Βαθύς καθαρισμός προσώπου: Βασικά Tips

Είναι πραγματικά ασύγκριτη αυτή η αναζωογονητική αίσθηση καθαριότητας και αναζωογόνησης που αφήνει στην επιδερμίδα το πρώτο βήμα του skincare, ο καθαρισμός. Εδώ, όμως, κρύβεται μια πολύ κοινή παγίδα: επικρατεί η άποψη ότι έχουμε καθαρίσει σωστά το πρόσωπό μας αν, μετά το ξέβγαλμα, νιώθουμε την επιδερμίδα μας... «τριζάτη». Μύθος! απαντούν με έμφαση οι ειδικοί, τονίζοντας πως αυτή ακριβώς η αίσθηση «τραβήγματος», ακόμα και ανεπαίσθητη, είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη πως το προϊόν καθαρισμού που επιλέξατε είναι «σκληρό» για τον τύπο της επιδερμίδας σας, δεν είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες της. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες κατηγορίες του skincare, έτσι τα καθαριστικά προσώπου δεν είναι όλα ίδια. Για παράδειγμα, συνθέσεις οι οποίες περιέχουν συστατικά που απομακρύνουν το υπερβολικό σμήγμα και εξυγιαίνουν το δέρμα, είναι ιδανικές για επιδερμίδες λιπαρές ή/και με τάση ακμής αλλά εντελώς ακατάλληλες για τις ξηρές επιδερμίδες που χαρακτηρίζονται από έλλειψη φυσικών ελαίων, γιατί θα επιδεινώσουν την κατάστασή τους.

Συμπέρασμα: σωστός καθαρισμός προσώπου σημαίνει επιλογή του κατάλληλου καθαριστικού προϊόντος το οποίο θα απομακρύνει αποτελεσματικά ρύπους, σκόνη, υπολείμματα μακιγιάζ αλλά χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία και την αίσθηση άνεσης της επιδερμίδας σας. Ανατρέχοντας στα βασικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων επιδερμίδας, θα λέγαμε ότι: η κανονική επιδερμίδα βρίσκεται σε ισορροπία, δεν παρουσιάζει λιπαρότητα αλλά ούτε ξηρές ζώνες, η λιπαρή επιδερμίδα εμφανίζει τη χαρακτηριστική γυαλάδα του σμήγματος και δημιουργεί την αίσθηση πως χρειάζεται συχνότερα καθαρισμό, η επιδερμίδα με τάση ακμής είναι και λιπαρή, έχει εμφανώς φραγμένους πόρους, μαύρα ή/και λευκά στίγματα και ατέλειες, η ξηρή επιδερμίδα παρουσιάζει αίσθηση τραβήγματος και πιθανόν κνησμού, ερυθρότητα ή/και ξεφλούδισμα ενώ η ευαίσθητη χαρακτηρίζεται από αίσθηση καύσου, νυγμού, δυσφορίας, συνήθως εμφανίζει ερυθρότητα ή εξανθήματα, και δεν «αντέχει» την επαφή της με το νερό.

Λιπαρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα: Ποιο είναι το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για κάθε τύπο;

Η La Roche-Posay, η Νο1 μάρκα φροντίδας του που συστήνουν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, δίνει εξειδικευμένες λύσεις που κυριολεκτικά αλλάζουν τη ζωή κάθε ανθρώπου. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών στοχευμένης δράσης σε αυτό το πρώτο και τόσο σημαντικό βήμα του skincare, τον καθαρισμό.

- Αν βρίσκεστε αντιμέτωπες με την ακμή ενηλίκων, μια κοινή δερματική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες άνω των 25, η επιλογή ενός εξειδικευμένου προϊόντος καθαρισμού είναι εξαιρετικά σημαντική στο «ταξίδι» προς την εξυγίανση της επιδερμίδας σας. Το νέο Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel είναι ένα αφρώδες gel καθαρισμού και απολέπισης για πρόσωπο και σώμα, με άμεση, αλλά και σε βάθος χρόνου δράση. Ειδικά μελετημένο για μέτριες έως σοβαρές ατέλειες, φραγμένους πόρους και χρωματικά σημάδια, συνδυάζει 2% Σαλικυλικό οξύ και LHA για μικροαπολέπιση και αποσυμφόρηση των πόρων από νεκρά κύτταρα και σμήγμα, Ψευδάργυρο που μειώνει το σμήγμα και εξυγιαίνει σε βάθος και Γλυκερίνη, με δράση εξισορρόπησης. Το Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel δίνει άμεσα αποτελέσματα στις φλεγμονώδεις και μη φλεγμονώδεις βλάβες αλλά και στα χρωματικά σημάδια ενώ έχει δράση και κατά της επανεμφάνισής τους για 2 εβδομάδες μετά τη διακοπή της χρήσης του. Ιδανικό για καθημερινή χρήση πρωί ή/και βράδυ, προσφέρει εντατική εξυγίανση στο λιπαρό δέρμα, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, βοηθά στη σταδιακή και συνεχή μείωση των επίμονων ατελειών και σημαδιών ενώ αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό και αναζωογονημένο, χωρίς ίχνος ερεθισμού!

- Αν έχετε ευαίσθητο ή πολύ ευαίσθητο δέρμα, για το οποίο ο καθαρισμός είναι μια δοκιμασία, επιλέξτε το Toleriane Foaming Double Cleanser. Αυτό το αφρώδες, ήπιο gel καθαρισμού έχει διπλή δράση: απομακρύνει μακιγιάζ, σμήγμα, σκόνη και ρύπους ενώ συγχρόνως διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Το Σύμπλοκο Αμινοξέων που περιέχει εξασφαλίζει βαθύ καθαρισμό, απομακρύνοντας όλους τους ρύπους και εξυγιαίνοντας το δέρμα, τα Ήπια Επιφανειοδραστικά συστατικά διατηρούν τη φυσική ισορροπία και το  pH του δέρματος ενώ η Γλυκερίνη συγκρατεί το νερό στο δέρμα και προσφέρει εντατική ενυδάτωση. Με το Toleriane Foaming Double Cleanser η ευαίσθητη έως πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί επιτέλους να απολαμβάνει όλα τα οφέλη ενός εξειδικευμένου καθαρισμού που την αφήνει άνετη, ενυδατωμένη και φωτεινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ