Αντηλιακό προσώπου: το απόλυτο προϊόν αντιγήρανσης

Γνωρίζατε πως όταν συμπεριλαμβάνετε το αντηλιακό στο πρόγραμμα φροντίδας του προσώπου σας, βοηθάτε το δέρμα σας να διατηρηθεί προστατευμένο από πολλούς επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες; Όταν ο ήλιος διεισδύει στο δέρμα μας, η κυτταρική ανανέωσηέννηση επηρεάζεται, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια ελαστικότητας, κηλίδες και ρυτίδες. Σε αυτό το άρθρο σάς εξηγούμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, ποια είναι τα οφέλη του και πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες του δέρματός σας.

Οφέλη από τη χρήση αντηλιακού 

Ακολουθούν τα οφέλη της χρήσης αντηλιακού και οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός σας.

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Ο ήλιος εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία, που μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα μας εάν εκτεθούμε σε αυτήν. Οι ακτίνες UVA και UVB είναι οι κύριοι ένοχοι για τις βλάβες του δέρματος, όπως η πρόωρη γήρανση, οι ηλιακές κηλίδες, οι ρυτίδες και, το πιο σοβαρό απ’ όλα, ο καρκίνος του δέρματος. Το αντηλιακό, ειδικά ένα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας UVA, συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των υπεριωδών ακτίνων και τις συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο.

Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Εκτός από τους κινδύνους για την υγεία, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Οι υπεριώδεις ακτίνες βλάπτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ρυτίδες, ηλιακές κηλίδες και λεπτές γραμμές.

Χρησιμοποιώντας αντηλιακό καθημερινά, μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας από αυτές τις επιδράσεις και να βοηθήσετε στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Επιπλέον, πολλές αντηλιακές κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν, να θρέφουν το δέρμα και να βοηθούν στη διόρθωση των σημαδιών γήρανσης, συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας υγιούς, νεανικής επιδερμίδας.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ηλιακών κηλίδων

Οι ηλιακές κηλίδες αποτελούν κοινή ανησυχία για πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός τους. Οι κηλίδες αυτές προκαλούνται από πολλούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται πάντα και η υπερέκθεση στον ήλιο. Χρησιμοποιώντας τακτικά αντηλιακό, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ηλιακών κηλίδων. Η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες θα βοηθήσει στην πρόληψη της υπερβολικής παραγωγής μελανίνης στο δέρμα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός ομοιόμορφου τόνου του δέρματος.
 
Βελτιώνει τη συνολική υγεία του δέρματος

Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο χωρίς προστασία, μπορεί να γίνει ξηρό, κόκκινο, ερεθισμένο ή και φλεγμονώδες. Πολλές αντηλιακές κρέμες περιέχουν ευεργετικά ενεργά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε και η νιασιναμίδη, τα οποία είναι σε θέση να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος. Αυτά τα συστατικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των διεσταλμένων πόρων, των ηλιακών κηλίδων και άλλων κοινών δερματικών προβλημάτων.
 
Αντηλιακή κρέμα προσώπου για την αποφυγή ηλιακών βλαβών

Όταν εκτεθούμε στον ήλιο, το δέρμα μας «προειδοποιεί» ότι έχουμε υπερβεί το όριο ανοχής μας με ερυθρότητα, πόνο και φλεγμονή ή, με άλλα λόγια, με εγκαύματα. Και ναι, το δέρμα έχει μνήμη. Γιατί μακροπρόθεσμα μπορεί να εμφανίσει σημάδια γήρανσης, όπως πρόωρες ρυτίδες, σκούρες κηλίδες και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, αν δεν το φροντίζουμε σωστά.
Επομένως, τα αντηλιακά αποτελούνται από συστατικά που βοηθούν στην αποτροπή της διείσδυσης των υπεριωδών ακτίνων στο δέρμα, όπως τo οξείδιο του ψευδαργύρου ή τα Mexoryl XL, SX και 400. Τα συστατικά αυτά σχηματίζουν ένα “φράγμα” στο δέρμα, που είτε αντανακλά τις υπεριώδεις ακτίνες είτε τις απορροφά. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν ενυδατικά συστατικά που διατηρούν το δέρμα απαλό και ελαστικό.
Συνέπειες του ήλιου στο δέρμα

Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για την πρόωρη γήρανση, καθώς και για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχουν στο δέρμα μας μακροπρόθεσμα.

Δυσχρωμίες. Οι διαταραχές της μελάγχρωσης μπορεί να προκαλέσουν σκούρα ή λευκά σημάδια στο δέρμα. Η υπερμελάγχρωση εκδηλώνεται με τη μορφή σκούρων κηλίδων ηλικίας και κηλίδων που σχετίζονται με ορμονικούς παράγοντες. Αυτό οδηγεί σε ανομοιόμορφη μελάγχρωση, με αποτέλεσμα ανομοιόμορφο μαύρισμα, με πιο σκούρες περιοχές και πιο ανοιχτές κηλίδες, που σχετίζονται με τη μη ισορροπημένη κατανομή της μελανίνης στο σώμα. Και οι δύο τύποι κηλίδων προκαλούνται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και μετά από τα εγκαύματα.

Αυξημένες ρυτίδες και πτυχώσεις. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς επαρκή προστασία μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση ρυτίδων και πτυχώσεων στο δέρμα. Τα προϊόντα με αντηλιακή προστασία και αντιοξειδωτικά προορίζονται να βοηθήσουν στη μείωση αυτών των σημαδιών γήρανσης και στη διατήρηση ενός υγιούς, νεανικού δέρματος.

Αποδόμηση κολλαγόνου. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου βλάπτει το φυσικό κολλαγόνο του δέρματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και εμφάνιση ρυτίδων. Τα προϊόντα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της παραγωγής κολλαγόνου και στη διατήρηση ενός σφριγηλού, νεανικού δέρματος.

Μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται χαλαρό και άτονο. Τα προϊόντα με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στη διατήρηση του δέρματος σφριγηλού και υγιούς.
 
Θαμπό δέρμα. Ο ήλιος μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Τα προϊόντα με βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά στοχεύουν στο να βοηθήσουν την αναζωογόνηση του δέρματος και να βελτιώσουν τη φυσική του λάμψη, για μια λαμπερή, υγιή εμφάνιση.

Αφυδάτωση του δέρματος. Ο ήλιος και η ζέστη αφυδατώνουν το δέρμα, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Τα προϊόντα με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη διατήρηση ενός απαλού και ενυδατωμένου δέρματος και αποτρέπουν την απώλεια νερού, ώστε να παραμένει το δέρμα υγιές και λαμπερό.
 
Επιπτώσεις του ήλιου σε κάθε τύπο δέρματος

Γνωρίζετε πώς οι ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν τον τύπο του δέρματός σας; Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτό τον παράγοντα, για να ξέρετε πώς να το προστατεύσετε σωστά. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά:

Λιπαρό δέρμα. Η έκθεση στον ήλιο ενδέχεται να αποβεί ιδιαίτερα προβληματική για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος και να κάνει το δέρμα να γυαλίζει. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ανάλαφρη, μη λιπαρή υφή και να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων που φράζουν τους πόρους. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό με ματ αποτέλεσμα.

Ξηρό δέρμα. Ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα και την αίσθηση τραβήγματος στο ξηρό δέρμα. Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε σωστά το δέρμα πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο χρησιμοποιώντας προϊόντα που βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης στην επιδερμίδα. Συνιστάται επίσης η χρήση αντηλιακού με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά.

Ευαίσθητο δέρμα. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να αντιδράσει έντονα στην έκθεση στον ήλιο, εμφανίζοντας ερυθρότητα, κνησμό και αίσθημα καύσου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο δέρμα και να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής. Συνιστάται επίσης η χρήση προστατευτικού ρουχισμού και καπέλου.

Μικτή επιδερμίδα. Η φροντίδα του μικτού δέρματος κατά την έκθεση στον ήλιο παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς ορισμένες περιοχές είναι λιπαρές και άλλες ξηρές. Είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ενυδατικών και μη λιπαρών προϊόντων και να αποφεύγετε τη χρήση εκείνων που φράζουν τους πόρους. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε αντηλιακό που δεν δημιουργεί μαύρα στίγματα και να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής.
 
Πόσο διαρκεί η προστασία από το αντηλιακό;

Η διάρκεια της αντηλιακής προστασίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ένταση του ήλιου, η ώρα της ημέρας και η ποσότητα του προϊόντος που εφαρμόζεται. Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες, ιδίως μετά από εφίδρωση ή το κολύμπι. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αρκετό αντηλιακό, ώστε να καλύπτει όλο το εκτεθειμένο δέρμα, και να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας. Επιπλέον, συνιστάται η χρήση προστατευτικού ρουχισμού και καπέλων για τη μείωση της έκθεσης στον ήλιο.
 
Τα καλύτερα αντηλιακά για τον τύπο του δέρματός σας

Για τη La Roche-Posay η υγεία του δέρματός σας αποτελεί προτεραιότητα, γι’ αυτό και αναπτύσσουμε αντηλιακά κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος και ανάγκη, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε σωστά και να αποφεύγετε τις βλάβες από την ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Αντηλιακή κρέμα για λιπαρό δέρμα

Αν αναζητάτε ένα αντηλιακό προσώπου για λιπαρό δέρμα προκειμένου να καταπολεμήσετε τη φωτογήρανση που προκαλείται από τον ήλιο, το Anthelios Oil Correct SPF50+ είναι το κατάλληλο για εσάς, καθώς διαθέτει προστασία ευρέος φάσματος κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας, της ρύπανσης και της οξείδωσης και περιέχει δερματολογικά δραστικά συστατικά με διορθωτική δράση, όπως σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και ψευδάργυρο. Η ανάλαφρη υφή του το βοηθά να διεισδύει γρήγορα στην επιδερμίδα, καθιστώντας το ιδανικό ως βάση για το μακιγιάζ. Παρέχει επίσης ματ αποτέλεσμα για 12 ώρες και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για την καθημερινή σας ρουτίνα. Δεν προκαλεί ατέλειες και είναι υποαλλεργικό, ιδανικό για τον έλεγχο του σμήγματος και των πόρων στο πρόσωπο. 
 
Από την άλλη πλευρά, αν αναζητάς ένα αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας για το πρόσωπο κατά των σημαδιών γήρανσης, το Anthelios Age Correct SPF50 είναι ιδανικό για σένα. Αυτό το αντηλιακό έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας UV στο δέρμα, ενώ έχει και δράση πρόληψης. Η σύνθεσή του είναι πολύ ελαφριά και απορροφάται γρήγορα, οπότε δεν αφήνει κολλώδη ή λιπαρή αίσθηση στο δέρμα. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένο με μια ποικιλία ενεργών συστατικών, όπως υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις ενυδατικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς και με νιασιναμίδη και Phe-Resorcinol, που δρουν ενάντια στις ρυτίδες και προλαμβάνουν τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο στο πρόσωπο.

Αντηλιακή κρέμα για ξηρό δέρμα

Γνωρίζουμε ότι το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και ισχυρή αντηλιακή προστασία, γι’ αυτό και το αντηλιακό Anthelios UVMUNE 400 Hydrating Cream SPF50+ είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει αυτές τις ανάγκες. 

Έχει πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50+) και η κρεμώδης υφή του με το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα σας, αφήνοντάς το απαλό και λείο, χωρίς αίσθηση λιπαρότητας. Η σύνθεσή του περιέχει Mexoryl 400, το πιο αποτελεσματικό φίλτρο ενάντια στις πιο ύπουλες ακτίνες UV, τις ultra μακρές UVA, τεχνολογία NETLOCK, που δημιουργεί ένα ομοιόμορφο, ανθεκτικό φιλμ για μέγιστη προστασία, και γλυκερίνη, η οποία συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας από την πρώτη χρήση.

Αντηλιακή κρέμα για ευαίσθητο δέρμα

Το αντηλιακό Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF 50+ για το ευαίσθητο δέρμα προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της σειράς Anthelios, όπως ένα ανθεκτικό, αόρατο φιλμ και πολύ υψηλή προστασία από τον ήλιο και τη ρύπανση. Επιπλέον, έχει υποαλλεργικό άρωμα, καθιστώντας το κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, που είναι επιρρεπείς σε ερεθισμούς.

Ωστόσο, αν αναζητάτε την απόλυτη αντηλιακή κρέμα με χρώμα για ευαίσθητες επιδερμίδες, η Anthelios UVMUNE 400 Fluid SPF 50+ με χρώμα είναι ιδανική για εσάς, για μια φυσική, υγιή όψη με μια πινελιά χρώματος. Συνδυάζεται τέλεια με τον τόνο του δέρματός σας, παρέχοντας ταυτόχρονα ελαφριά κάλυψη και αντηλιακή προστασία. Με την τεχνολογία XL-PROTECT, μια κατοχυρωμένη τεχνολογία που παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από τις UVA/UVB, ενώ συμβάλλει και στην προστασία από τις βλάβες που προκαλούν η ρύπανση και οι υπέρυθρες ακτίνες. Είναι ιδανικό για να το εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα όλο τον χρόνο. Επιπλέον, είναι δοκιμασμένο σε όλους τους τύπους δέρματος και τους φωτότυπους.
 
Το UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ χωρίς άρωμα είναι ένα αντηλιακό προσώπου χωρίς άρωμα. Η υφή του είναι εξαιρετικά λεπτόρρευστη και έχει αόρατο τελείωμα. Επίσης, δεν περιέχει άρωμα, είναι υποαλλεργικό και δεν προκαλεί ερεθισμό στα μάτια, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αντίδρασης σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Εν κατακλείδι, η χρήση αντηλιακού πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας μας, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή όταν παραμένουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι, όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό, λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες που αναφέρθηκαν σε αυτό το άρθρο, προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και χωρίς τον κίνδυνο ηλιακών εγκαυμάτων. Φροντίστε το δέρμα σας, αγαπήστε τον εαυτό σας!