Πώς να Αντιμετωπίσετε τη νινίδα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

1. Τι είναι η νινίδα;

 

Κατά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση, το δέρμα του μωρού είναι επιρρεπές σε διάφορες παθολογίες και ερεθισμούς.

 

Μια από τις πιο γνωστές και πιο συνηθισμένες δερματικές παθήσεις είναι η νινίδα. Γνωστή και ως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η νινίδα μοιάζει με πιτυρίδα ή έχει τη μορφή κιτρινωπών ή καφετί φολίδων που δημιουργούν κρούστα στην επιφάνεια του τριχωτού. Π

 

ροκαλείται κυρίως από την υπερβολική έκκριση σμήγματος που κάνει τα κύτταρα του δέρματος να προσκολλώνται στο κεφαλάκι του μωρού.

 

Η νινίδα εμφανίζεται συνήθως σε βρέφη ηλικίας περίπου οκτώ μηνών. Αρκετοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν νινίδα, όπως το ιστορικό εκζέματος, η γενετική προδιάθεση, αλλά και η παρουσία των μητρικών ορμονών στο σώμα του βρέφους.

 

2. Πώς αντιμετωπίζεται η νινίδα;

 

Εφαρμόστε ένα απαλό λάδι στο κεφαλάκι του μωρού 15 λεπτά πριν από το λούσιμο και στη συνέχεια, λούστε τα μαλλιά με κυκλικές κινήσεις.

 

Με τον τρόπο αυτό, οι κρούστες θα μαλακώσουν και θα αποκολληθούν απαλά από το τριχωτό, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν σταδιακά από μόνες τους.

 

Για τον καθαρισμό, εφαρμόστε ένα απαλό καθαριστικό, ιδανικό για μωρά. Προτιμήστε ένα απαλο καθαριστικό για το ξηρό δέρμα καταλληλο για μωρά, όπως το LIPIKAR Syndet AP+.

 

Προσοχή: μην πειράζετε και μην ξύνετε τις κρούστες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Η έννοια της ατοπίας του δέρματος
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Έκζεμα και σχολείο
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Η κάλυψη των μαύρων κύκλων με concealer
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ