Συνδυάστε την ενυδατική κρέμα με serum προσώπου

Είναι πλέον αξίωμα στην φροντίδα της επιδερμίδας: κάθε skincare για να είναι ολοκληρωμένο και όσο πιο αποτελεσματικο γίνεται, στηρίζεται στον συνδυασμό της ενυδατικής κρέμας με serum προσώπου - πάντα, φυσικά, ανάλογα με τον τύπο και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος. Και αυτό γιατί αυτά τα δύο προϊόντα είναι κυριολεκτικά φτιαγμένα το ένα για το άλλο: τα serum προσώπου γενικά είναι μια ελαφριά σε υφή αλλά πλούσια σε ενεργά συστατικά σύνθεση με στοχευμένη δράση (ενυδάτωση, καταπράυνση, αντιγήρανση, κηλίδες κλπ) η οποία διεισδύει πιο βαθιά στην επιδερμίδα απελευθερώνοντας τα ευεργετικά συστατικά της. Η ενυδατική κρέμα-στην περίπτωση που η ανάγκη μας είναι η ενυδάτωση- έρχεται αμέσως μετά, με μια πιο πλούσια σύνθεση, να τροφοδοτήσει την επιδερμίδα με ένα δεύτερο κύμα περιποιητικών συστατικών και να δημιουργήσει ένα φιλμ στην επιφάνειά της το οποίο «κλειδώνει» την υγρασία και εμποδίζει την αφυδάτωση.

Αυτό το σούπερ αποτελεσματικό ντουέτο του skincare είναι ακόμα πιο απαραίτητο σε δέρματα που έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια όπως είναι το αφυδατωμένο δέρμα με θαμπή όψη και σημάδια κούρασης αλλά και το πολύ ευαίσθητο έως αλλεργικό δέρμα. Και τα δύο έχουν ανάγκη από την εντατική περιποίηση ενός εξειδικευμένου serum προσώπου που θα στοχεύσει ακριβώς στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ενός αλλά και μιας ενυδατικής κρέμας στη συνέχεια, που θα προσφέρει την πολύτιμη υγρασία και θα συμβάλλει με την ειδική σύνθεσή της στην αποκατάσταση της ισορροπίας του.

Αφυδατωμένο δέρμα: τι φταίει;

Το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ενυδάτωση για το δέρμα, είναι γνωστό. Το νερό μετέχει σε πολλές διαδικασίες, από τη διατήρηση της απαλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος, μέχρι τη λειτουργία των ενζύμων που είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό της κεράτινης στιβάδας και την διαδικασία απολέπισης. Οποιαδήποτε μείωση της περιεκτικότητας σε νερό επηρεάζει τη φυσική απολέπιση των κυττάρων της επιδερμίδας, οδηγώντας σε συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά της – αποτέλεσμα: τραχιά όψη, εμφανή σημάδια αφυδάτωσης, θαμπάδα. Δυστυχώς, κάθε μέρα το δέρμα έρχεται αντιμέτωπο με πολυάριθμους παράγοντες που προκαλούν αφυδάτωση: ο ήλιος, η ρύπανση, η χαμηλή υγρασία στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στο περιβάλλον, μειώνουν την περιεκτικότητα της επιδερμίδας και του δέρματος σε νερό ενώ προκαλούν και οξειδωτικό στρες, που εντείνει την αφυδάτωση του προσώπου.

«Βουτιά» στην εντατική ενυδατική φροντίδα Hydraphase

Τα καλά νέα είναι πως αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και για αυτό φροντίζει το serum προσώπου και η ενυδατική κρέμα της ανανεωμένης σειράς Hydraphase. Συγκεκριμένα, το Hydraphase Intense Serum, ένα δροσερό συμπύκνωμα σε μορφή τζελ κατάλληλο για κανονικό έως μεικτό ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα, συνδυάζει υαλουρονικό οξύ (ένα ισχυρό ενεργό συστατικό ενυδάτωσης) με υψηλή περιεκτικότητα ιαματικού νερού La Roche-Posay, αργινίνη και σερίνη, συστατικά που συγκρατούν το νερό στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Άμεσα, αυτό το serum προσώπου αναπληρώνει την υγρασία, προσφέρει αναζωογόνηση και διώχνει τη θαμπάδα από το πρόσωπο.

Επόμενο βήμα, η ενυδατική κρέμα με στοχευμένη δράση στην αφυδάτωση. Η Hydraphase HA είναι μια νέα περιποίηση ενυδάτωσης ενισχυμένη με δερματολογικά ενεργά συστατικά που προέρχονται από τη φύση και λαμβάνονται μέσω πράσινης τεχνολογίας, μέσω βιο-ζύμωσης με χρήση φυτικών σακχάρων. Συνδυάζει δύο τύπους υαλουρονικού οξέος για ενυδάτωση υψηλής απόδοσης: το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους δρα στην επιφάνεια του δέρματος, συγκρατεί τη φυσική υγρασία του και προστατεύει από την αφυδάτωση ενώ το υαλουρονικό οξυ χαμηλού μοριακού βάρους διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες, συγκρατεί το νερό στον μεσοκυττάριο χώρο, αναζωογονώντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Παράλληλα ενεργοποιεί την εσωτερική, φυσική παραγωγή υαλουρονικού για βαθιά ενυδάτωση και πιο σφριγηλό δέρμα. Επιπλέον, το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay αναστέλλει τους διαμεσολαβητές της φλεγμονής, προσφέροντας άμεση καταπραϋντική δράση αλλά και ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία. Θα την βρείτε σε δύο υφές: την πλούσια Hydraphase HA Rich, η οποία είναι εμπλουτισμένη και με βούτυρο καριτέ φυσικής προέλευσης, για άμεση αίσθηση βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης στο αφυδατωμένο δέρμα, και την ανάλαφρη Hydraphase HA Light για κανονικό έως μεικτό δέρμα, με γλυκερίνη φυσικής προέλευσης που δημιουργεί ένα αποθεματικό ενυδάτωσης και προσφέρει άμεσα μια αίσθηση φρεσκάδας και καταπράϋνσης.

Πολύ ευαίσθητο έως αλλεργικό δέρμα: η σύγχρονη «μάστιγα»

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: οι αλλεργίες «χτυπούν» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι η ρύπανση μέχρι τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη γενετική προδιάθεση, τα περισσότερα περιστατικά αλλεργιών, ανεξάρτητα από την αιτία που τα προκαλεί, σχετίζονται ευθέως με την αποδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού με άμεσο αντίκτυπο στο δέρμα. Ερυθρότητα, πόνος, κνησμός, έντονη αίσθηση δυσφορίας είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της «εισβολής» των αλλεργιογόνων, των ερεθιστικών ουσιών και των παθογόνων στο δέρμα, συμπτώματα τόσο έντονα που οδηγούν σε μια γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Άμεση ανακούφιση και βαθιά επανόρθωση με το ντουέτο Toleriane Dermallergo

Η La Roche-Posay μελετάει εδώ και χρόνια τη συμπεριφορά, τις ανάγκες και τις αιτίες πίσω από το αλλεργικό δέρμα προτείνοντας λύσεις μέσα από την εμβληματική σειρά της Toleriane. Σήμερα, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχυ με το serum προσώπου Toleriane Ultra Dermallergo Serum για πρόσωπο και μάτια, τον πρώτο εξαιρετικά συμπυκνωμένο ορό με Neurosensine για το πολύ ευαίσθητο έως αλλεργικό δέρμα. Μια καθημερινή σταγόνα δύναμης που προσφέρει βαθιά ανακούφιση και καταπράϋνση ενώ προλαμβάνει τα συμπτώματα ευαισθησίας. Στην εξαιρετικά αγνή, μινιμαλιστική σύνθεσή του που είναι πλήρως ανεκτή από το αλλεργικό δέρμα, πρωταγωνιστεί το Neurosensine, ένα ισχυρό καταπραϋντικό δερματολογικό ενεργό συστατικό, παράγωγο ενός διπεπτίδιου που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας. Το Neurosensine καταπολεμά την αίσθηση καύσου, τον κνησμό, το μούδιασμα, την αίσθηση τραβήγματος, τον ερεθισμό και εξασφαλίζει άμεση ανακούφιση. Επιπλέον, το Osmolyte, ένα αμινοξύ από παντζάρι, προστατεύει τα κύτταρα από το περιβαλλοντικό στρες και την οξείδωση ενώ παράλληλα ενισχύει τον δερματικό φραγμό αναστέλλοντας την απώλεια νερού από το δέρμα. Και βέβαια, το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, προσφέρει τις σούπερ καταπραϋντικές ιδιότητές του που μειώνουν τον ερεθισμό του δέρματος.

Στο επόμενο βήμα της καταπραϋντικής ενυδάτωσης, έρχεται μια ακόμα καινοτομία: πρόσφατα η La Roche-Posay ανακάλυψε πως το μικροβίωμα του δέρματος το οποίο λειτουργεί ως “σημείο επαφής” ανάμεσα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και στο εξωτερικό περιβάλλον, είναι το κλειδί για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των δερματικών αλλεργιών. Άρχισε, λοιπόν, να αναζητά μια λύση υψηλής αποτελεσματικότητας και γρήγορης δράσης, ικανής να εκπαιδεύσει το δέρμα ώστε να μην υπερ-αντιδρά στα αλλεργιογόνα. Η απάντηση βρέθηκε στο Sphingobioma, ένα μοναδικό συστατικό που προέρχεται από το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Αυτό το στέλεχος πρωταγωνιστεί στη νέα ενυδατική κρέμα Toleriane Dermallergo Cream: επανορθώνει τον δερματικό φραγμό και τη λειτουργία του μικροβιώματος εμποδίζοντας τη διείσδυση αλλεργιογόνων, καταπολεμά την ερυθρότητα και προστατεύει από την υποτροπή. Μαζί του, το Neurosensine καταπραύνει και μειώνει τον κνησμό και τον αντιληπτό ερεθισμό, το shea butter και η γλυκερίνη θρέφουν και επανορθώνουν τον δερματικό φραγμό. Η πλούσια, ευχάριστη υφή της Toleriane Dermallergo Cream αγκαλιάζει το πρόσωπο, εξασφαλίζει ανακούφιση από τον πόνο σε 1 λεπτό, αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τον κνησμό, την αίσθηση καύσου, πόνου, νυγμού και την αίσθηση τραβήματος, που συνδέονται με το ευαίσθητο δέρμα.