Σωστή ενυδάτωση σώματος στο σπίτι σε 2 κινήσεις

Όπως δεν αφήνετε το πρόσωπό σας χωρίς την απαραίτητη καθημερινή ενυδάτωση (και πολύ σωστά κάνετε!), την ίδια ακριβώς φροντίδα ζητά και το σώμα σας, καθώς η ανάγκη για αναπλήρωση της πολύτιμης ενυδάτωσης της επιδερμίδας δεν διαφέρει ούτε ελάχιστα. 

Η σωστή ενυδάτωση σώματος στο σπίτι ξεκινάει μέσα στο ντους: το προϊόν που θα επιλέξετε για τον καθαρισμό του σώματός σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της επιδερμίδας. Αν η σύνθεσή του δεν είναι η κατάλληλη για το δέρμα σας, τότε ο επιδερμιδικός φραγμός κινδυνεύει να χάσει τη συνοχή του και να διαταραχτεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αίσθηση τραβήγματος και ξηρότητας μετά το ντους. Ο λόγος: οι «σκληροί» καθαριστικοί παράγοντες παρασύρουν, μαζί με τη σκόνη, τον ιδρώτα, τους ρύπους, και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ελαστικότητά της. Ένας λόγος παραπάνω, αν έχετε ξηρό, πολύ ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα - μια διαδικασία τόσο απλή και χαλαρωτική όσο το ντους, είναι κάθε φορά και μια δοκιμασία των αντοχών του. Για αυτό, οι ειδικοί τονίζουν πως η πρώτη κίνηση για σωστή ενυδάτωση σώματος στο σπίτι γίνεται με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, το οποίο θα προσφέρει συγχρόνως και ένα πρώτο επίπεδο φροντίδας στην επιδερμίδα.

Η δεύτερη κίνηση, είναι η επιλογή του κατάλληλου ενυδατικού προϊόντος. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν με πλούσια ενυδατική σύνθεση αμέσως μετά τον καθαρισμό του σώματος και, ιδανικά, ενώ η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή, ώστε να «κλειδώσει» την υγρασία στο εσωτερικό της. Και εδώ, η επιλογή ενός προϊόντος με ειδικούς ενυδατικούς παράγοντες αλλά και συστατικά που συμβάλλουν στην αποκατάσταση και την ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού, είναι must για όλους τους τύπους δέρματος. Για το ξηρό, πολύ ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, η φροντίδα με την κατάλληλη ενυδατική σώματος σημαίνει και ανακούφιση από την αίσθηση τραβήγματος, καταπράϋνση του κνησμού, των ερεθισμών, των φλεγμονών.

Lipikar: Η ιδανική ενυδάτωση σώματος στο σπίτι, για κάθε τύπο επιδερμίδας

Αναμφίβολα το να κάνετε την επιδερμίδα σας «πεδίο δοκιμών» προκειμένου να βρείτε την ιδανική για εκείνη ενυδατική φροντίδα, δεν είναι ο σωστός τρόπος. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε, μια που εδώ και 40 χρόνια η La Roche-Posay είναι αφοσιωμένη ακριβώς σε αυτό το ζητούμενο: να δημιουργεί στοχευμένες συνθέσεις για τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος, ακόμα και του πιο ευάλωτου. Η σειρά Lipikar είναι ιδανική για όλες τις επιδερμίδες (ακόμα και τις πιο ευαίσθητες) αφού κάθε σύνθεσή της είναι υποαλλεργική, περιποιείται βαθιά με την μεγαλύτερη δυνατή απαλότητα, καταπραΰνει και απαλλάσσει το ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα από τον κνησμό και τη δυσφορία για έως και 48 ώρες.

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την κορυφαία αποτελεσματικότητα της σειράς Lipikar, χάρη στην οποία βρίσκεται στην κορυφή των best sellers όλα αυτά τα χρόνια; Το βούτυρο καριτέ, ένα φυσικό ενεργό συστατικό που ενυδατώνει, ηρεμεί και τρέφει την επιδερμίδα. Πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα, το βούτυρο καριτέ περιέχει αντιοξειδωτικά, αλλαντοίνη και τρεις απαραίτητες βιταμίνες για υγιή επιδερμίδα. Τα προϊόντα της σειράς Lipikar περιέχουν μέχρι 20% βούτυρο καριτέ για να προσφέρουν ακόμα περισσότερη ανακούφιση στο ευαίσθητο, πολύ ξηρό, με τάση εκζέματος δέρμα.

Ιδανικά Lipikar “ντουέτα» για σωστή ενυδάτωση σώματος στο σπίτι

Αν έχετε κανονικό- ευαίσθητο δέρμα:

Επιλέξτε το Lipikar Gel Lavant, ένα απαλό, αφρώδες τζελ καθαρισμού για όλη την οικογένεια. Βούτυρο Καριτέ και Νιασιναμίδη συνδυάζονται σε αυτή την ειδικά μελετημένη σύνθεση που καθαρίζει απαλά και θρέφει το δέρμα κατά το ντους, εξουδετερώνει τις επιπτώσεις του νερού υψηλής σκληρότητας, συμβάλλει στην καθημερινή καταπράυνση και προστασία του δέρματος. Συνεχίστε με το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος Lipikar Fluide, με Βούτυρο Καριτέ και Νιασιναμίδη, που καταπραΰνει το δέρμα και προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Εξασφαλίζει άμεση και διαρκή ανακούφιση από τον κνησμό και τους ερεθισμούς ενώ συγχρόνως προσφέρει εντατική ενυδάτωση. 

Αν έχετε ξηρό δέρμα με έλλειψη άνεσης: 
Το καθαριστικό σώματος Lipikar Surgras είναι ιδανικό για εσάς. Αυτή η ενυδατική κρέμα καθαρισμού αναπληρώνει τα απαραίτητα λιπίδια διατηρώντας την φυσική προστατευτική στιβάδα του δέρματος. Παράλληλα το προστατεύει από την ξηρότητα που προκαλεί το νερό ενώ καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα πάρει το γαλάκτωμα σώματος Lipikar Lait. Η Cold Cream, συστατικό γνωστό για την ιδιότητά του να επανορθώνει το δέρμα και να συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του, συνδυάζεται με Βούτυρο Καριτέ και Νιασιναμίδη, σε αυτό το απαλό γαλάκτωμα που προσφέρει ενυδάτωση για 48 ώρες μετά την εφαρμογή. Ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό, αποκαθιστά την άνεση και την ελαστικότητα του δέρματος ενώ προσφέρει βαθιά ανακούφιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ