Κρέμα προσώπου για ατέλειες: Ποια να επιλέξετε;

Η υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες είναι το βασικό χαρακτηριστικό του λιπαρού δέρματος και ο κύρος υπαίτιος εμφάνισης ακμής και ατελειών, όπως τα σπυράκια, τα λευκά και μαύρα στίγματα, οι διεσταλμένοι πόροι, οι κοκκινίλες, ο ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας, τα σημάδια ακμής μετά τη θεραπεία.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην λιπαρή επιδερμίδα και πυροδοτεί τις ατέλειες; Όταν η περίσσεια σμήγματος μαζί με τα νεκρά κύτταρα φράσσουν τους πόρους, στο εσωτερικό τους εγκλωβίζονται διάφορα βακτήρια που «κατοικούν» στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το πνιγηρό περιβάλλον που δημιουργείται από την μίξη σμήγματος-νεκρών κυττάρων- σκόνης, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φλεγμονές, κοκκινίλες και ατέλειες που χαρακτηρίζουν το ακνεϊκό δέρμα. Οι ορμονικές μεταβολές (κατά την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση), η γενετική προδιάθεση (αυτή καθορίζει τον τύπο επιδερμίδας), το στρες, η έλλειψη ύπνου (που αποδεδειγμένα αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες) ακόμα και η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών συνθέσεων που φράσσουν τους πόρους, συγκαταλέγονται στη λίστα με τους... συνήθεις υπόπτους πίσω από τις ατέλειες και την ακμή.

Τα τελευταία χρόνια, η επιστημονική κοινότητα έχει φτάσει σε μια νέα, πολύ σημαντική διαπίστωση: ότι το μικροβίωμα της επιδερμίδας - ένα περίπλοκο, αλληλένδετο οικοσύστημα μικροοργανισμών που ζουν αρμονικά στην επιφάνειά της- συνδέεται στενά με την εμφάνιση ακμής και ατελειών. Σε ένα υγιές μικροβίωμα, οι «πληθυσμοί» του ζουν αρμονικά και σε ισορροπία μεταξύ τους. Όταν αυτή η ισορροοπία διαταραχτεί και συγκεκριμένα βακτήρια, όπως αυτό της ακμής, πάρουν το «πάνω χέρι», τότε τα σπυράκια και οι ατέλειες είναι μονόδρομος. Συγχρόνως πυροδοτούνται φλεγμονές που αναγκάζουν τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα που φράσσει τους πόρους, ευνοώντας την έξαρση της ακμής. Επιπλέον, το μικροβίωμα της επιδερμίδας φαίνεται πως επηρεάζει και τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού, γεγονός που διευκολύνει εξωτερικούς εχθρούς όπως αλλεργιογόνα, βακτήρια κλπ, να εισβάλλουν και να επιδεινώσουν την ακμή.

«Σβήστε» τις ατέλειες με μία κίνηση!

Η φροντίδα στο σπίτι είναι «κλειδί» στην αντιμετώπιση των ατελειών και η La Roche-Posay δεν σταματά να καινοτομεί, προσφέροντας στο λιπαρό με τάση ακμής δέρμα ό,τι πιο καινούριο και αποτελεσματικό. Ειδικά σχεδιασμένη για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος σε ενήλικες και εφήβους από 10 ετών, η νέα Effaclar Duo+M είναι μια προηγμένη σύνθεση βασισμένη στην επιστήμη του μικροβιώματος με τριπλή δράση κατά των ατελειών και των μαύρων στιγμάτων, κατά των σημαδιών ακμής και της υπερμελάγχρωσης και με 24ωρη ενυδατική δράση – και με αποτελέσματα που γίνονται ορατά μέσα σε μόλις 8 ώρες!

Το νέο ενεργό συστατικό Phylobioma που περιέχει, στοχεύει στον Φυλότυπο ΙΑ1 του C.acnes (του βακτηρίου που προκαλεί ακμή), μειώνει τις ατέλειες και εμποδίζει την υποτροπή, θέτει υπό έλεγχο την υπερβολική έκκριση σμήματος, τη φλεγμονή και την υπερκερατινοποίηση, εμποδίζει το σχηματισμό βιοφίλμ. Η Νιασιναμίδη μειώνει την όψη των σημαδιών και των δυσχρωμιών ενώ το αποκλειστικό ceramide Procerad, συμβάλλει στην πρόληψη των κόκκινων και των καφέ σημαδιών. Τέλος, προσφέρει πολύτιμη, 24ωρη ενυδάτωση με παράλληλη καταπραϋντική δράση στο λιπαρό με τάση ακμής δέρμα, για αυτό και είναι κατάλληλο για χρήση συνδυαστικά με συνταγογραφούμενες αγωγές για την ακμή. Η ανάλαφρη gel υφή του απορροφάται αμέσως, η υποαλλεργική σύνθεσή του είναι κατάλληλη ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα, και δεν φράσσει τους πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ