Σπυράκια στο πρόσωπο & αντιμετώπιση

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

"Σπυράκια την πιο σημαντική μέρα της ζωής μου. ΒΟΗΘΕΙΑ!"

 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σαν υπερυπολογιστής. Μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, σκανάρουμε το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας και αυτομάτως καταλήγουμε σε διάφορα συμπεράσματα για το συγκεκριμένο άτομο1.

 

Η πρώτη εντύπωση σίγουρα μετράει. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της πρώτης εντύπωσης;

 

Παρόλο που το θέμα σηκώνει πολλή κουβέντα, η ακμή σίγουρα είναι ένας ισχυρός υποψήφιος. Η ακμή μπορεί να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου, μεταμορφώνοντας μια δυναμική παρουσία σε έναν κλειστό, ντροπαλό χαρακτήρα.

 

Η αλήθεια είναι ότι η ακμή, αν δεν αντιμετωπιστεί, έχει τη δύναμη να σκιάσει όλες τις σημαντικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου.

 

Πάρε για παράδειγμα μια φοιτήτρια. Είναι νέα, ξεχωριστή και αποφασιστική. Έχει αφιερώσει πολλά χρόνια τελειοποιώντας κάθε πτυχή του βιογραφικού της. Και τώρα έφτασε η μεγάλη στιγμή για εκείνη. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος της.

 

Κι όμως, ενώ πλησιάζει η ώρα για την πολυαναμενόμενη συνέντευξη, το μόνο που σκέφτεται είναι μία μόνο λέξη: σπυράκια... Ή σκέψου εκείνο το αγόρι που ετοιμάζεται για το ραντεβού των ονείρων του με μια κοπέλα που γνώρισε το προηγούμενο βράδυ σε ένα πάρτι μασκέ. Χίπστερ μούσι: έχουμε. Χαλαρό στιλάκι: έχουμε. Έχει προσωπικότητα και στιλ και του αξίζει να κάνει μια τέλεια πρώτη εντύπωση!

 

Για τον ίδιο, όμως, μόνο μία λέξη υπάρχει χαραγμένη σαν τατουάζ στο μέτωπό του: σπυριάρης... Αν η ακμή είναι ο χειρότερος εχθρός της πρώτης εντύπωσης, τότε ο σωτήρας της είναι η αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι μεταδοτική, αλλά μερικές φορές χρειάζεται μια χείρα βοηθείας. Κι εδώ είναι που όσοι έχουν δέρμα με τάση ακμής μπορούν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο στα χέρια τους!

 

Ποιος μπορεί να τους σώσει;

 

Μια κρέμα με χρώμα που χαρίζει φυσική όψη και ομοιόμορφη επιδερμίδα άμεσα, ενώ παράλληλα δραστικά συστατικά καταπολεμούν μακροπρόθεσμα τα σπυράκια και τα σημάδια.

 

Με ικανότητα να προσαρμόζεται στον φυσικό χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, ακόμα και οι χίπστερ τύποι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τα σπυράκια τους.

 

Δοκίμασε μια φροντίδα με χρώμα για το δέρμα με τάση ακμής τη μεγάλη σου μέρα: κάνε την πρώτη εντύπωση που σου αξίζει.

 

1 Psychol Sci. 2006 Jul;17(7):592-8. Πρώτες εντυπώσεις: συμπεράσματα για το πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά σας μέσα σε 100-ms.

 

Willis J1, Todorov A

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για τη θεραπεία της ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ψυχολογία στην ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πώς Αντιμετωπίζεται η ροδόχρους ακμή;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ