Συνδυάστε την κρέμα με ρετινόλη με τον ορό προσώπου Β3

Η ρετινόλη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: αυτό το star συστατικό πέρασε από τις συνταγές των δερματολόγων για τη θεραπεία της ακμής στις πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές συνθέσεις, χάρη στις εκπληκτικές skincare ιδιότητές του.

Πρόκειται για ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών, πιο ήπιο σε σχέση με τα συνταγογραφούμενα συστατικά για την αντιμετώπιση της ακμής, αλλά με πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Η ρετινόλη, χάρη στην απολεπιστική δράση της, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενώ συγχρόνως επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες ώστε τα νεανικά κύτταρα να ανέβουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επιπλέον, υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτείνης που φροντίζει να κρατά το δέρμα ελαστικό και σφριγηλό. Καθώς ο ρυθμός παραγωγής κολλαγόνου από τους ινοβλάστες αρχίζει να μειώνεται ήδη από την ηλικία των 20 (σημειώνοντας κατακόρυφη πτώση γύρω στα 40), η επιδερμίδα αρχίζει να εμφανίζει λεπτές γραμμές που σταδιακά βαθαίνουν και χαλάρωση – συμπτώματα γήρανσης που η ρετινόλη μπορεί να «φρενάρει» σημαντικά.

Όμως η δράση της δεν σταματάει εδώ: η ρετινόλη μπορεί να μειώσει και τις καφέ κηλίδες, θέτοντας υπό έλεγχο την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, ειδικά στις ζώνες όπου βρίσκεται συσσωρευμένη με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσχρωμιών. Κλινική δοκιμή που έγινε το 2015 έδειξε ότι γυναίκες μεταξύ 40-55 ετών που χρησιμοποιούσαν καθημερινά προϊόν με ρετινόλη για ένα χρόνο, σημείωσαν μείωση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας κατά 44% και των δυσχρωμιών κατά 84%. Σε άλλη κλινική μελέτη του 2009, η καθημερινή χρήση μιας κρέμας με ρετινόλη από γυναίκες μεταξύ 40-60 ευρών, για 26 εβδομάδες, οδήγησε στη μείωση λεπτών γραμμών αλλά και βαθιών ρυτίδων.

Κρέμα με Ρετινόλη - Ορός Προσώπου με Ρετινόλη: Απαραίτητα στο καθημερινό σας skincare!

Η ρετινόλη ανήκει στη λίστα με τα συστατικά που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα στην καθημερινή φροντίδα του προσώπου – μάλιστα, οι experts προτείνουν να την εντάξετε εγκαίρως στο skincare σας, πριν δείτε τα σημάδια του χρόνου στον καθρέφτη σας! Πρωτοπόρος στην αντιγήρανση, η La Roche-Posay υπογράφει δύο σούπερ αποτελεσματικές συνθέσεις με αποδεδειγμένα οφέλη:

- H Redermic Retinol Anti-Aging Concentrate Intensive είναι μια εντατική φροντίδα αντιγηραντικής δράσης και διόρθωσης, για το κανονικό έως ξηρό δέρμα. Κατάλληλη για τις κηλίδες πρόωρης γήρανσης, τις βαθιές ρυτίδες, τη φωτογήρανση, τον ανομοιόμορφο τόνο δέρματος, προσφέρει διορθωτική αντιγηραντική δράση, με βέλτιστη ανοχή ακόμα και από το ευαίσθητο δέρμα. Στην σούπερ αποτελεσματική σύνθεσή της πρωταγωνιστεί το Retinol Complex, που συνδυάζει 0.1% Καθαρή Ρετινόλη, που μειώνει τις βαθιές ρυτίδες και λειαίνει την επιδερμίδα, HEPES και Αδενοσίνη για απαλή απολέπιση, σταθεροποίηση και ενίσχυση της δράσης της ρετινόλης, Neurosensine που καταπραύνει το ευαίσθητο δέρμα και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay με αποδεδειγμένες καταπραϋντικές και απαλυντικές ιδιότητες.

- Το Retinol B3 Serum Προσώπου με Βιταμίνη Β3, είναι ο 1ος αντιγηραντικός ορός με Ρετινόλη και Βιταμίνη Β3 που στοχεύει στις βαθιές ρυτίδες, τις κηλίδες, την ανομοιόμορφη όψη, τη φωτογήρανση, κατάλληλος ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα. Σε αυτή την συμπυκνωμένη σύνθεση, 0.1% Καθαρή Ρετινόλη και 0.2% Παλμιτική Ρετινόλη (σταδιακής απελευθέρωσης) λειαίνουν την όψη της επιδερμίδας, ρυθμίζουν τη σύνθεση μελανίνης, ενερκαι επανορθώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ η γλυκερίνη σε συγκέντρωση 10% συγκρατεί το νερό και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Από τις πρώτες κιόλας μέρες, γοποιούν τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Τη ίδια στιγμή, η Βιταμίνη Β3 σε συγκέντρωση 2% μαζί με το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay, μειώνουν τον ερεθισμό το δέρμα δείχνει πιο λείο ενώ μετά από 2 μήνες καθημερινής χρήσης οι λεπτές γραμμές μειώνονται κατά 19%, η όψη των ρυτίδων λειαίνεται κατά 14%, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία κατά 25% και η ομοιομορφη όψη ενισχύεται κατά 21%!

Οι συμβουλές του δερματολόγου:

- Λόγω της απολεπιστικής δράσης της, η ρετινόλη καθιστά την επιδερμίδα ευαίσθητη στον ήλιο. Για αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό με υψηλό SPF, ακόμα και όταν βρίσκεστε κοντά σε παράθυρο.

- Για τον ίδιο λόγο αλλά και επειδή η φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης ενεργοποιείται τις νυχτερινές ώρες, τα προϊόντα με ρετινόλη χρησιμοποιούνται πάντα το βράδυ.

- Πριν εφαρμόσετε κρέμα ή serum με ρετινόλη – αλλά και οποιοδήποτε προϊόν skincare- φροντίστε να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ και να έχετε καθαρίσει την επιδερμίδα σας, προκειμένου να δεχτεί την ευεργετική δράση των ενεργών δερματολογικών συστατικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ