Προϊόντα καθαρισμού προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

Στη Βίβλο του skincare ο καθαρισμός είναι το θεμέλιο για μια υγιή, φωτεινή επιδερμίδα, ανεξάρτητα από τον τύπο ή την ηλικία της. Βασικός στόχος αυτής της απαραίτητης, πρώτης κίνησης στην ιεροτελεστία της καθημερινής φροντίδας, είναι να απομακρύνει το σμήγμα, το μακιγιάζ, τη σκόνη από την επιφάνεια του δέρματος - να απελευθερώνει, δηλαδή, τους πόρους από όλους εκείνους τους παράγοντες που τους φράσσουν με αποτέλεσμα αφενός να προκαλούνται σπυράκια, φλεγμονές, ατέλειες κ.α., αφετέρου να μην μπορούν να εισχωρήσουν τα συστατικά των προϊόντων skincare στην επιδερμίδα προκειμένου να προσφέρουν την ευεργετική δράση τους.

Γιατί οι ειδικοί επιμένουν στην τεράστια σημασία που έχει η επιλογή του σωστού προϊόντος καθαρισμού για τον τύπο της επιδερμίδας σας; Σύμφωνα με έρευνες, οι «σκληρές» καθαριστικές συνθέσεις παρασύρουν, μαζί με το σμήγμα και τους ρύπους, και τα πολύτιμα φυσικά έλαια τα οποία εξασφαλίζουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας – αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν μετά τον καθαρισμό αισθάνεστε το πρόσωπό σας να «τραβάει». Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες «παγίδες» στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος με τάση ακμής: σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης της υπερβολικής ποσότητας σμήγματος και εξυγίανσης της επιδερμίδας, συχνά επιλέγεται μια καθαριστική σύνθεση τόσο σκληρή που προκαλεί ξηρότητα. Αποτέλεσμα: οι σμηγματογόνοι αδένες λαμβάνουν λανθασμένο σήμα να παράξουν ακόμα περισσότερο σμήγμα προκειμένου να επαναφέρουν την άνεση της επιδερμίδας, μπαίνοντας έτσι σε έναν φαύλο κύκλο λιπαρότητας.

Ποιο είναι το ιδανικό προϊόν καθαρισμού προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες;

Οι συνθέσεις που προορίζονται για τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος με τάση ακμής είναι ειδικά μελετημένες να απομακρύνουν την περίσσεια σμήγματος, τη σκόνη και τα υπολείμματα μακιγιάζ ενώ συμβάλλουν στην εξυγίανση της επιδερμίδας. Αυτό που κάνει, όμως, μια τέτοια σύνθεση ιδανική, είναι το προσόν της να προσφέρει αυτή τη δράση με όσο πιο «ευγενικό» τρόπο γίνεται, χωρίς δηλαδή να προκαλούν αίσθηση ξηρότητας.

Με θεμέλιο πάνω από 70 επιστημονικές μελέτες, η σειρά Effaclar της La Roche-Posay απαρτίζεται από προϊόντα εξειδικευμένα σε όλες τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος τα οποία συνδυάζουν την καινοτομία με την αποτελεσματικότητα. Ο καθαρισμός, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί πυλώνα της σειράς, με προτάσεις που καλύπτουν κάθε ιδιαίτερη απαίτηση αυτού του τύπου δέρματος:

- Το best selling Νερό Καθαρισμού Effaclar Micellar Water Ultra είναι μια εξυγιαντική λοσιόν καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, ειδικά μελετημένη για την λιπαρή επιδερμίδα με τάση ατελειών. Με σύνθεση που συνδυάζει Ψευδάργυρο PCA, ο οποίος μειώνει την έκκριση σμήγματος και εξυγιαίνει το δέρμα, με Ιαματικό Νερό La Roche-Posay με καταπραϋντική δράση και Γλυκερίνη για ενυδάτωση, αφαιρεί το 99% του μακιγιάζ και 68% της μάσκαρα με βαμβάκι, απομακρύνει απαλά τους ρύπους και την περίσσεια σμήγματος, ενώ αφήνει το δέρμα καθαρό, με αίσθηση φρεσκάδας.

- Το Effaclar Purifying Gel Cleanser αναβαθμίζεται με το νέο ενεργό συστατικό Phylobioma και τη δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος. Συγκεκριμένα, το Phylobioma στοχεύει στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος και μειώνει την ανάπτυξη του φυλότυπου ΙΑ1 του C. acnes, ο οποίος ευθύνεται για τα συμπτώματα της ακμής, ο Ψευδάργυρος PCA μειώνει το σμήγμα και εξυγιαίνει το δέρμα ενώ το Ιαματικό Νερό προσφέρει την αντιερεθιστική και καταπραϋντική δράση του. Χάρη στην  καινοτόμα σύνθεσή του, το Effaclar Purifying Gel Cleanser συμβάλλει σημαντικά στην επανεξισορρόπηση του δέρματος με  ακμή, διατηρεί το pH του σε υγιή επίπεδα και μάλιστα είναι κατάλληλο για παιδιά από 10 ετών και άνω. Υποαλλεργικό, μη φαγεσωρογόνο και χωρίς άρωμα, αυτό το αφρώδες τζελ καθαρισμού απομακρύνει ευγενικά τους ρύπους, απελευθερώνει τους πόρους και μειώνει ορατά της ατέλειες, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και αναζωογονημένο, χωρίς την παραμικρή αίσθηση τραβήγματος. Επιπλέον προσόν του: διατίθεται σε ανανεωμένη, refillable συσκευασία, για μείωση του πλαστικού κατά 73% και ελαχιστοποίηση του αντίκτυπού της στο περιβάλλον!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ