10 χρυσοί κανόνες για τη φροντίδα του δέρματος

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ορισμένες συνήθειες είναι ουσιαστικές για τη φροντίδα του δέρματος σας ώστε να ακτινοβολεί όλο τον χρόνο.

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε δέκα βασικούς κανόνες για κάθε τύπο δέρματος!

 

Rule 1: ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

 

 Για τη φροντίδα και τον σεβασμό της επιδερμίδας σας, πρώτα απ’ όλα βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο του δέρματος σας.

Μην ξεχνάτε ότι το ξηρό δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες από το λιπαρό.

 

Rule 2: ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

 

Σε ορισμένα σημεία του προσώπου (περίγραμμα ματιών, χείλη, κ.ά.) το δέρμα είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο.

Χρειάζονται ειδική φροντίδα, ιδιαίτερα το περίγραμμα των ματιών και τα χείλη.

Τα σημεία αυτά του προσώπου σας είναι πιο ευαίσθητα και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

 

Rule 3: ΑΠΑΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 

Η φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος αρχίζει με την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Για να μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα και να σεβαστείτε τη φυσική της ισορροπία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λοσιόν αφαίρεσης του μακιγιάζ με ουδέτερο pH, ειδικά σχεδιασμένη για τον απαλό καθαρισμό του δέρματός σας.

 

Rule 4:  ΤΑ ΜΑΤΙΑ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ

 

Η επιδερμίδα στο περίγραμμα των ματιών είναι δέκα φορές πιο λεπτή από αυτή στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επιλέξτε ένα ειδικό πρόγραμμα για την αφαίρεση του μακιγιάζ στην περιοχή αυτή.

 

Rule 5: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

 

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο προϊόν απολέπισης μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Πρέπει να είναι αποτελεσματικό, απαλό και να σέβεται το δέρμα.

Επιλέξτε ένα προϊόν απολέπισης με ουδέτερο pH, ιδανικό για λείανση και καθαρισμό του δέρματος, που σέβεται τη φυσική της ισορροπία.

 

Rule 6: ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

 

Η δερμίδα αποτελείται από νερό κατά 70%, ενώ η επιδερμίδα κατά 15%. Για να παραμένει η επιδερμίδα σωστά ενυδατωμένη, είναι σημαντικό να επιλέξετε ενυδατικά προϊόντα καθημερινής φροντίδας που εξισορροπούν τα επίπεδα νερού σε αυτή.

 

Επίσης, μπορείτε σε τακτά διαστήματα να χρησιμοποιείτε μια μάσκα ενυδάτωσης, αφαιρώντας το πλεονάζον προϊόν με τη βοήθεια ενός σπρέι ιαματικού νερού.

 

Rule 7: ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ

 

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο αλλεργιών λόγω χρήσης ακατάλληλων για το δέρμα σας προϊόντων, επιλέξτε υποαλλεργικό μακιγιάζ, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος και ματιών, ακόμα και των ευαίσθητων.

 

Rule 8: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

 

Ανεξαρτήτως εποχής, επιλέξτε προϊόντα καθημερινής φροντίδας του δέρματος που περιέχουν φίλτρα προστασίας από τον ήλιο, τα οποία περιορίζουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου που επιταχύνουν τη γήρανσή του.

 

Rule 9: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Ρύπανση, καπνός, άγχος… όλα έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που προστατεύουν από όλες τις καθημερινές επιδράσεις πριν βγείτε από το σπίτι και καθαρίστε πολύ καλά το δέρμα σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι το βράδυ.

 

Rule 10: ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ! Μόλις αισθανθείτε την ανάγκη, χρησιμοποιήστε μια κρέμα αναδόμησης για τα χείλη. Μην διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, όσες φορές χρειάζεται.