Αντιμετώπιση ακμής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Όσον αφορά το δέρμα με τάση ακμής, μία είναι η βασική ερώτηση όλων:

 

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις ατέλειες και μάλιστα γρήγορα;

 

Ο δερματολόγος συνεργάτης μας Δρ Philippe Beaulieu μοιράζεται εξειδικευμένες συμβουλές, για να αντιμετωπίσουμε τις ατέλειες ριζικά και να αποκτήσουμε καθαρό δέρμα.

 

Η μαγική θεραπεία κατά της ακμής; Ακολούθησε πιστά την αγωγή

 

Ποιες είναι οι ταχύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση της ακμής;

 

Πολλοί ασθενείς με επισκέπτονται αναζητώντας θεραπεία για την ακμή εν μία νυκτί. Κατανοώ πλήρως τους λόγους για τους οποίους θέλουν γρήγορο αποτέλεσμα.

 

Για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, χρειάζονται εβδομάδες κι όχι ώρες για να έχουμε αποτέλεσμα, ενώ το μυστικό για καθαρό δέρμα είναι η συνέπεια. Όμως, μόλις το 30-50% των ασθενών ακολουθεί πιστά την αγωγή του.

 

Οι ασθενείς ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά στη συνέχεια αποθαρρύνονται όταν τα πράγματα δεν αλλάζουν εν μία νυκτί. Κι έτσι η ακμή παραμένει.

 

Ερώτηση: Ποια είναι τα προτιμώμενα όπλα του δερματολόγου ενάντια στις ατέλειες;

 

Οι γιατροί διαθέτουν ένα οπλοστάσιο αποτελεσματικών αγωγών, δερμοκαλλυντικών και συνταγογραφούμενων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη σοβαρότητα της ακμής.

 

Για ήπια ακμή (λίγα μαύρα στίγματα και μικροατέλειες που εμφανίζονται σε λιγότερο από το 50% του προσώπου): προτείνω την εφαρμογή δερμοκαλλυντικού ή/και προϊόντος με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή κάποιου προϊόντος που περιέχει ρετινοειδή, όπως η ανταπαλένη, για την αποσυμφόρηση των πόρων.

 

Για μέτρια έως σοβαρή ακμή (φαγέσωρες, ατέλειες και μερικές φορές οζίδια που εμφανίζονται σε περισσότερο από το μισό πρόσωπο): συνδυάζω τις ίδιες τοπικές θεραπείες με ένα από του στόματος αντιβιοτικό, όπως η δοξυκυκλίνη, για την καταπολέμηση των βακτηριδίων που προκαλούν τις ατέλειες.

 

Για πολύ σοβαρή ακμή (επηρεάζεται ολόκληρο το πρόσωπο και εμφανίζονται κύστες ή οζίδια): συνταγογραφώ μια πολύ ισχυρή αγωγή με ισοτρετινοΐνη.

 

Στοχεύει την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, που αποτελεί τη ρίζα του προβλήματος. Αλλά αυτό το φάρμακο είναι ισχυρό και μπορεί να έχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Πρέπει να συνταγογραφείται με πολλή προσοχή. Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα; Πάντοτε προτείνω στους ασθενείς να συνδυάζουν τις συνταγογραφούμενες θεραπείες με έξυπνες δερμοκαλλυντικές επιλογές.

 

Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού με ουδέτερο pH, χωρίς σαπούνι, καθώς και μη λιπαρά ενυδατικά προϊόντα.

 

Όσον αφορά το make-up, αναζητήστε μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις που δεν φράσσουν τους πόρους. Αδιαμφισβήτητα, τα αποτελέσματα των συνταγογραφούμενων αγωγών μπορούν πραγματικά να ενισχυθούν από καινοτόμες δερμοκαλλυντικές λύσεις.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Ο καθαρισμός του λιπαρού δέρματος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Αίτια Ακμής: Η πόλη, ο ήλιος, το σ&t...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Διορθωτικό μακιγιάζ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ