Αντηλιακά σώματος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όσο απολαυστικός και αναζωογονητικός και αν είναι ο ήλιος, τόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας. Αυτό είναι πλέον αποδεδειγμένο πέρα από κάθε αμφιβολία σε τέτοιο βαθμό, που η αντηλιακή προστασία του προσώπου και του σώματος να θεωρείται όχι απλά απαραίτητη αλλά ζωτικής σημασίας για το δέρμα.

UV ακτινοβολία: Τετ-α-τετ με τον «εχθρό»

Από τους διαφορετικούς τύπους ακτινοβολίας που εκπέμπει ο ήλιος, οι ακτίνες UV (υπεριώδης ακτινοβολία) είναι οι υψηλότερης ενέργειας ακτίνες που φτάνουν σε εμάς. Δεν ζεσταίνουν το δέρμα μας, όπως συμβαίνει με το ορατό φως και τις υπέρυθρες ακτίνες, αλλά διεισδύουν σε αυτό και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία του. Η ακτινοβολία UV αποτελείται από τις ακτίνες UVB, UVA και τις UVC - από αυτές τις τρεις, οι UVC είναι οι πιο επικίνδυνες, αλλά φιλτράρονται από το όζον και δεν φτάνουν στη γη. Οι UVB είναι ακτίνες υψηλής ενέργειας, μπλοκάρονται από τα σύννεφα και αντιπροσωπεύουν το 5% των ακτίνων UV που φτάνουν στη γη. Οι ακτίνες UVΒ διεισδύουν μόνο στην επιδερμίδα, την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και έχει αποδειχθεί ότι προάγουν τον καρκίνο του δέρματος, την υπερμελάγχρωση και ορισμένες δερματοπάθειες. Το υπόλοιπο 95% ανήκει στην UVA ακτινοβολία, η οποία δεν μπλοκάρεται από παράθυρα και σύννεφα, διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα και πλέον υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ακτίνες UVA παίζουν ρόλο στον καρκίνο του δέρματος, στις φωτοδερματοπάθειες, στην υπερμελάγχρωση αλλά και στην γήρανση του δέρματος. Μάλιστα, οι ultra μακρές UVA είναι εκείνες που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα από όλο το φάσμα των UVA και έχουν τόσο βιολογικές όσο και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα αλλά και στο ανοσοποιητικό.

Πώς θα επιλέξετε το σωστό αντηλιακό;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η επιλογή ενός προηγμένου αντηλιακού είναι must. Όσο για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει, στα αντηλιακά σώματος ισχύει ό,τι και στα αντηλιακά προσώπου, δηλαδή:

- Να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, με μια καλή αναλογία φίλτρων UVA και UVB
- Να έχει SPF30 (τουλάχιστον) και οπωσδήποτε SPF50+ αν έχετε ανοιχτόχρωμο φωτότυπο
- Να είναι ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο 
- Να εφαρμόζεται εύκολα, να έχει ευχάριστη υφή και να μην αφήνει λευκά ίχνη 
- Έξτρα “προσόντα”: να προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος, αντιοξειδωτική φροντίδα και άνεση στο δέρμα κάτω από τον ήλιο

Στην αντηλιακή σειρά Anthelios της La Roche-Posay θα βρείτε αντηλιακά σώματος τα οποία πληρούν αυτές τις προδιαγραφές ενώ ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχυ της αντηλιακής προστασίας:

- Το Anthelios Wet Skin SFP50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος στο σώμα ενώ είναι κατάλληλο και για το πρόσωπο. Η πατενταρισμένη τεχνολογία XL-Protect  συνδυάζει πανίσχυρα φίλτρα UV και αντιοεξιδωτικά ώστε να παρέχει πολύ υψηλή προστασία απέναντι στις UVA/UVB ενώ παράλληλα θωρακίζει το δέρμα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις άλλων επιθετικών παραγόντων όπως η υπέρυθρη ακτινοβολία και η ρύπανση. Επιπλέον, χάρη στην Wetskin Technology, δημιουργείται ένα αόρατο, υδρόφοβο φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, για απώθηση του νερού. Μάλιστα, ο υψηλός δείκτης προστασίας διατηρείται ακόμα και όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα.

- Το Anthelios Eco-Conscious Hydrating Lotion SPF50+ με μινιμαλιστική σύνθεση, είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο και αντιδραστικό στον ήλιο δέρμα. Χάρη στην τεχνολογία Netlock, δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας με αόρατη υφή, το οποίο «κλειδώνει» τα φίλτρα UV σε ένα εξαιρετικά λεπτό φιλμ. Αυτό όχι μόνο κάνει τη σύνθεση μη λιπαρή και καθόλου κολλώδη αλλά αυτοί οι μικροκρύσταλλοι ομαδοποιούνται δημιουργώντας ένα δυνατό δίκτυο κάλυψης που την προστατεύει ώστε να μην «τρέχει» παρέχοντας ομοιογενή, πολύ ανθεκτική προστασία. Μαζί με το XL-Protect, τον πανίσχυρο συνδυασμό φίλτρων UV και αντιοξειδωτικών, συνδυάζεται και η γλυκερίνη, ένα ενυδατικό δραστικό συστατικό που βοηθά στην επανόρθωση και την προστασία του επιδερμιδικού φραγμού. Επιπλέον, είναι το πρώτο αντηλιακό Anthelios που ενσωματώνει χαρτόνι στην παραγωγή του σωληνάριου ώστε να μειώσει το πρωτογενές πλαστικό κατά 75%.

- Το Anthelios Body Mist SPF50+ είναι ένα αντηλιακό σπρέι σώματος αόρατο, πολύ ανθεκτικό στο νερό, που απορροφάται γρήγορα και αφήνει στεγνό τελείωμα πούδρας. Η πατενταρισμένη τεχνολογία XL-Protect προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από UVA/UVB και βοηθά στην πρόληψη των βλαβών από την υπέρυθρη ακτινοβολία και τη ρύπανση, η γλυκερίνη διατηρεί ενυδατωμένο και άνετο το δέρμα ενώ το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay προσφέρει τις καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αυτό το αντηλιακό σπρέι είναι ιδανικό για εκείνες τις περιπτώσεις που θέλετε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας χωρίς να χρειάζεται άπλωμα με τα χέρια όπως, για παράδειγμα, μέσα στην πόλη! Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του εξασφαλίζει συνεχή ψεκασμό και πολλαπλές θέσεις εφαρμογής, ακόμα και ανάποδα. 

Σεβασμός στη θαλάσσια ζωή

Η La Roche-Posay είναι η πρώτη μάρκα που δοκιμάζει κάθε σύνθεση για πρόσωπο και σώμα σε ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο θαλάσσιων οργανισμών ακολουθώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ενώ παράλληλα έχει αποκλείσει όλα τα αμφιλεγόμενα, πιθανώς τοξικά για το περιβάλλον φίλτρα. Στόχος της, να εξασφαλίσει ώστε κανένα αντηλιακό φίλτρο, στις χρησιμοποιούμενες συγκεντρώσεις, δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ