Η καλύτερη αντιηλιακή κρέμα προσώπου για κηλίδες

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση καφέ κηλίδων, και η ηλιακή ακτινοβολία είναι πρώτη σε αυτή τη λίστα. Όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα ενεργοποιούνται προκειμένου να παράξουν μελανίνη, τη φυσική χρωστική που προστατεύει το δέρμα από την UV ακτινοβολία και τις βλάβες που προκαλεί. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι ο λόγος που μαυρίζουμε το καλοκαίρι, με την ένταση του μαυρίσματος να εξαρτάται από τον φωτότυπο της επιδερμίδας: οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έχουν λιγότερα μελανοκύτταρα, για αυτό δεν μαυρίζουν (ή μαυρίζουν ελάχιστα και δύσκολα) αλλά καίγονται, ενώ οι πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες αποκτούν γρήγορα βαθύ μαύρισμα. Σε αυτό το σημείο οι δερματολόγοι πάντα στέκονται και επισημαίνουν κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ: μπορεί κάποτε το «βαθύ μαύρισμα» να ήταν ο απόλυτος στόχος του καλοκαιριού, πλέον όμως είναι αποδεδειγμένο πως αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία πρόωρης γήρανσης (οι καφέ κηλίδες συμπεριλαμβάνονται στα σημάδια γήρανσης) και, σε σοβαρές περιπτώσεις, εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επομένως, είτε έχετε έναν φωτότυπο που δεν αντέχει τον ήλιο είτε έναν που μαυρίζει εύκολα, η αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, με υψηλό δείκτη προστασίας είναι καθημερινά απαραίτητη για όλους τους λόγους – αυτή είναι μία από τις βασικές αρχές της υγείας και της ομορφιάς της επιδερμίδας.

Γιατί εμφανίζονται καφέ κηλίδες;


Οι καφέ κηλίδες προκαλούνται από την υπερδραστηριότητα που προκαλεί στα μελανοκύτταρα η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Η υπερβολική ποσότητα μελανίνης που παράγεται, σε συνδυασμό με την ανομοιόμορφη κατανομή της, οδηγούν στην εμφάνιση των καφέ κηλίδων στο πρόσωπο, το ντεκολτέ, τα χέρια. Αξίζει να έχετε υπόψιν ότι, μπορεί να μοιάζουν πως παρουσιάστηκαν «ξαφνικά» ένα πρωί στην επιδερμίδα, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η ανομοιόμορφη συσσώρευση της μελανίνης, δηλαδή οι καφέ κηλίδες, έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούνται στις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας πολύ νωρίτερα καθώς οι βλάβες από τον ήλιο λειτουργούν αθροιστικά, σε βάθος χρόνου. Σταδιακά, ακολουθώντας τον φυσιολογικό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, η υπερμελάγχρωση ανεβαίνει στην επιφάνεια της επιδερμίδας και γίνεται ορατή με τη μορφή των δυσχρωμιών.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο ήλιος που ενοχοποιείται για τις καφέ κηλίδες- η λίστα περιλαμβάνει ακόμα φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως η ακμή καθώς και τις ορμονικές αλλαγές (πχ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης), το μπλε φως από τις digital οθόνες αλλά και τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Καφέ κηλίδες: Αυτός είναι ο τρόπος να τις διορθώσετε και να τις προλάβετε!

Την απάντηση την έχουν δώσει ήδη οι ειδικοί και την διαβάσατε λίγο πιο πάνω: η καθημερινή χρήση αντιηλιακής κρέμας με πολύ υψηλό δείκτη ευρέως φάσματος είναι το κλειδί για να αποφύγετε τη δημιουργία καφέ κηλίδων στην επιδερμίδα σας. Αν, δε, αυτή η αντιηλιακή κρέμα είναι ενισχυμένη με ενεργά δερματολογικά συστατικά που διορθώνουν τις κηλίδες που ήδη υπάρχουν, τότε πρόκειται για το προϊόν που χρειάζεστε οπωσδήποτε στο καθημερινό σας skincare!

Αυτό ακριβώς είναι το προφίλ του Anthelios Pigment Correct SPF50+ : αυτό το αντηλιακό νέας γενιάς, προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση, ενώ συγχρόνως διορθώνει όλες τις υπαρκτές μελαγχρωματικές βλάβες με κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Το αποκλειστικό σύστημα φίλτρων με Mexoryl XL και Mexoryl SX προσφέρει πολύ υψηλή προστασία SPF50+ από τις ακτίνες UVA και UVB, ενώ συνδυάζεται με Νιασιναμίδη, Βιταμίνη Ε και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay για υψηλή αντιοξειδωτική προστασία. Επιπλέον, δρα και ως προϊόν φροντίδας κατά της υπερμελάγχρωσης, χάρη σε δύο ειδικά επιλεγμένα συστατικά που περιέχει: η Νιασιναμίδη σε συγκέντρωση 1%, διεγείρει τη σύνθεση των επιδερμιδικών λιπιδίων (ceramides, ελεύθερα λιπαρά οξέα κ.α.) ενισχύοντας έτσι τον επιδερμιδικό φραγμό, αναστέλλει τη μεταφορά των μελανοσωμάτων στα επιδερμιδικά κύτταρα μειώνοντας την υπερμελάγχρωση, προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνει συνολικά την ποιότητα του δέρματος. Μαζί της, το Procerad 0,1%, αναστέλλει τη διαδικασία σχηματισμού σημαδιών ακριβώς στην πηγή της καθώς εξουδετερώνει τη φλεγμονή που προκαλείται, προλαμβάνει και διορθώνει τα χρωματικά σημάδια της ακμής ενώ θέτει υπό έλεγχο και τη μελανογένεση αναστέλλοντας τη σύνθεση μελανίνης μετά τη φλεγμονή και παρεμποδίζοντας έτσι το σχηματισμό σκούρων κηλίδων (φαινόμενο που παρατηρείται στην ακμή). Η ευχάριστη, ελαφριά υφή του γίνεται ένα με την επιδερμίδα σε δευτερόλεπτα ενώ οι μεταλλικές χρωστικές που περιέχει την αγκαλιάζουν με ένα διάφανο πέπλο χρώματος, χαρίζοντάς της ομοιόμορφο, φωτεινό τόνο.

Expert’s tip

Συνδυάστε το Anthelios Pigment Correct SPF50+ με τον ορό προσώπου Pure Niacinamide 10 Serum κατά των κηλίδων, με 10% Καθαρή Νιασιναμίδη, ένα κορυφαίο δερματολογικό μόριο που δρα σε κάθε κηλίδα και δυσχρωμία ενώ συγχρόνως προλαμβάνει την επανεμφάνισή τους. Αυτός ο συνδυασμός είναι ειδικά μελετημένος για να διορθώνει και να προλαμβάνει την υπερμελάγχρωση ενώ παράλληλα παρέχει καθημερινή, υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος και είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ