Βρες το καλύτερο serum προσώπου για τις ανάγκες σου

Κάθε βήμα στην ιεροτελεστία του καθημερινού skincare είναι και ένα κομμάτι στο παζλ της νεανικής, φωτεινής επιδερμίδας. Το serum, αν και ξεκίνησε την... καριέρα του ως μια προαιρετική κίνηση περιποίησης, γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη των experts οι οποίοι το συμπεριλαμβάνουν πλέον στις απαραίτητες κινήσεις καθημερινής φροντίδας κάθε τύπου δέρματος, σε κάθε ηλικία.

Τι ακριβώς κάνει το serum προσώπου;

Πρόκειται για μια συμπυκνωμένη σύνθεση που μεταφέρει στην επιδερμίδα μεγαδόσεις ενεργών συστατικών προσφέροντας στοχευμένα οφέλη όπως ενυδάτωση, αντιοξειδωτική προστασία, φωτεινότητα  κλπ. Αυτά τα ενεργά συστατικά εστιάζουν τη δράση τους σε συγκεκριμένα ζητούμενα του προσώπου όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, οι καφέ κηλίδες, οι ερεθισμοί κλπ, καθώς η μοριακή τους δομή επιτρέπει να διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα δίνοντας έτσι, πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι το serum έρχεται να αντικαταστήσει την κρέμα φροντίδας, το αντίθετο μάλιστα: οι ειδικοί τονίζουν πως προκειμένου να «κλειδώσουν» τα συστατικά του στην επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσει η κρέμα περιποίησης η οποία αφενός θα ενισχύσει τη δράση του ορού στο πρόβλημα που σας απασχολεί, αφετέρου θα προσφέρει τα επιπλέον οφέλη της στο δέρμα.

Ποιο serum προσώπου να επιλέξετε;

Είναι το εύλογο ερώτημα που προκύπτει όταν καταστρώνετε τη στρατηγική του καθημερινού σας skincare: ανάμεσα στα κυριολεκτικά αμέτρητα serum προσώπου που υπάρχουν στον πλανήτη της ομορφιάς αυτή τη στιγμή, ποιο είναι το ιδανικό για την δική σας επιδερμίδα; Την απάντηση θα σας τη δώσει το ίδιο το δέρμα σας: κατ’αρχήν χρειάζεται να λάβετε υπόψιν τον τύπο του, ο οποίος αυτόματα σας καθοδηγεί προς την κυρίαρχη, βασική ανάγκη του – για παράδειγμα, αν έχετε ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα χρειάζεστε ένα ενυδατικό serum, αν είναι λιπαρή ή με τάση για ακμή έχει ανάγκη από ένα serum κατά των ατελειων κ.οκ. Από εκεί και πέρα είναι απαραίτητο να αφουγκράζεστε την επιδερμίδα σας ανά τακτά διαστήματα γιατί η συμπεριφορά και οι ανάγκες της επηρεάζονται συνεχώς τόσο από ενδογενείς όσο και από εξωγενείς παράγοντες. Και βέβαια, κοινός εχθρός κάθε δέρματος, οποιασδήποτε ηλικίας: οι ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται non-stop στο δέρμα, καθημερινά, ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση και καθιστούν το αντιοξειδωτικό serum προσώπου κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Η La Roche-Posay υπογράφει εξειδικευμένα serum προσώπου για κάθε ανάγκη και εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνο (ή εκείνα, καθώς μπορείτε να κάνετε layering και στα serum, ξεκινώντας πάντα από το πιο λεπτόρρευστο σε υφή) που απαντούν στις απαιτήσεις του δικού σας δέρματος:

Για βαθιά ενυδάτωση, «γέμισμα» της επιδερμίδας και διόρθωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, επιλέξτε το serum προσώπου Hyalu B5. Συνδυάζοντας Υαλουρονικό οξύ (μόριο αναφοράς στην αντιγήρανση) με βιταμίνη Β5 γνωστή για την επανορθωτική και καταπραϋντική δράση της και Madecassoside, αναπλαστικές ιδιότητες, αυτό το αντιγηραντικό serum δρα από την πρώτη κιόλας ώρα, ενυδατώνει βαθιά και αναζωογονεί το δέρμα, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ρυτίδες και απώλεια όγκου «γεμίζοντάς» το εκ των έσω.

Για απώλεια λάμψης, ανομοιόμορφη υφή, ρυτίδες βάλτε στο καθημερινό skincare σας το serum προσώπου Pure Vitamin C10. Περιέχει 10% Βιταμίνη C η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τη θαμπάδα, Σαλικυλικό οξύ που διευκολύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων χάρη στην ήπια απολεπιστική δράση του, Neurosensine και Ιαματικό Νερό που περιορίζουν τη νευρογενή αντίδραση του δέρματος ώστε να απολαμβάνουν τη δράση αυτού του serum ακόμα και οι πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Με συστηματική χρήση, οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και οι ανομοιομορφίες της επιδερμίδας γίνονται λιγότερο ορατές, η υφή του δέρματος επανορθώνεται, η λάμψη και φρεσκάδα του επιστρέφουν ορατά.

Για βαθιές ρυτίδες, κηλίδες και ανομοιόμορφη όψη, η επιδερμίδα σας χρειάζεται την αντιγηραντική δύναμη της ρετινόλης - δηλαδή το serum προσώπου Retinol B3. Η σύνθεσή του συνδυάζει 0,1% Καθαρή Ρετινόλη και 0,2% Παλμιτική Ρετινόλη (σταδιακής απελευθέρωσης), ένα combo που δρα τόσο στην επιφάνεια του δέρματος λειαίνοντας την όψη του και ρυθμίζοντας την σύνθεση της μελανίνης, όσο και σε βάθος, ενεργοποιώντας τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων. Την ίδια στιγμή, η βιταμίνη Β3 και το Ιαματικό Νερό που περιέχει περιορίζουν τον ερεθισμό και επανορθώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ η Γλυκερίνη σε ποσοστό 10% συγκρατεί την υγρασία και διατηρεί ενυδατωμένη την επιδερμίδα.

Για κηλίδες, μέλασμα, χρωματικά σημάδια, ανομοιόμορφο τόνο, επιλέξτε το Pure Niacinamide10 Serum, τον πρώτο ορό με 10% Νιασιναμίδη. Δρώντας σε όλα τα στάδια της υπερμελάγχρωσης, ρυθμίζει την παραγωγή και τη μεταφορά της μελανίνης χάρη στο συνδυασμό Νιασιναμίδης και Phe-Resorcinol, μειώνει τη φλεγμονή (βασικό αίτιο της υπερμελάγχρωσης) με τη δύναμη της Νιασιναμίδης ενώ συγχρόνως το μόριο Hepes κάνει ήπια απολέπιση, βοηθώντας να έρθουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας τα νεανικά κύτταρα.

Για τα μαύρα στίγματα και τις ατέλειες του λιπαρού, με τάση για ακμή δέρματος, χρειάζεστε καθημερινά τη στοχευμένη δράση του Effaclar Ultra Concentrated Serum. Περιέχει έναν συνδυασμό απολεπιστικών και καταπραϋντικών ενεργών συστατικών σε υψηλές συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα: LHA (0,45%), ένα παράγωγο του σαλικυλικού οξέος που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, Σαλικυλικό οξύ (1.5%) που διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα, απελευθερώνει τους πόρους από το σμήγμα και προλαμβάνει τη συσσώρευσή του, Γλυκολικό οξύ από ζαχαρότευτλα (3,5%) που ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση και βελτιώνει τη διαύγεια του δέρματος, Νιασιναμίδη (2%) που ενισχύει τον δερματικό φραγμό, μειώνει το μέγεθος των πόρων και καταπολεμά τις καφέ κηλίδες, και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay (2%) για καταπράυνση και ανακούφιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ