Ποια είναι η ιδανική αντηλιακή κρέμα κατά της φωτογήρανσης;

Είναι γεγονός: η αντηλιακή προστασία θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα το τελευταίο και απαραίτητο βήμα στο καθημερινό skincare, ανεξάρτητα από τον τύπο ή την ηλικία του δέρματος. Πλέον υπάρχει πληθώρα ερευνών που αποδεικνύει ότι ο ήλιος είναι ο βασικός ένοχος για όλες τις ορατές αλλαγές που συμβαίνουν στην επιδερμίδα και σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση (λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, οι δυσχρωμίες, η χαλάρωση) αλλά και για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Η υπεριώδης ακτινοβολία UV αποτελείται από τις ακτίνες UVA, οι οποίες αποτελούν το 95% των ακτίνων UV που φτάνουν στη γη, και τις UVB – και οι δυο είναι εξίσου επικίνδυνες για το δέρμα και μάλιστα οι βλάβες που προκαλούν, λειτουργούν αθροιστικά μέσα στο χρόνο. Αν και το σώμα διαθέτει έναν μηχανισμό που επιδιορθώνει τις βλάβες στο DNA των κυττάρων, αυτός δεν αρκεί για να τις καλύψει στο σύνολό τους, γεγονός που οδηγεί στα σημάδια γήρανσης ενώ, σε σοβαρές περιπτώσεις, εξελίσσεται ακόμη και σε μελάνωμα. Τι ακριβώς προκαλούν οι επιθέσεις κάθε τύπου υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα; Οι ακτίνες UVB, οι οποίες δεν διαπερνούν το γυαλί και τα σύννεφα, διεισδύουν στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας, ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία του μαυρίσματος και είναι αυτές που ευθύνονται για το ηλιακό έγκαυμα. Οι UVA διαπερνούν τα παράθυρα και τα σύννεφα και, παρότι έχουν ελαφρώς χαμηλότερη ένταση από τις UVB, διεισδύουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα και το δέρμα, φτάνοντας μέχρι το χόριο, καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και προκαλούν βλάβες στα δερματικά κύτταρα, οδηγώντας σε φωτογήρανση, φωτοδερματοπάθειες, καρκίνο του δέρματος. Επιπλέον, οι UVA μεγάλου και πολύ μεγάλου μήκους κύματος (ultra μακρές UVA) έχει αποδειχτεί ότι είναι εκείνες που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα από όλο το φάσμα των UVA, προκαλώντας οξειδωτικό στρες (που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση), βλάβες στο κυτταρικό DNA, μεταβολές στη σύνθεση της μελανίνης και υπερμελάγχρωση, ενώ ενδέχεται να επιδεινώσουν φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ακμή αλλά και να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος.

Αντηλιακή κρέμα καθημερινά: Ο τρόπος να αποφύγετε τη φωτογήρανση (και όχι μόνο)

Όλα τα παραπάνω τα οποία οι επιστημονικές έρευνες σχετικά με την βλαπτική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα, δικαιολογούν την επιμονή των ειδικών στην σημασία της καθημερινής αντηλιακής προστασίας, χειμώνα-καλοκαίρι. Η La Roche-Posay, η οποία πρωτοπορεί στην αντηλιακή προστασία εδώ και 25 χρόνια, ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία με μία σύνθεση νέας γενιάς κατά της φωτογήρανσης, ιδανική για καθημερινή χρήση: ο λόγος για το Anthelios Age Correct SPF50, ένα προϊόν που παρέχει ταυτόχρονα προστασία και διόρθωση από τα σημάδια της φωτογήρανσης για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για το ευαίσθητο. Αυτή η νέα, υβριδική σύνθεση συνδυάζει την προστασία ευρέος φάσματος που προσφέρει η τεχνολογία CELLOX-B3 TECH™, με δερματολογικά δραστικά συστατικά που αποδεδειγμένα διορθώνουν ορατά τα σημάδια γήρανσης μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες.

Τι ακριβώς προσφέρει στην επιδερμίδα η προηγμένη τεχνολογία CELLOX-B3 TECH™; Είναι ειδικά σχεδιασμένη να περιορίζει τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται καθημερινά από την έκθεση στις UVB/UVA, στις IR-A και στη ρύπανση, για ολοκληρωμένη προστασία τόσο από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες όσο και από το οξειδωτικό στρες. Το φίλτρο Mexoryl XL παρέχει προστασία ευρέος φάσματος ενάντια στις ακτίνες UVB & UVA, ενώ οι Βιταμίνες Β3 & Ε και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay παρέχουν προστασία από τη ρύπανση και την οξείδωση.

Στο Anthelios Age Correct SPF50 για πρώτη φορά η εξαιρετικά υψηλή προστασία συναντά την αποτελεσματικότητα ενός μοναδικού συνδυασμού δερματολογικών ενεργών συστατικών:
 
- Υαλουρονικό Οξύ, το οποίο διεισδύει βαθύτερα από το σύνηθες υαλουρονικό, γεμίζοντας ορατά την επιδερμίδα
- LHA, το οποίο απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, με υψηλότερη αποτελεσματικότητα από τη Βιταμίνη C και δράση 7 φορές πιο ισχυρή από το σαλικυλικό οξύ
- PHE-Resorcinol, η οποία διορθώνει τις σκούρες κηλίδες, φωτίζει τον τόνο της επιδερμίδας και λειαίνει την υφή της
- 4% Νιασιναμίδη, για ισχυρή δράση ενάντια στην ερυθρότητα και την υπερμελάγχρωση
- 5% Γλυκερίνη, που ενυδατώνει και ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό ενώ αποκαθιστά την κυτταρική ανανέωση.
- Ιαματικό Νερό, πλούσιο σε Σελήνιο, με αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές, καταπραϋντικές και απαλυντικές ιδιότητες αλλά και αντιερεθιστική δράση. 

Υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο, κατάλληλο για κάθε φωτότυπο, το Anthelios Age Correct SPF50 προσφέρει με μία μόνο κίνηση υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, αντιοξειδωτική δράση και δράση κατά της ρύπανσης ενώ διορθώνει τα ορατά σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες, σκούρες κηλίδες και απώλεια ελαστικότητας, μέσα σε 4 εβδομάδες. Και βέβαια, τροφοδοτεί την επιδερμίδα με την απαραίτητη 24ωρη ενυδάτωση ενώ η ανάλαφρη μη λιπαρή υφή του απορροφάται άμεσα και αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση. 

Tip: Για ακόμα πιο ενισχυμένα αποτελέσματα και ολοκληρωμένη φροντίδα, συνδυάστε το Anthelios Age Correct SPF50 με το Hyalu B5 Serum, τον αντιγηραντικό ορό της La Roche-Posay για ρυτίδες, έλλειψη όγκου και ελαστικότητας, θαμπή και κουρασμένη όψη. Λειτουργώντας συνδυαστικά, αυτό το ισχυρό skincare ντουέτο μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βελτιώνει την υφή και τη λάμψη της επιδερμίδας ενώ το προστατεύει από τη φωτογήρανση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ