Αντηλιακό και ηλιοθεραπεία: πώς να προστατευθώ;

Το παράδοξο του ήλιου: από τη μια δεν ζούμε χωρίς αυτόν (στην κυριολεξία), από την άλλη είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας μας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να τον απολαμβάνουμε αλλά πως χρειάζεται να θωρακίζουμε την επιδερμίδα μας έξυπνα και αποτελεσματικά, κάθε φορά που πρόκειται να τον... συναντήσουμε, ώστε να αποφύγουμε τις επιπτώσεις που συνοδεύουν την αλόγιστη έκθεση στην καυτή αγκαλιά του.

Ο ήλιος εκπέμπει διαφορετικούς τύπους ακτινοβολίας: την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), το ορατό φως και την υπέρυθρη ακτινοβολία (IR). Είναι πλέον γνωστό πως η ακτινοβολία UV επηρεάζει σημαντικά το δέρμα: το 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη γή είναι οι ακτίνες UVA οι οποίες είναι παρούσες όλο το χρόνο, από το χάραμα μέχρι τη δύση του ήλιου, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Οι UVA διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια, την επιδερμίδα και φτάνουν βαθύτερα στο δέρμα και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν βλάβες όπως φωτογήρανση, καφέ κηλίδες και δυσχρωμίες και σε σοβαρές περιπτώσεις, καρκίνο του δέρματος. Πλέον, γίνεται λόγος και για τις UVA μεγάλου και πολύ μεγάλου μήκους κύματος (μακρές UVA και ultra μακρές UVA) οι οποίες είναι επικίνδυνες καθώς διεισδύουν βαθύτερα από τις υπόλοιπες UVA, και έχουν τόσο βιολογικές όσο και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα. Οι ακτίνες UVB αποτελούν το υπόλοιπο 5%, είναι πιο δυνατές το καλοκαίρι (κυρίως μεταξύ 10:00-14:00), δεν διαπερνούν τα σύννεφα και τα τζάμια αλλά διεισδύουν και αυτές στην επιδερμίδα. Ευθύνονται για το μαύρισμα, το ηλιακό έγκαυμα και τον καρκίνο του δέρματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η αντηλιακή προστασία θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα του skincare σας κάθε μέρα του χρόνου, όπως τονίζουν οι ειδικοί με κάθε ευκαιρία - και, προφανώς, θα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά σας καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, οι αποδράσεις στην παραλία και η ηλιοθεραπεία. Το αντηλιακό στο οποίο θα εμπιστευτείτε την προστασία, την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας σας, θα πρέπει να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, δηλαδή τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB ακτινοβολία, να έχει SPF30 (τουλάχιστον) και οπωσδήποτε SPF50+ αν έχετε ανοιχτόχρωμο φωτότυπο, να είναι ανθεκτικό ή και πολύ ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα,  (ιδανικά) να περιέχει αντιοξειδωτικά στη σύνθεσή του τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και να έχει ευχάριστη υφή, που γίνεται ένα με την επιδερμίδα, δεν αφήνει λευκά ίχνη και δεν κολλάει.

Το Anthelios Invisible Spray SPF50+ ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια, και με το παραπάνω: καταρχήν προσφέρει αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος και μάλιστα η προστασία από την UVA, όπως δηλώνει ο δείκτης PPD στη συσκευασία του, υπερβαίνει τις ευρωπαϊκές κανονιστικές συστάσεις και είναι υψηλότερη σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο προϊόν Anthelios για το σώμα. Το μυστικό πίσω από την υψηλή προστασία και την ευχάριστη υφή του, είναι η Netlock Technology, μια τεχνολογία έξυπνων πολυμερών, κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όπου τα λιπόφιλα συστατικά και τα αντηλιακά φίλτρα περιβάλλονται από μικροκρυστάλλους. Έτσι δημιουργείται ένα ομοιόμορφο, ανθεκτικό φιλμ, κατά την επαφή με το νερό . Δεν επηρεάζεται φυσικά από τον ιδρώτα ή την άμμο. Η υφή του είναι πολύ διάφανη, μη λιπαρή, λεπτόρρευστη και δεν «τρέχει» κάνοντας τη χρήση του μια ευχάριστη εμπειρία. Δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένο, είναι πολύ καλά ανεκτό σε αντιδραστικό και ευαίσθητο δέρμα, σε δέρμα αλλεργικό στον ήλιο, δεν τσούζει τα μάτια και είναι δοκιμασμένο για αλλεργίες.

Extra bonus: Η σύνθεση του Anthelios Invisible Spray SPF50+ είναι μελετημένη και δοκιμασμένη ώστε να μην έχει επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή, να έχει ελαχιστοποιημένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, να είναι βιοαποικοδομήσιμη κατά 80% (εξαιρουμένων των φίλτρων).

Extra tips: 

- Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11.00-16.00. Ακόμα και αν κάθεστε στη σκιά να θυμάστε πως οι ακτίνες UV αντανακλώνται σε επιφάνειες όπως το νερό, η άμμος, το χιόνι κλπ, πράγμα που σημαίνει ότι η αντηλιακή προστασία, ακόμα και αν δεν είστε απευθείας εκτεθειμένοι στον ήλιο, είναι απαραίτητη. 
- Φοράτε πάντα καπέλο με πλατύ γείσο για να προστατεύετε το πρόσωπο και το λαιμό σας από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και μεγάλα γυαλιά ηλίου, για την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω από τα μάτια. 
- Απλώστε το αντηλιακό σας τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι, σε γενναιόδωρες ποσότητες. Προστατέψτε τα αυτιά, τον αυχένα, τους αστραγάλους, τις πατούσες, τους αστραγάλους και την επιδερμίδα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας, ζώνες που συνήθως παραλείπουμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό, με αποτέλεσμα να καίγονται από τον ήλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ