Ευαίσθητο δέρμα: ακούμε πώς αισθάνεστε

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Όταν κάποιος έχει ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με προβλήματα (δυσανεκτικό, με τάση ατοπίας ή με τάση ακμής), βιώνει ένα ιδιαίτερο και απόλυτα προσωπικό συναίσθημα το οποίο, μερικές φορές, είναι δύσκολο να εκφραστεί με λόγια.

 

Γι'αυτό, στα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay, πιστεύουμε πως το να λαμβάνουμε υπόψη αυτή την ψυχολογική πτυχή είναι ένα απαραίτητο βήμα για να προσφέρουμε στους ανθρώπους με εξαιρετικά εύθραυστο δέρμα, μια σφαιρική, καινοτόμο και αποτελεσματική λύση.

 

Πέρα από τα συμπτώματα, είναι ζήτημα ποιότητας ζωής Όπως έδειξε μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay, πάνω από το 50% των σημερινών γυναικών δηλώνουν ότι έχουν ευαίσθητο δέρμα[1].

 

Η ευαισθησία αυτή προκαλείται λόγω της εντονότερης απόκρισης των επιδερμιδικών νευρικών απολήξεων και της πτώσης του ορίου αντίδρασης[2] και εκφράζεται με κλινικές ενδείξεις: ερυθρότητα, εξάψεις, ερεθισμός, κλπ.

 

Η αποστολή των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche-Posay προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα συμπτώματα είναι να δημιουργούν συνθέσεις με την τέλεια ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικότητας και ανοχής.

 

Ωστόσο, πέρα από αυτές τις κλινικές ενδείξεις που μπορούν να αναγνωριστούν από έναν δερματολόγο, η ευαισθησία του δέρματος, όπως και πολλές δερματικές παθήσεις (ατοπία, έκζεμα, ακμή, ροδόχρους νόσος κλπ), μπορεί να έχει και πιο ύπουλες επιπτώσεις.

 

Ποιότητα ύπνου, αυτοπεποίθηση, κακές επιδόσεις στο σχολείο ή τη δουλειά κλπ: οι επιπτώσεις των δερματικών προβλημάτων μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές εκείνων που υποφέρουν από αυτά. Η σημασία τους όμως πολύ συχνά υποτιμάται.

 

Για εμάς, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τις ψυχολογικές επιπτώσεις με την ίδια αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα ίδια τα συμπτώματα.

 

Ένα πρωτοποριακό εργαλείο: ο δείκτης ποιότητας ζωής

 

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της αντικειμενικής μέτρησης του συναισθήματος κάθε ανθρώπου, στα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μια επιστημονική κλίμακα για τη σωστή μέτρηση των ψυχολογικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τα δερματικά προβλήματα.

 

Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε ένα κατοχυρωμένο εργαλείο αναφοράς που χρησιμοποιείται σε πολλούς ιατρικούς κλάδους για τη μέτρηση του συσχετισμού μεταξύ κλινικών συμπτωμάτων και αρνητικών επιπτώσεων στην καθημερινή ζωή: το Δείκτη Ποιότητας Ζωής.

 

Στα διάφορα στάδια αξιολόγησης των προϊόντων μας, εθελοντές απαντούν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με διαφορετικές πλευρές της καθημερινότητάς τους: αρνητικά συναισθήματα, διαταραχές ύπνου, κοινωνική ζωή κλπ.

 

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα στην αρχή και το τέλος της μελέτης, κατορθώνουμε να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Αυτό το εκπληκτικό εργαλείο αποτελεί μια νέα ευκαιρία για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπευτικών προγραμμάτων, μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και ακρίβειας, που ανταποκρίνονται στο σύνολο των αναγκών του ευαίσθητου δέρματος, από τις κλινικές ενδείξεις ως τις ψυχολογικές επιπτώσεις.

 

Δίπλα σας στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή

 

Εκτός από εξατομικευμένα, αποτελεσματικά προϊόντα που σέβονται το ευαίσθητο δέρμα, η La Roche-Posay προσφέρει στους ανθρώπους που υποφέρουν από συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπως για παράδειγμα τεχνικές διορθωτικού μακιγιάζ ή καθημερινά βήματα που κάνουν τη ζωή τους πιο άνετη.

 

Έτσι, μαθαίνουν να συμφιλιώνονται με την εικόνα τους.

 

[1] Μελέτη που διεξάχθηκε σε περισσότερες από 3000 γυναίκες στην Κίνα, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

 

[2] Πηγή: Έρευνα L'Oreal