Γρήγορη ανάπλαση δέρματος με μία κίνηση!

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, με πολλαπλούς ρόλους. Περιβάλλει τα διάφορα όργανα του σώματος, τα στηρίζει και τα συγκρατεί στη θέση τους, λαμβάνει και μεταδίδει ερεθίσματα από το περιβάλλον μέσω των νευρώνων, λειτουργεί προστατευτικά, εμποδίζοντας τους επιθετικούς παράγοντες του περιβάλλοντος να εισχωρήσουν στο σώμα και να προκαλέσουν μόλυνση, χάρη στον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό, «αντανακλά» την υγεία, την καλή (ή όχι) λειτουργία του οργανισμού. 

Καθώς έρχεται διαρκώς σε επαφή με το περιβάλλον, το δέρμα συχνά βρίσκεται αντιμέτωπο με βλάβες που δημιουργούνται από μικροτραυματισμούς, τσιμπήματα, εγκαύματα/ηλιακά εγκαύματα, ερεθισμούς λόγω ξηρότητας ή “μικρορωγμών” του δέρματος, ερεθισμούς στην περιοχή της πάνας ή στις πτυχώσεις του δέρματος των μωρών, ουλές ακμής κ.α.

Μικροβίωμα: Το κλειδί της γρήγορης ανάπλασης

Ο διαταραγμένος επιδερμιδικός φραγμός σχετίζεται άμεσα με τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες, την αίσθηση τραβήγματος, τον κνησμό, για αυτό και η αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων θα πρέπει να εστιάζει στην αποκατάστασή του. Το μικροβίωμα, αυτό το οικοσύστημα μικροοργανισμών (ιοί, βακτήρια, μύκητες κλπ) που ζουν αρμονικά στην επιφάνεια του δέρματος, αποδεικνύεται κλειδί στη διαδικασία της ανάπλασης καθώς είναι πλέον γνωστό ότι συμβάλλει στην ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού και στον ρυθμό ανανέωσης των δερματικών κυττάρων ενώ προσφέρει και ανοσολογική άμυνα απέναντι σε μολύνσεις. Όταν το μικροβίωμα βρίσκεται σε ανισορροπία παρατηρείται υπερπολλαπλασιασμός των παθογόνων μικροοργανισμών η οποία οδηγεί σε φλεγμονή, επιβράδυνση της επούλωσης και δημιουργία ουλών. Αντίθετα, όταν είναι σε ισορροπία, τα παθογόνα περιορίζονται, η φλεγμονή τίθεται υπό έλεγχο και επιτυγχάνεται γρήγορη, ποιοτική ανάπλαση του δέρματος.

Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος του νέου Cicaplast Baume B5+, με σύνθεση βασισμένη στην επιστήμη του μικροβιώματος. Αυτό το ultra επανορθωτικό και καταπραϋντικό βάλσαμο προσφέρει πιο γρήγορη και καλύτερη ανάπλαση από την 1η μέρα ενώ έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα κατά των ουλών. Στην καρδιά της σύνθεσής του κλείνει την κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία Tribioma, ένα πρε-βιοτικό σύμπλοκο 3 συστατικών για την αποκατάσταση της ισορροπίας του μικροβιώματος: εκχύλισμα από αδρανοποιημένα βακτήρια για ενίσχυση της άμυνας του δέρματος, εκχύλισμα από ρίζα Yacon για θετική επίδραση στα συμβιωτικά βακτήρια και α-γλυκο-ολιγοσακχαρίτες για ενίσχυση των συμβιωτικών βακτηρίων.

Η δράση του πρε-βιοτικού αυτού σύμπλοκου ενισχύεται με:
- 5% Βιταμίνη Β5 + Madecassoside (εκχύλισμα του φυτού Centella Asiatica), Βούτυρο Καριτέ+ Γλυκερίνη, ένας συνδυασμός που καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επανορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό
- Ψευδάργυρο + Μαγγάνιο, Ιαματικό Νερό La Roche-Posay + Aqua Posae Filiformis (κατοχυρωμένο ενεργό συστατικό των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay), που αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, εξισορροπούν το μικροβίωμα, βελτιώνουν τη διαδικασία επούλωσης.

Η αποτελεσματικότητά του γίνεται αισθητή από την 1η εφαρμογή* με μείωση του πόνου και του κνησμού κατά 90%, υψηλή βελτίωση στη διαδικασία της ανάπλασης από την 14η μέρα* ενώ μετά από 21 ημέρες* παρατηρείται πλήρης αποκατάσταση για το 70% των ασθενών.

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλους τους φωτότυπους, το Cicaplast Baume B5+ είναι η δεύτερη κίνηση που χρειάζεται να κάνετε για γρήγορη, ποιοτική ανάπλαση του δέρματος (η πρώτη είναι ο καθαρισμός με το καταπραϋντικό, αφρώδες τζελ Cicaplast Lavant B5). Εκτός από τους καθημερινούς ερεθισμούς που αναφέραμε πιο πάνω, το Cicaplast Baume B5+ είναι ιδανικό και μετεπεμβατικά (μετά από laser, peeling, για μασάζ μετά από αφαίρεση ραμμάτων) αλλά και για το ερεθισμένο δέρμα λόγω χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας. Η πλούσια, θρεπτική υφή του διευκολύνει το μασάζ στην περιοχή του ερεθισμού χαρίζοντας άμεσα μια αίσθηση ανακούφισης και άνεσης.

*Κλινική μελέτη σε 4 χώρες, υπό δερματολογικό έλεγχο, σε 100 άτομα, από 3 ως 70 χρονών με δέρμα με ερεθισμούς, επιφανειακές πληγές και έλλειψη άνεσης στην περιοχή του ερεθισμού. Εφαρμογή: 2 φορές την ημέρα για 21 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ