Με δέσμευση τη δερματολογία & το περιβάλλον

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η La Roche-Posay είναι μια δερματολογική μάρκα με σαφή αποστολή: την προώθηση και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Για να επιτευχθεί αυτό, αναπτύσσει προϊόντα που προσφέρουν εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο, κατάλληλη ακόμα και για το πιο ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα.

 

Όμως, η La Roche-Posay έχει και μια δεύτερη, εξίσου σημαντική αποστολή: την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

 

Η μάρκα λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις στο περιβάλλον σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των προϊόντων της, εξετάζοντας σχολαστικά τις πιθανές επιπτώσεις κάθε συστατικού.

 

Πέραν των οικοτοξικολογικών ελέγχων, η La Roche-Posay δρα με γνώμονα φιλόδοξους μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος Sharing Beauty With All (Μοιραζόμαστε την Ομορφία με Όλους).

 

Ανάπτυξη ασφαλών αντιηλιακών συνθέσεων. Τα αντιηλιακά φίλτρα είναι συστατικά υψηλής πολυπλοκότητας, και σίγουρα δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους.

 

Η La Roche-Posay έχει δεσμευτεί να προσφέρει την πιο αποτελεσματική προστασία ευρέος φάσματος ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα, από τα μωρά μέχρι τους ηλικιωμένους.

 

Τα εργαστήριά της αναπτύσσουν φωτοσταθερές συνθέσεις με τις υψηλότερες τιμές SPF και PPD (δείκτες που μετρούν την προστασία ενάντια στις ακτίνες UVB και UVA), χρησιμοποιώντας έναν σχολαστικά βαθμονομημένο συνδυασμό φίλτρων, για να παράσχουν προστασία ευρέος φάσματος από τις UVB, τις UVA, ακόμα και τις μακρές UVA.

 

Χωρίς κανένα συμβιβασμό ως προς τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

 

Σαν μέλος του προγράμματος Sharing Beauty With All (Μοιραζόμαστε την Ομορφία με Όλους), η La Roche-Posay διασφαλίζει ότι το 100% των πρώτων υλών των συνθέσεών της υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους αξιολόγησης του περιβαλλοντικού τους αντίκτυπου, με βάση 4 κριτήρια: Biodegradability

 

• Βιοδιασπασιμότητα

• Επιτπώσεις στην υδρόβια ζωή

• Ανανεώσιμοι πόροι

• Χρήση πράσινης χημείας για την παραγωγή τους

 

Ποια πρότυπα προβλέπει η La Roche-Posay για τα αντιηλιακά προϊόντα της;

 

Με κάθε νέο προϊόν που δημιουργεί, η La Roche-Posay θέτει μια πρόκληση στον εαυτό της: μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας, ανοχή και καλλυντικά οφέλη, και ταυτόχρονα ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

 

Η μάρκα συνεργάζεται με ένα εξειδικευμένο εργαστήριο οικοτοξικολογίας, για την εκτίμηση του περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για την αξιολόγηση τόσο των συστατικών μας όσο και των επιπτώσεων των συνθέσεών μας στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

 

Και τι ισχύει για τα φίλτρα Mexoryl SX και XL, είναι ασφαλή για το περιβάλλον;

 

Ο περιβαλλοντικές επιπτώσεις και των δύο αυτών φίλτρων έχει αξιολογηθεί μέσω εκτενέστατων ελέγχων, που υπερβαίνουν τις όποιες κανονιστικές ρυθμίσεις.

 

Οικοτοξικολογικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι ακόμα και πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αυτών των φίλτρων στο θαλασσινό νερό δεν προκαλούν λεύκανση των κοραλλιών.