Η θεραπεία του ατοπικού εκζέματος

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

ΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΥΟ ΦΑΣΕΩΝ

 

Αρκετές φορές την ημέρα, ακόμα και στην απουσία βλαβών, το δέρμα έχει ανάγκη νερού και λιπιδίων για να αποκαταστήσει τον φυσικό φραγμό. Αλλά και για την πιθανή έξαρση, ειδικα μαλακτικά αποκαθιστούν τη βιοποικιλότητα του μικροβιώματος και απομακρύνουν την πιθανότητα έξαρσης.

 

Κατά τη διάρκεια της φλεγμονής οι κρέμες κορτιζόνης μειώνουν αποτελεσματικά τις βλάβες. Μαλακτικές κρέμες για την καταπολέμηση της ξηρότητας, την αποκατάσταση του φραγμού και μικροβιώματος του δέρματος.

 

Πρέπει να εφαρμόζονται αρκετές φορές την ημέρα στις μη φλεγμονώδεις περιοχές. Δρουν κατά της ξηρότητας του δέρματος και προσφέρουν ανακούφιση στο δέρμα, περιορίζοντας έτσι τον κνησμό.

 

Επιπλέον, αυτή η καθημερινή ρουτίνα αποτελεί την πρώτη πρόληψη κατά των εξάρσεων. Χρησιμοποιήστε τις ακόμα και αν το δέρμα δείχνει υγιές. Κρέμες με κορτικοστεροειδή για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Όσο διαρκούν οι εξάρσεις και μόνο στις ερεθισμένες περιοχές, καταπραΰνουν και περιορίζουν τη βλάβη και τον κνησμό.

 

Συχνά η χρήση κορτιζόνης εγείρει ανησυχίες εξαιτίας των υποτιθέμενων παρενεργειών της: κατακράτηση νερού, επιβράδυνση της ανάπτυξης...

Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά αφορούν μόνο τα κορτικοστεροειδή που χορηγούνται δια στόματος. Σε μορφή κρέμας, η κορτιζόνη παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος.

 

Αποφύγετε όμως την εφαρμογή της σε περιοχές χωρίς βλάβες γιατί μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα. Εάν τα αποτελέσματα ενός αλλεργικού τεστ το υποδείξουν, ο γιατρός μπορεί να προσθέσει μια αντιισταμινική αγωγή.

 

Πατώντας αναπαραγωγή αποδέχεστε αυτόματα και την πολιτική cookies του YouTube

 

ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Σχεδόν τα δύο-τρίτα των συνταγογραφούμενων θεραπειών για την αντιμετώπιση του εκζέματος (ατοπική δερματίτιδα) δεν εφαρμόζονται ποτέ ή εγκαταλείπονται πολύ γρήγορα, έστω κι αν πρόκειται για την πιο αποτελεσματική θεραπεία κατά της σοβαρής ξηρότητας και των φλεγμονωδών βλαβών.

 

Ο φόβος για τις κρέμες που περιέχουν κορτιζόνη ή η έλλειψη προσοχής στη διαδικασία όταν επανεμφανίζονται νέες βλάβες, μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνιση ενός γενικευμένου εκζέματος. Είναι σημαντικό να ζητάτε βοήθεια όταν δεν μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία κατά της ατοπικής δερματίτιδας ή όταν αυτή δεν είναι αποτελεσματική.

 

Ο γιατρός σας βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της θεραπείας και μπορεί να την προσαρμόσει για να μπορέσετε να την ακολουθήσετε καλύτερα. Μη διστάζετε να του δείξετε πώς εφαρμόζετε την κρέμα έτσι ώστε να βεβαιωθεί οτι οι κινήσεις σας είναι σύμφωνες με τη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας για το παιδί σας.

 

Θεραπεία σε ένα περιβάλλον αφιερωμένο στη φροντίδα. Βασίζεται στην καθημερινή φροντίδα με Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay που πραγματοποιείται από επαγγελματίες της υγείας.

 

Επειδή εκτείνεται σε διαστημα τριών εβδομάδων, η θεραπεία αποτελεί ένα αληθινό διάλειμμα ευεξίας. Από την έναρξή του το 1905, περισσότεροι από 415.000 ασθενείς, έχουν πραγματοποιήσει τη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας στο Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay. Τώρα φιλοξενεί σχεδόν 8.000 ασθενείς κάθε χρόνο και το έκζεμα είναι η πρώτη πάθηση που λαμβάνει θεραπεία εδώ (το 33% όσων επισκέπτονται το spa).

 

Εκτός από τα λουτρά που συνταγογραφούνται, τα ντους και οι ψεκασμoί που έχουν δερματολογικά οφέλη, οι ασθενείς έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με άλλους ασθενείς και να χαλαρώσουν έτσι ώστε να επιστρέψουν με αυξημένο ηθικό.

 

https://youtu.be/bHn1Pxp_MOU