Πώς να περιποιηθείς τα αντιαισθητικά κόκκινα σημάδια στο πρόσωπο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Με τα πρώτα σημάδια γήρανσης και τις αλλαγές της θερμοκρασίας, η επιδερμίδα του προσώπου της Έμιλι εμφάνισε άσχημο διάχυτο ερύθημα και ευρυαγγείες.

 

Αφού επισκέφθηκε τον δερματολόγο της και χάρη στη χρήση ειδικών προϊόντων, αποκαταστάθηκε η φρεσκάδα του προσώπου της. Μας περιγράφει την εμπειρία της.

 

Πρόβλημα Έμιλι, το δέρμα σας ήταν πάντα ευαίσθητο;

 

Το δέρμα μου ήταν πάντα, εκ φύσεως, λεπτό και αρκετά ευαίσθητο, όμως χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μια ενυδατική κρέμα ημέρας ήταν ό,τι χρειαζόμουν για τη φροντίδα της. Όμως, πριν από λίγους μήνες, παρατήρησα κάποιες αλλαγές και το δέρμα μου έγινε πολύ πιο ευαίσθητο…

 

Συμπτώματα

 

Συγκεκριμένα πώς εμφανίστηκε αυτή η ευαισθησία;

 

Παρατήρησα, συγκεκριμένα, την εμφάνιση κοκκινίλας και ερυθήματος στο πρόσωπό μου, κυρίως στα μάγουλα. Επίσης εμφανίστηκαν ευρυαγγείες γύρω από τη μύτη μου.

 

Επιπλέον, παρατήρησα ότι ο ήλιος ή οι αλλαγές της θερμοκρασίας γενικά χειροτέρευαν την κατάσταση… Δεν αναφέρω βέβαια το άγχος ή τη συναισθηματική φόρτιση που μου δημιουργούν εξάψεις!

Με λίγα λόγια, το δέρμα μου φαινόταν να γίνεται ολοένα και πιο ευαίσθητο, γεγονός που επιδεινωνόταν με την πάροδο του χρόνου.

 

Ακόμα και βάζοντας αρκετή βάση, δεν μπορούσα να καλύψω τις κοκκινίλες στο δέρμα μου.

 

Λύση

 

Τι αποφασίσατε να κάνετε για τις κοκκινίλες στο δέρμα; Ακολούθησα τη συμβουλή της μητέρας μου και συμβουλεύτηκα δερματολόγο.

 

Μου εξήγησε ότι έχω ιδιαιτέρως ευαίσθητο δέρμα με τάσεις ροδόχρου ακμής. Για να το φροντίσω, μου πρότεινε μια πράσινη κρέμα κατά του ερυθήματος, ιδανική για να καλύπτει την κοκκινίλα.

 

Επίσης, με συμβούλευσε να αντικαταστήσω το σύνηθες σαπούνι μου με ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού. Ανέκτησα πλήρως τη φρεσκάδα του δέρματός μου και τα αντιαισθητικά κόκκινα σημάδια είναι πλέον παρελθόν...