Η καλύτερη κρέμα για έγκαυμα από τη La Roche-Posay

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος (η επιφάνειά του φτάνει μέχρι τα δύο τετραγωνικά μέτρα!), επιφορτισμένο με πολλούς και σημαντικούς ρόλους που το καθιστούν ζωτικής σημασίας για την υγεία και την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Καθώς είναι αυτό που μεσολαβεί ανάμεσα στα όργανα του σώματος τα οποία «αγκαλιάζει» και το περιβάλλον, το δέρμα δρα προστατευτικά απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς όπως οι ιοί, τα βακτήρια κλπ που περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να εισβάλλουν στο σώμα, τους περιβαλλοντικούς ρύπους, την ηλιακή ακτινοβολία, την αφυδάτωση, τις μηχανικές κακώσεις. Επιπλέον, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος μέσα από την εφίδρωση και τη διαστολή/συστολή των αγγείων, βοηθώντας το να κρατάει όσο γίνεται πιο σταθερή τη θερμοκρασία του ανά πάσα στιγμή, ανάλογα τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Και βέβαια, καθώς είναι πλούσιο σε απολήξεις αισθητηριακών νευρώνων, το δέρμα μάς επιτρέπει μέσω της αφής, της πίεσης, του πόνου, της θερμοκρασίας, να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μέσω μιας πληθώρας ερεθισμάτων. Όταν εκτίθεται στο φυσικό φως, συνθέτει την πολύτιμη για την ανάπτυξη των οστών αλλά και για τη διάθεσή μας, Βιταμίνη D, ενώ έχει και ανοσολογικές ιδιότητες.

Προκειμένου να ανταποκρίνεται στον προστατευτικό ρόλο του, το δέρμα έχει την ικανότητα να επουλώνεται και να αναγεννάται μετά από τραυματισμούς, κοψίματα, εγκαύματα, μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας ανανέωσης των ιστών, ώστε να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Έγκαυμα: Αυτή η κρέμα επούλωσης είναι must σε κάθε σπίτι!

Η καθημερινότητά μας δοκιμάζει τις αντοχές του δέρματος, με τα εγκαύματα να είναι ανάμεσα στα συνηθέστερα ατυχήματα στο σπίτι, ιδιαίτερα με παιδιά. Προκειμένου να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον βαθμό του εγκαύματος, ώστε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα:

- Τα εγκαύματα 1ου βαθμού είναι σαν τα ηλιακά εγκαύματα: είναι πολύ επιφανειακά, προκαλούν ερυθρότητα και πόνο αλλά σχεδόν ποτέ δεν αφήνουν ουλές.

- Τα εγκαύματα 2ου βαθμού (πχ από καυτό λάδι) είναι βαθύτερα και βλάπτουν το επιπολής χόριο: συνοδεύονται από φουσκάλες και πολύ έντονο πόνο. Σπάνια προκαλούν ουλές αλλά απαιτούν προσεκτική φροντίδα.

- Τα εγκαύματα 3ου βαθμού είναι πολύ σοβαρά, επηρεάζουν το δέρμα μέχρι τη βαθύτερη στιβάδα και σχεδόν πάντα αφήνουν ουλές. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαίνει ένα παράδοξο: επειδή καταστρέφουν τις νευρικές ίνες, τα εγκαύματα αυτού του βαθμού είναι συχνά ανώδυνα.

Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα έγκαυμα 1ου ή 2ου βαθμού, χρειάζεται να βάλετε την περιοχή κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για αρκετά λεπτά, ώστε να περιορίσετε την επέκταση της θερμικής βλάβης. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει το νέο Cicaplast  Baume B5+ της La Roche-Posay, ένα ultra-επανορθωτικό και καταπραϋντικό βάλσαμο, κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες, που προσφέρει πιο γρήγορη και καλύτερη επανόρθωση από την 1η ημέρα. Η καινοτομία του βασίζεται στην κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία TRIBIOMA, ένα πρε-βιοτικό σύμπλοκο 3 συστατικών για την αποκατάσταση της ισορροπίας του μικροβιώματος – και συγκεκριμένα:

- Ένα βακτηριακό εκχύλισμα από αδρανοποιημένα βακτήρια για ενίσχυση της άμυνας του δέρματος,
- Ένα φυτικό εκχύλισμα από ρίζα Yacon για θετική επίδραση στα συμβιωτικά βακτήρια
- Α-γλυκο-ολιγοσακχαρίτες για ενίσχυση των συμβιωτικών βακτηρίων. 

 
Επιπλέον, για ακόμα πιο δυνατή επανορθωτική δράση, το νέο Cicaplast  Baume B5+ είναι ενισχυμένο με:

- 5% Βιταμίνη Β5, Madecassoside, Βούτυρο Καριτέ και Γλυκερίνη, συστατικά που καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επανορώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό
- Ψευδάργυρο, Μαγγάνο, Ιαματικό νερό, Aqua Posae Filiformis, συστατικά που αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, εξισορροπούν το μικροβίωμα, βελτιώνουν τη διαδικασία επούλωσης. 
 
Δέκα κλινικές μελέτες που έγιναν σε 20.000 ασθενείς, σε όλες τις ηλικίες και όλους τους φωτότυπους απέδειξαν την εξαιρετική επουλωτική δράση του νέου Cicaplast  Baume B5+ : από την πρώτη εφαρμογή ο πόνος και ο κνησμός μειώνονται κατά 90%, από τη 14η ημέρα παρουσιάζεται αισθητή βελτίωση ενώ μετά από 21 ημέρες παρατηρείται πλήρης αποκατάσταση για το 70% των ασθενών! 

Κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες και για κάθε φωτότυπο το νέο Cicaplast  Baume B5+ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο σε κάθε σπίτι, καθώς αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά καθημερινούς ερεθισμούς (έγκαυμα, ηλιακό έγκαυμα, μικροτραυματισμούς, τσιμπήματα, ερεθισμούς στην περιοχή της πάνας, ουλές ακμής κλπ), προτείνεται μετεπεμβατικά (μετά από laser, peeling, αφαίρεση ραμμάτων) αλλά και σε ερεθισμένο δέρμα λόγω χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ