ΑΚΜΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η ακμή συνεχίζει συχνά να εκδηλώνεται για μεγάλο διάστημα μετά την ενηλικίωση. Κάποιοι άνθρωποι όμως δυσκολεύονται να το αποδεχτούν αυτό, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν πως τα σπυράκια τους έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί μέχρι τα είκοσι τους, πόσο μάλλον τα τριάντα ή τα σαράντα!

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τα σημάδια της ακμής;

Τα σημάδια της ακμής αντιμετωπίζονται δύσκολα. Υπάρχουν κάποιες θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όπως η μικροδερμοαπόξεση, τα χημικά πίλινγκ, το λέιζερ και η μεσοθεραπεία κολλαγονογένεσης με μικροβελόνες (microneedling). Ιδανικά, ο σχηματισμός σημαδιών ακμής θα πρέπει να αποτρέπεται εξαρχής με κατάλληλα φάρμακα, όπως αντιβιοτικά ή ισοτρετινοΐνη. Ρωτήστε επίσης τον φαρμακοποιό σας για μια καθημερινή εξειδικευμένη περιποίηση δέρματος, όπως η σειρά EFFACLAR.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την ακμή;

Η ήπια ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις σωστές δερμοκαλλυντικές λύσεις. Καθαρίστε απαλά το δέρμα σας δύο φορές ημερησίως με μικκυλιακό νερό ή αφρώδες τζελ καθαρισμού. Συνεχίστε με προϊόντα καθημερινής περιποίησης που να περιέχουν ενεργά συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και ολαμινική πιροκτόνη. Αν η παραπάνω ρουτίνα δεν έχει αποτελέσματα, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για τη συνταγογράφηση φαρμακευτικών αγωγών, όπως ρετινοειδή, αντιβιοτικά και ισοτρετινοΐνη.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πού οφείλεται η ακμή;

Στην ακμή, η ορμονική ανισορροπία των ανδρογόνων έχει ως αποτέλεσμα οι σμηγματογόνοι αδένες να υπερπαράγουν μια λιπαρή ουσία, το σμήγμα. Οι ίδιες ορμόνες προκαλούν αυξημένη παραγωγή δερματικών κυττάρων που καλύπτουν τους πόρους. Οι πόροι φράσσονται με ένα μείγμα κυττάρων και σμήγματος, και έτσι μετατρέπονται σε πρόσφορο έδαφος για την αναπαραγωγή βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Αυτό οδηγεί στον σχηματισμό διαφόρων ατελειών, από κόκκινα σπυράκια μέχρι φλύκταινες ή βαθιές, επώδυνες κύστεις.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

1 quote-marks

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την ακμή στην πλάτη;

Η ήπια ακμή στο σώμα αντιμετωπίζεται με τις κατάλληλες δερμοκαλλυντικές λύσεις. Καθαρίστε απαλά το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα με ένα αφρώδες τζελ καθαρισμού. Συνεχίστε με προϊόντα καθημερινής περιποίησης που να περιέχουν ενεργά συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και ολαμινική πιροκτόνη. Αν η παραπάνω ρουτίνα δεν έχει αποτελέσματα, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για τη συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής, όπως ρετινοειδή, αντιβιοτικά και ισοτρετινοΐνη.

ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΑΛΗΘΕΙΑ
Ή ΨΕΜΜΑΤΑ

Model's face La Roche Posay

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ.

ΨΕΜΜΑΤΑ WrongAnswer

Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που να συσχετίζουν τη σοκολάτα με την ακμή. Κάθε άνθρωπος άλλωστε είναι διαφορετικός. Κάποιοι εμφανίζουν ακμή ενώ άλλοι όχι. Η μαύρη σοκολάτα, μάλιστα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα!
Learn More
La roche posay model

Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΛΙΠΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΨΕΜΜΑΤΑ WrongAnswer

Ένας κοινός μύθος σχετικά με την ακμή λέει ότι η πλούσια σε λιπαρά διατροφή επηρεάζει τη λιπαρότητα των πόρων. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει άμεσος συσχετισμός. Η πλούσια σε κορεσμένα λίπη διατροφή μπορεί ωστόσο να προκαλέσει μικροφλεγμονές σε όλα τα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Με λίγα λόγια, παρόλο που η κατανάλωση μπέικον και τηγανητών φαγητών δεν προκαλεί ακμή, συνιστάται ισορροπημένη διατροφή για μια καλύτερη υγεία.
Learn More
Model's face La Roche Posay

Η ΖΑΧΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΜΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Τα τρόφιμα με υψηλό Γλυκαιμικό Δείκτη - τα οποία προκαλούν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα - μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Ξέρουμε ότι είναι σίγουρα πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά, αν θέλετε να κρατήσετε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα γλυκά, τα ζαχαρούχα ποτά και τις λιχουδιές που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι και να προτιμάτε τα τρόφιμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια.
Learn More
La roche posay model

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ TrueAnswer

Σπάτε τα σπυράκια σας; Ναι, είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση η οποία όμως χειροτερεύει τα πράγματα για το δέρμα με τάση ακμής, καθώς μπορεί να καταστρέψει το μολυσμένο τριχοθυλάκιο και να προκαλέσει φλεγμονή. Ενδέχεται μάλιστα να προκαλέσετε νέα μόλυνση με τα νύχια σας. Η συνήθεια αυτή δεν είναι ωφέλιμη, γι'αυτό μην σπάτε τα σπυράκια σας!
Learn More

ΑΚΜΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ο αριθμός ενηλίκων που εμφανίζουν προβλήματα ακμής είναι σε αύξηση. Μια μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ αναφέρει ότι το ποσοστό ενήλικων γυναικών που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα φτάνει το 55%. Αυτή είναι η πραγματικότητα: η ακμή των ενηλίκων είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ακμή των ενηλίκων (στους άνδρες και στις γυναίκες), καθώς και εξειδικευμένες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε την ακμή και να απαλλαγείτε από τις ατέλειες.

did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Product texture

Η αποτελεσματικότητα της κρέμας EFFACLAR DUO (+) στην αντιμετώπιση της υποτροπής της προεμμηνορροϊκής ακμής έχει αποδειχθεί σε κλινική μελέτη έναντι εικονικού φαρμάκου.

Πηγή: Κλινική μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή Dréno (Νάντη, Γαλλία), με τη συμμετοχή 32 γυναικών, με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη, με δύο εφαρμογές ημερησίως της κρέμας Effaclar Duo (+) στο δεξί μισό του προσώπου έναντι του εικονικού φαρμάκου στο αριστερό μισό του προσώπου. Αριθμός βλαβών ακμής ύστερα από 2 διαδοχικούς κύκλους.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

placeholder Προϊόντα καθαρισμού προσώπου &ga...
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Η ακμή ενηλίκων επηρεάζει ολ&omicr...
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Η καταπολέμηση της ακμής των ενηλίκων
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Αντισυλληπτικά και Ακμή
Ρίξτε μια ματιά
placeholder Ακμή ενηλίκων: Τα σπυράκια δεν είναι μόνο για εφήβους
Ρίξτε μια ματιά

ΑΓΑΠΗΤΟΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ προορίζονται μόνο για γενικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Όταν έχετε οποιαδήποτε ιατρική ερώτηση, πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγείας.