Έκθεση στον Ήλιο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ενημερώσου για την έκθεση στον ήλιο και τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

 

Μάθε περισσότερα στο site της La Roche-Posay!

 

Είναι γεγονός ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι κάτω από τον ήλιο: ορισμένοι τύποι δέρματος έχουν υψηλότερη ανοχή από άλλους.

Ωστόσο, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο δικός σας φωτότυπος, η σωστή προστασία μπορεί να σας γλιτώσει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Η πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA-UVB είναι σημαντική. Για μέγιστη αντηλιακή προστασία καθημερινά, η La Roche-Posay συνιστά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή με δέρμα αλλεργικό στον ήλιο να χρησιμοποιούν μια προστασία που προσφέρει πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB.

 

UVB όπως Έγκαυμα (Burn)

 

Οι ακτίνες UVB προξενούν τα εγκαύματα. Οι ανοιχτόχρωμοι τύποι δέρματος είναι πιο ευαίσθητοι στα εγκαύματα. Επίσης, αντιδρούν περισσότερο στις ακτίνες UVB και γι' αυτό τον λόγο τα άτομα με τέτοιο τύπο δέρματος θα πρέπει να χρησιμοποιούν έναν πολύ υψηλό δείκτη προστασίας όπως το SPF50+ κάθε φορά που εκτίθενται στον ήλιο. Από την άλλη πλευρά, οι πιο σκουρόχρομοι τύποι δέρματος είναι εκ φύσεως περισσότερο προστατευμένοι και μπορούν να χρησιμοποιούν τον δείκτη προστασίας SPF30 σε συνθήκες μέτριας ηλιοφάνειας.

 

Ο δείκτης προστασίας ενός αντηλιακού αναφέρεται στη διάρκεια της προστασίας: όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης SPF, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η προστασία. Η προστασία του δείκτη SPF50 και άνω είναι ίση με την προστασία που προσφέρει ο δείκτης SPF 30, αλλά ο δείκτης SPF50 διαρκεί περισσότερο. Να θυμάστε επίσης ότι τα αντηλιακά δεν εμποδίζουν το μαύρισμα. Και μολονότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να μαυρίσετε με τη χρήση αντηλιακού, το χρώμα σας θα διατηρηθεί περισσότερο.

 

Επομένως, γιατί να το στερηθείτε;

 

Τέσσερις χρυσοί κανόνες

 

  1. Αποφύγετε την έκθεση από τις 12 π.μ έως τις 4 μ.μ. Στο διάστημα αυτό οι υπεριώδεις ακτίνες είναι πιο επικίνδυνες .

  2. Κρατήστε τα παιδιά στη σκιά. Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο.

  3. Καλυφθείτε. Όποτε είναι εφικτό θα πρέπει να φοράτε αδιαφανή ρούχα μαζί με πλατύγυρα καπέλα και γυαλιά ηλίου με φίλτρα προστασίας.

  4. Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες ακόμα κι αν είναι ανθεκτικό στο νερό. Να θυμάστε να απλώνετε αρκετή ποσότητα αντηλιακού στον αυχένα, τα αυτιά και τα κάτω άκρα.

 

UVA όπως Γήρανση (Age)

 

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από τον τόπο ή την εποχή, είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στις ακτίνες UVA.

Αυτές περιλαμβάνουν και τις μακρές ακτίνες UVA: πρόκειται για τις πιο κοινές ακτίνες και είναι παρούσες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και σε συνθήκες συννεφιάς, διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και προκαλούν ανεπανόρθωτη φθορά. Ευθύνονται για τη φωτογήρανση. Ανεξάρτητα από τον φωτότυπο, ακόμα κι αν η ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες διαφέρει, ο κίνδυνος παραμένει.

Γι' αυτό τον λόγο συνιστάται η χρήση καθημερινής προστασίας με υψηλό δείκτη προστασίας ακόμα και από τις UVA.

 

Η σειρά ANTHELIOS, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε υφές για κάθε τύπο δέρματος και κάθε συνθήκη έκθεσης, παρέχει επιπλέον πολύ υψηλή προστασία από τις UVA και τις UVB, προστασία που είναι πιο υψηλή και πιο αυστηρή από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Τι είναι οι δείκτες προστασίας UVA-UVB και UVC;

 

https://youtu.be/5G3pbpqT43U