ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ

Καθώς θα στοχεύσει και θα σκοτώσει καρκινικά κύτταρα, η θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί, δυστυχώς, να επηρεάσει και την ανάπτυξη των μαλλιών σας ή να τα κάνει να πέσουν εντελώς. Αυτό μπορεί να συμβεί στα μαλλιά σας, ή και σε άλλα σημεία του σώματός σας όπως στα φρύδια και στις βλεφαρίδες σας.

Μολονότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για τις αλλαγές που έρχονται, υπάρχουν πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε την τριχόπτωση. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια περούκα, επισκεφθείτε από πριν έναν ειδικό για να αρχίσετε να τη συνηθίζετε προτού πέσουν τα μαλλιά σας. Μπορεί επίσης να κρυώνετε περισσότερο, ακόμα και στο σπίτι, όταν τα μαλλιά σας λιγοστέψουν, γι’ αυτό επενδύστε σε ένα καινούργιο καπέλο, μια μπαντάνα ή ένα μαντίλι που θα σας βοηθήσει να γεφυρώσετε το κενό έως ότου τα μαλλιά σας αναπτυχθούν ξανά.

Πολύ σημαντική θα είναι και η φροντίδα του τριχωτού σας, και η La Roche-Posay προσφέρει διάφορες λύσεις καταπράυνσης και προστασίας. Δείτε παρακάτω μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αλλάξουν τα μαλλιά σας και πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτές τις αλλαγές για να νοιώθετε καλύτερα.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Η αλωπεκία, ή τριχόπτωση, προκαλείται από θεραπείες που στοχεύουν ειδικά τα ταχέως πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα, χαρακτηριστικό που απαντάται όχι μόνο στα καρκινικά κύτταρα αλλά και στις ρίζες των τριχών. Αυτό οδηγεί σε ξαφνική ή σταδιακή απώλεια των μαλλιών. Τα μαλλιά σας θα αναπτυχθούν ξανά μετά τη θεραπεία, αφού το σώμα έχει αποβάλει κάθε ίχνος του φαρμάκου.

Η τριχόπτωση είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Η ακτινοθεραπεία θα προκαλέσει τριχόπτωση μόνο στα σημεία όπου στοχεύει η θεραπεία. Το πόσα μαλλιά θα χάσετε θα εξαρτηθεί από τη δόση και τη μέθοδο της ακτινοθεραπείας που λαμβάνετε. Τα μαλλιά συνήθως αναπτύσσονται ξανά μέσα σε μερικούς μήνες, όμως μπορεί να είναι πιο λεπτά ή διαφορετικά στην υφή.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΣΑΣ