Συμβουλές για τον καθαρισμό προσώπου για ξηρό δέρμα

Στη «Βίβλο» του καθημερινού skincare, ο καθαρισμός προσώπου είναι το Α για μια επιδερμίδα ισορροπημένη και νεανική. Ο λόγος είναι προφανής: καθώς η επιδερμίδα έρχεται αδιάκοπα σε επαφή με το περιβάλλον, γίνεται ένας «καμβάς» πάνω στον οποίο συσσωρεύονται ρύποι, σκόνη, ιδρώτας, σμήγμα, νεκρά κύτταρα, χρωστικές μακιγιάζ – ένα μείγμα που φράσσει τους πόρους και που δημιουργεί συνθήκες «ασφυξίας» στην επιδερμίδα, οι οποίες πυροδοτούν σπυράκια, φλεγμονές, ακμή, θαμπάδα, αφυδάτωση, κνησμό, σημάδια γήρανσης. Επειδή, όμως, κανείς δεν θέλει να φέρει την επιδερμίδα του σε αυτή την κατάσταση – δεν υπάρχει κανένας λόγος, άλλωστε - η πρώτη κίνηση το πρωί που θα ξυπνήσετε αλλά και μόλις επιστρέψετε το βράδυ στο σπίτι, είναι να καθαρίσετε επιμελώς το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σας. Και ναι, θα υπάρξουν φορές που η κούραση, σαν Σειρήνα, θα σας σιγοψιθυρίζει να βουλιάξετε στον καναπέ και να αφήσετε για αύριο τον καθαρισμό του προσώπου σας, όμως εσείς κλείστε τα αυτιά σας και ακολουθείστε τη συμβουλή των δερματολόγων: το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας στο τέλος της ημέρας είναι να του αφιερώσετε μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο της ξεκούρασης, για να το φροντίσετε ξεκινώντας από το ντεμακιγιάζ και τον σωστό καθαρισμό. Να είστε βέβαιη πως το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί για αυτό και θα το δείχνει!

Ξηρό δέρμα: Ποια προϊόντα καθαρισμού να επιλέξετε;

Όπως ισχύει σε κάθε βήμα του skincare, έτσι και στον καθαρισμό: είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια σύνθεση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ένα «σκληρό» προϊόν καθαρισμού θα απομακρύνει μαζί με τους ρύπους και τα φυσικά έλαια του δέρματος, με αποτέλεσμα να διαταράξει τον επιδερμιδικό φραγμό και την ισορροπία του, να αφήσει μια αίσθηση τραβήγματος στο τέλος, να δημιουργήσει ερεθισμούς, ακόμα και φαγούρα. Σκεφτείτε, τώρα, σε πόσο δυσάρεστη θέση μπορεί να φέρει την ξηρή επιδερμίδα- την οποία χαρακτηρίζει η έλλειψη υδάτωσης και λιπιδίων αλλά και ένας διαταραγμένος επιδερμιδικός φραγμός- ένα τέτοιο, ακατάλληλο προϊόν καθαρισμού!

Η σύνθεση στην οποία θα εμπιστευτείτε τον καθημερινό καθαρισμό της ξηρής επιδερμίδας σας θα πρέπει να είναι αποτελεσματική αλλά ήπια, χωρίς άρωμα, εμπλουτισμένη με συστατικά που τροφοδοτούν με υγρασία το δέρμα και την διατηρούν στο εσωτερικό του (όπως η γλυκερίνη), αλλά και καταπραϋντικά συστατικά που εξασφαλίζουν την ηρεμία του, όπως η νιασιναμίδη. Όσον αφορά στην υφή, προτιμήστε να είναι απαλή και κρεμώδης, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η τριβή κατά το ξέβγαλμα.

Το Γαλάκτωμα Καθαρισμού Toleriane Dermonettoyant είναι ειδικά μελετημένο για το ξηρό, δυσανεκτικό, ευαίσθητο δέρμα. Η υποαλλεργική σύνθεσή του, χωρίς συντηρητικά, είναι εμπλουτισμένη με Γλυκερίνη, συστατικό γνωστό για την ισχυρή ενυδατική δράση του, το οποίο καταπολεμά την ξηρότητα αφήνοντας το δέρμα λείο και ενυδατωμένο για μέρες, καθώς και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, που καταπραΰνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό. Με μία μόλις κίνηση, χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο, απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση άνεσης.

Το Toleriane Caring Wash είναι μια λοσιόν καθαρισμού προσώπου που περιέχει μόνο τα απαραίτητα συστατικά για τον καθαρισμό και την αφαίρεση του μακιγιάζ. Εμπλουτισμένη με Κοκοβεταίνη, μια ήπια επιφανειοδραστική ουσία που κάνει τον πιο απαλό αφρό, Νιασιναμίδη, η οποία καταπραΰνει την αίσθηση κνησμού και διεγείρει τη σύνθεση των πολύτιμων λιπιδίων στο εσωτερικό του δέρματος, Πανθενόλη και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, είναι η ιδανική λύση για το ξηρό και το ευαίσθητο δέρμα για ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας κατά το ξέβγαλμα με νερό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ