, αίσθηση καύσου) καταπραΰνονται γρήγορα με σπρέι ιαματικού νερού και υποαλλεργική προστατευτική κρέμα.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΣ
Ή ΨΕΥΔΕΣ

La roche posay model

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Το αλκοόλ είναι μια πιθανή αιτία πρόκλησης δερματικής αλλεργίας. Πράγματι, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση, είτε πρόκειται για άσθμα είτε για αλλεργική ρινίτιδα ή διάφορους τύπους δερματικών εξανθημάτων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ισταμίνη και τις θειώδεις ενώσεις που περιέχονται σε αυτά τα αλκοολούχα ποτά.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι, η επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας για να "μαγειρέψουμε" τις δικές μας σπιτικές θεραπείες είναι η απόλυτη συνταγή για την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων, εάν το δέρμα μας είναι αλλεργικού τύπου. Είναι αλήθεια ότι πολλά φυσικά συστατικά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως ερεθιστικά.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.

ΑΛΗΘΕΣ TrueAnswer

Τα πινέλα και τα απλικατέρ μακιγιάζ μπορεί να αποτελέσουν πραγματικές παγίδες σκόνης και αλλεργιογόνων, οπότε πρέπει να πλένονται τακτικά. Καθαρίζετε τα πινέλα σας με υποαλλεργικό σαπούνι ή καθαριστικό για πινέλα μακιγιάζ ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.
Learn More
Model's face La Roche Posay

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ.

ΨΕΜΑΤΑ WrongAnswer

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται σαλικυλικά (σχετίζονται με την ασπιρίνη). Σε άτομα ευαίσθητα στα σαλικυλικά, οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές τις ενώσεις μπορούν να επιδεινώσουν τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα, το έκζεμα και οι δερματικές αντιδράσεις.
Learn More

ΒΟΗΘΕΙΑ! 
ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ

Θα μάθετε επίσης για τις πιο σημαντικές αλλεργικές παθήσεις που επηρεάζουν άλλα μέρη του σώματος, όπως η αλλεργική επιπεφυκίτιδα, η ρινίτιδα, το άσθμα και οι τροφικές αλλεργίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% όλων των αλλεργιών εκδηλώνεται στο δέρμα (δηλ. με τη μορφή κνησμωδών εξανθημάτων)*. Για παράδειγμα, μια τροφική αλλεργία ή μια εποχιακή αλλεργία στη γύρη μπορεί να σας προκαλέσει πομφούς με έντονο κνησμό.

Τα άρθρα αυτά είναι γεμάτα με συμβουλές σχετικά με το πώς να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς καθημερινοί παράγοντες, όπως ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζουμε το σπίτι μας, η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε και τα επίπεδα άγχους μας, μπορεί να επηρεάσουν τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Θα ανακαλύψετε τις συστάσεις των ειδικών μας για το πώς να καταπραΰνετε άμεσα τις αντιδράσεις με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενώ θα σας εξηγήσουμε επίσης πότε είναι στιγμή να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.
*Χαρακτηρισμός αλλεργικού ή δυσανεκτικού δέρματος. Γαλλία και Γερμανία. A+A. Φεβρουάριος 2009

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Loreal.Foundation.FieldTypes.Extensions.CropImage?.Alt

Ρούχα και χαλιά είναι γεμάτα αλλεργιογόνα. Το τακτικό πλύσιμο και ο καθαρισμός θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων σωματιδίων.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρότυπα ασφαλείας που υπερβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 100%
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εμφάνιση περισσότερων
Μία αναγκαία προϋπόθεση = Μηδέν αλλεργικές αντιδράσεις
Εάν εντοπίσουμε έστω και ένα περιστατικό, επιστρέφουμε στο εργαστήριο και αλλάζουμε τη σύνθεση
laroche posay safety commitment formula protection product head

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Εμφάνιση περισσότερων
Oι συσκευασίες μας παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, και συνδυάζονται μόνο με τα απαραίτητα συντηρητικά, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ανοχή και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα παραμείνουν αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Εμφάνιση περισσότερων
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και τοξικολόγους, τα προϊόντα μας περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Εμφάνιση περισσότερων
Η ανοχή των προϊόντων μας επαληθεύεται ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα: αντιδραστικά, αλλεργικά, με τάση ακμής, ατοπικά, ταλαιπωρημένα ή αποδυναμωμένα από αντικαρκινικές θεραπείες.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται αποκλειστικά για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε καταρτισμένο επαγγελματία υγείας αν έχετε ερωτήσεις ιατρικής φύσης.