Το Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay: οι θαυμαστές δυνάμεις ενός φυσικού νερού πηγής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Με καταπραϋντικό και αντιοξειδωτικό Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay

 

Αν και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε προϊόν φροντίδας το 1928, το Ιαματικό Νερό από το χωριό La Roche-Posay φημίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τα αμέτρητα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα μας.

 

Αποτελεί βασικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

 

Οι εξαιρετικές του ιδιότητες προσφέρουν άμεση ανακούφιση σε χιλιάδες επισκέπτες που διαμένουν κάθε χρόνο στο Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay.

 

Ο μύθος υποβάλλεται σε επιστημονική δοκιμή

 

Λέγεται πως ο Bertrand Du Gesclin, διοικητής των στρατευμάτων του Καρόλου Ε', ήταν αυτός που ανακάλυψε την πηγή επιστρέφοντας από τις Ισπανικές εκστρατείες στα τέλη του 14ου αιώνα: σύμφωνα με το μύθο, το άλογό του, που υπέφερε από έκζεμα, βούτηξε στο νερό και αναδύθηκε έχοντας γιατρευτεί πλήρως.

 

Ένας μύθος που πιθανώς περιέχει στοιχεία αλήθειας καθώς μερικούς αιώνες αργότερα, το 1897, το ιαματικό κέντρο που είχει χτιστεί από τον Ναπολέοντα κάποιες δεκαετίες πριν, χαρακτηρίστηκε "κοινής ωφέλειας".

 

Μετά από πολλά χρόνια, ο μύθος αυτού του φυσικά μοναδικού νερού επιβεβαιώθηκε σταδιακά και από τη σύγχρονη επιστήμη. Χάρη στις ανοσο-ρυθμιστικές του ιδιότητες (με άλλα λόγια τη δυνατότητα να δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα), έχει βασικά την ικανότητα να αναστέλλει τους διαβιβαστές φλεγμονής και να εγγυάται άμεσο καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

 

Επίσης είναι το μόνο ιαματικό νερό στον κόσμο που διαθέτει τέτοια φυσική συγκέντρωση σεληνίου, που του δίνει απαράμιλλες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ιδανικές για την καταπολέμηση της δερματικής γήρανσης και του οξειδωτικού στρες.

 

Ένα Iαματικό Kέντρο 100% δερματολογικό Με 8.000 επισκέπτες το χρόνο, το ένα τρίτο των οποίων είναι παιδιά, το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay αποτελεί σήμερα το 1ο δερματολογικό ιαματικό κέντρο στην Ευρώπη για το ευαίσθητο και εξασθενισμένο δέρμα.

 

Εκτός από τις απαράμιλλες ιδιότητες του Ιαματικού Νερού της La Roche-Posay, οι ασθενείς απολαμβάνουν θεραπείες που παρέχονται από εννέα δερματολόγους οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε στάδιο της θεραπευτικής αγωγής. οι απαράμιλλες ιδιότητες του Ιαματικού Νερού της La Roche-Posay οι ασθενείς εκεί απολαμβάνουν θεραπείες που παρέχονται από εννέα δερματολόγους οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε στάδιο της θεραπευτικής αγωγής.

 

Ένα μόνο νερό για την αντιμετώπιση διαφορετικών παθήσεων

 

Το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay, διεθνώς αναγνωρισμένο με εξειδίκευση στη θεραπεία δερματολογικών διαταραχών, προσφέρει στους ασθενείς του διάφορους τύπους διαμονής, οι περισσότερες από τις οποίες καλύπτονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Γαλλίας.

 

Σχεδόν τα δύο τρίτα των επισκεπτών του Ιαματικού Κέντρου πηγαίνουν για να υποβληθούν σε καταπραϋντικές θεραπείες για το έκζεμα ή την ψωρίαση, δερματικές παθήσεις που είναι ιδιαίτερα εμφανείς και μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτές.

 

Συνολικά, πάνω από το 50% των ιαματικών δερματολογικών θεραπειών που παρέχονται στη Γαλλία πραγματοποιούνται εκεί. To 2009, το Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay άνοιξε τις πύλες του και σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ογκολογικές θεραπείες.

 

Η φιλοδοξία του είναι να αποκαταστήσει την άνεση και την κινητικότητα σε περιοχές με ουλές και να μειώσει τις παρενέργειες στο δέρμα που συνδέονται με αγωγές ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας.

 

Σχεδόν 5.000 άτομα έχουν ήδη ακολουθήσει αυτή την καινοτόμο μετακαρκινική θεραπευτική αγωγή. Ένας αριθμός που αντανακλά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη με τη σύμφωνη γνώμη των ογκολόγων στα εκπληκτικά οφέλη του Ιαματικού Νερού La Roche-Posay.

 

Πιστοποιημένη εξαιρετική καθαρότητα

 

Το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay υποβάλλεται κατά μέσο όρο σε 1.000 δοκιμές ετησίως.

 

Στόχος τους είναι η διασφάλιση της ποιότητάς του καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι τόσο καθαρό που οι επισκέπτες του Ιαματικού Κέντρου προτρέπονται να το πιούν από την πηγή στη διάρκεια της παραμονής τους.