Προτείνω αντιηλιακά υψηλής και πολύ υψηλής προστασίας

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Οι ακτίνες UV ευθύνονται για τη γήρανση της επιδερμίδας.

 

Όλοι χρειάζονται αντηλιακή προστασία. Η προστασία επιτυγχάνεται με τα ρούχα, τα καπέλα, τα γυαλιά ηλίου κατά των UV και την αντηλιακή προστασία της εκτεθειμένης επιδερμίδας, όπως λένε οι δερματολόγοι.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;

 

Το είδος της έκθεσης (βουνό, θάλασσα, παραλία) απαιτεί και τη μεγιστοποίηση της προστασίας, ανάλογα με την αντανάκλαση του φωτός.

 

Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που καίγεται εύκολα στον ήλιο.

 

Επίσης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ώρα της ημέρας: μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται τις ώρες μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ..

 

Είναι σημαντικό να εφαρμόζονται ξανά τα αντηλιακά προϊόντα κάθε δύο ώρες και μάλιστα σε επαρκείς ποσότητες.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ;

 

Υπάρχει πολύ μεγάλο φάσμα επιλογών. Οι ετικέτες έχουν πλέον απλοποιηθεί και αναφέρουν τέσσερις κατηγορίες προστασίας: χαμηλή, μέτρια, υψηλή και πολύ υψηλή. Προτείνω μόνο τις δύο τελευταίες κατηγορίες.

 

Πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα ευρέος φάσματος που καλύπτουν τόσο τις ακτίνες UVB (που ευθύνονται για το κάψιμο) και τις ακτίνες UVA (που επιταχύνουν τη γήρανση).

 

Τέλος, πρέπει να επιλέξουμε τη γαληνική μορφή (κρέμα, υγρή κρέμα, gel, κ.ά.) που είναι κατάλληλη για τα σημεία που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και για τις προτιμήσεις του ασθενούς.

 

ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΦΩΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;

 

Πρώτον, η αποτελεσματικότητα της. Για τα ρούχα, πρέπει να επιλέγετε σφιχτά υφασμένες ίνες και υφάσματα σε σκούρα χρώματα.

 

Για τα αντηλιακά, προτιμήστε Υψηλής και Πολύ Υψηλής προστασίας τα οποία θα εφαρμόζετε ξανά σε τακτά διαστήματα.

 

Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να φέρουν την ένδειξη CE και να είναι κατηγορίας 3 και 4.

 

Άλλα χαρακτηριστικά των προϊόντων αντηλιακής προστασίας είναι η καλή ανοχή τους, η φωτοσταθερότητα, η αντοχή στο νερό και στον ιδρώτα. Για να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούνται σωστά, τα προϊόντα πρέπει να είναι ευχάριστα και πρακτικά.