Ακτινοβολία UVA

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ενημερώσου για τις σοβαρές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UVA στο δέρμα και πώς να προστατευτείς.


Μάθε περισσότερα στο site της La Roche-Posay!


Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, βρισκόμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στις μακρές ακτίνες UVA, κάτι που αποκαλείται παθητική έκθεση. Οι ηλιακές ακτίνες αυτές, διαπερνούν τα σύννεφα, το γυαλί ακόμα και την επιδερμίδα φτάνοντας μέχρι το χόριο.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις από τις μακρές ακτίνες UVA; Όσο πιο μακρές είναι οι ακτίνες UVA τόσο πιο βαθιά διεισδύουν στο δέρμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλούν βλάβες στο δέρμα οι οποίες είναι πιθανόν ανεπανόρθωτες:


  1. Διαταραχές στη μελάγχρωση και την απόχρωση του δέρματος, όπως είναι η μάσκα της εγκυμοσύνης, οι σκούρες κηλίδες και η γκρίζα χροιά της επιδερμίδας
  2. Αλλεργίες από τον ήλιο και δυσανεξίες: όπως όλες οι ακτίνες UV, οι μακρές ακτίνες UVA μπορεί να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ερυθρότητας, κηλίδων στο δέρμα και κνησμό. 
  3. Φωτογήρανση ή πρόωρη γήρανση: μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και χαλάρωση που ευνοούν την εμφάνιση ρυτίδων.

 

Ενδιαφέροντα Δεδομένα:


Οι ακτίνες UV, ακτινοβολούν καθημερινά την επιφάνεια της Γης: το 95% είναι ακτίνες UVA και το 5% είναι ακτίνες UVB. Ανάμεσά τους, οι μακρές ακτίνες UVA αντιπροσωπεύουν το 75% της συνολικής ακτινοβολίας.

 

Για βέλτιστη προστασία, το αντηλιακό σας θα πρέπει επομένως να φέρει το ειδικό λογότυπο στη συσκευασία του και να συμμορφώνεται με τις συστάσεις της ΕΕ ειδικά για τα αντηλιακά. Πολύ υψηλή προστασία με ΑΝΤΗΕLIOS. Για περισσότερα από 30 χρόνια, τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay έχουν αναπτύξει τη σειρά ΑΝΤΗΕLIOS που είναι σχεδιασμένη να προστατεύουν όλους τους τύπους ευαίσθητου δέρματος, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών και των βρεφών. Με την αποτελεσματική της προστασία κατά των ακτινών UVA και UVB, η σειρά ΑΝΤΗΕLIOS προσφέρει προστασία που είναι έως και 2 φορές πιο πιο αυστηρή σε σχέση με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Ultra-Light Fluid SPF50+ σας προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, ακόμα υψηλότερη από την παλιά σύνθεση, ενώ προστατεύει ακόμη και από τις μακρές ακτίνες UVA.

 

Και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά ανάλαφρη υφή, αόρατη στο δέρμα.Η La Roche-Posay συνιστάται από 25.000 δερματολόγους σε όλο τον κόσμο. Για 30 χρόνια, η La Roche-Posay συνεργάζεται με δερματολόγους από όλο τον κόσμο με στόχο να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων με ευαίσθητο δέρμα. Αντηλιακή προστασία που συνιστούν οι ειδικοί Αντηλιακά σε καινοτόμες υφές, ματ, κρέμας με χρώμα ή χωρίς, γαλάκτωμα ή λάδι, η σειρά ΑΝΤΗΕLIOS συνδυάζει άνεση και προστασία, χωρίς συμβιβασμούς στην ανοχή και την καλλυντική ευχαρίστηση, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

 

Η σειρά AΝΤΗELIOS σέβεται τις ανάγκες και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις κάθε τύπου δέρματος και τα προϊόντα της διατίθενται σε διάφορες υφές και με διαφορετικά επίπεδα προστασίας (υψηλή προστασία SPF30 ή πολύ υψηλή προστασία SPF50+). Ο συνδυασμός υψηλής προστασίας UVA και UVB σας προφυλάσσει απο τα άμεσα δυσάρεστα αποτελέσματα της έκθεσης στον ήλιο, όπως είναι το έγκαυμα, αλλά και από τις μακροπρόθεσμες βλάβες όπως η φωτογήρανση.