Αντισυλληπτικά και Ακμή

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η La Roche-Posay παρουσιάζει την αλήθεια για τη σύνδεση αντισύλληψης & ακμής.

 

Μπείτε στο site & ανακαλύψτε πως λειτουργούν τα αντισυλληπτικά κατά της ακμής!

 

Αντισύλληψη, δέρμα και αποφυγή κινδύνων. Όλη η αλήθεια για το χάπι. Τα χάπια, όπως το Beyoncé, το Pink και το Adele, είναι γνωστά απλώς με το όνομά τους και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

 

Εκτός από εξαιρετικά αποτελεσματικό ως μέσο αντισύλληψης, διαθέτει και δελεαστικές "επιθυμητές" ενέργειες, όπως η απαλλαγή από την ορμονοεξαρτώμενη ακμή.

 

Όμως, πώς ακριβώς λειτουργεί; Πώς το χάπι δρα κατά της ακμής

 

Η ακμή πυροδοτείται κυρίως από ορμονικούς παράγοντες. Η τεστοστερόνη (ναι, έχουν και τα κορίτσια) και άλλες παρόμοιες ορμόνες κάνουν το δέρμα να παράγει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας που ευνοεί την ακμή.

 

Τα οιστρογόνα που περιέχονται στα αντισυλληπτικά χάπια αντισταθμίζουν αυτό το φαινόμενο, θεραπεύοντας την ορμονική ακμή. Άλλα χάπια, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά καθώς συνδυάζουν οιστρογόνα με τη φαρμακευτική ουσία οξεική κυπροτερόνη, η οποία αντισταθμίζει συγκεκριμένα τις ορμόνες που ευθύνονται για τη δημιουργία ατελειών (ανδρογόνα), ελέγχοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και τη συμφόρηση των πόρων.

 

Γιατί μπορεί να αλλάξετε χάπι

 

Μπορεί κάποια χάπια να αποκαλούνται "το κορυφαίο χάπι", όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν 4 γενιές αντισυλληπτικών χαπιών.

 

Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το χάπι 2ης γενιάς είναι ασφαλέστερο από τα αντισυλληπτικά νεότερης γενιάς όσον αφορά πιθανούς κινδύνους, όπως οι φλεβικές θρομβώσεις (θρόμβοι που σχηματίζονται στα πόδια). Όποιο χάπι κι αν παίρνεις, ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μικρός.

 

Επειδή, όμως, πολλές γυναίκες λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα, οι γιατροί πρέπει να τα χορηγούν με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Κατά συνέπεια, πολλές γυναίκες έχουν λάβει συστάσεις για αντικατάσταση του χαπιού τους με χάπι 2ης γενιάς.

 

Τι σημαίνει η αλλαγή χαπιού για το δέρμα μου;

 

Κάποια χάπια έχουν ισχυρότερη δράση κατά της ακμής σε σχέση με τα χάπια 2ης γενιάς, οπότε είναι πιθανόν να παρατηρήσετε επανεμφάνιση των ατελειών όταν αρχίσετε να λαμβάνετε το νέο χάπι. Αν αντικαταστήσατε ένα χάπι 3ης ή 4ης γενιάς με ένα ασφαλέστερο χάπι 2ης γενιάς, είναι πιθανό να μην παρατηρήσετε κάποια διαφορά.

 

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι τα χάπια 3ης ή 4ης γενιάς είναι καλύτερα για το δέρμα από τα χάπια 2ης γενιάς.

 

Κι αν το χάπι δεν ενδείκνυται για εμένα;

 

Αν το χάπι δεν ενδείκνυται για εσάς, συζητήστε με τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας σχετικά με εναλλακτικές στρατηγικές για την υγεία του δέρματος. Υπάρχουν εξαιρετικές εξειδικευμένες λύσεις!

 

Δείτε τον οδηγό για τις κορυφαίες δερμοκαλλυντικές λύσεις αντιμετώπισης των ατελειών ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Περιστασιακή ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ακμή ενηλίκων: Τα σπυράκια δεν είναι μόνο για εφήβους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Διορθωτικό μακιγιάζ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ