Φροντίστε το δέρμα του μωρού με μια βρεφική κρέμα σώματος

Το δέρμα του μωρού έχει ανάγκη από φροντίδα με ειδικά μελετημένα προϊόντα, καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτο. Ο επιδερμιδικός φραγμός των βρεφών είναι ατελής, γεγονός που σημαίνει ότι αφενός καθιστά την επιδερμίδα επιρρεπή στην απώλεια υγρασίας (που οδηγεί σε συμπτώματα ξηρότητας), αφετέρου καθώς ο φραγμός δεν είναι ακόμα σε θέση να λειτουργήσει ως αποτελεσματική γραμμή άμυνας απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις, αφήνει ελεύθερο το πεδίο σε διάφορους ερεθιστικούς παράγοντες (πχ αλλεργιογόνα) να “επιτεθούν”. Άλλα χαρακτηριστικά του βρεφικού δέρματος που το καθιστούν ευπαθές είναι το φυσιολογικό pH (μεταξύ 5-6) εξαιτίας του οποίου γίνεται πιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις και ερεθισμούς, τα λιγότερο ενεργά μελανοκύτταρα που το κάνουν πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV, το γεγονός ότι είναι 5 φορές πιο λεπτό από των ενηλίκων που σημαίνει μεγαλύτερη απορρόφηση χημικών παραγόντων, απώλεια θερμότητας ή νερού, οι ανώριμοι ιδρωτοποιοί αδένες που κάνουν τα βρέφη πιο ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας ενώ μειώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης της κεράτινης στιβάδας.

Αυτή ακριβώς η ευθραυστότητα του επιδερμιδικού φραγμού στα βρέφη “ευθύνεται” κατά κύριο λόγο για την εμφάνιση δερματικών παθήσεων όπως η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα,  στο πρώτο διάστημα της ζωής τους ενώ και η κληρονομικότητα παίζει το ρόλο της στην εκδήλωση εξάρσεων τόσο στη βρεφική, όσο και πολύ αργότερα, στην ενήλικη ζωή. Η ατοπική δερματίτιδα εκδηλώνεται με ερεθισμούς, φαγούρα, ξηροδερμία, κοκκινίλες, ξεφλούδισμα, συμπτώματα που ταλαιπωρούν όχι μόνο την ευαίσθητη επιδερμίδα των βρεφών αλλά και την διάθεσή τους γενικότερα, καθώς δημιουργούν μια έντονη αίσθηση δυσφορίας.

Θα χρειαστεί να περάσουν 2 με 4 χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του επιδερμιδικού φραγμού του μωρού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται επιτυχώς στην αποστολή του. Σε αυτό το διάστημα (αλλά και μετά), η καθημερινή φροντίδα του βρεφικού δέρματος δερμοκαλλυντικές, υποαλλεργικές συνθέσεις είναι ο πιο αξιόπιστος “σύμμαχός” σας προκειμένου να εμποδίσετε ή να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ευαισθησία του. Η La Roche-Posay είναι μια μάρκα που ανταποκρίνεται με ασφάλεια στις ανάγκες του βρεφικού δέρματος, καθώς ακολουθεί αυστηρά πρότυπα σύνθεσης, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε βρέφη, πάντα σε συνεργασία με παιδιάτρους και δερματολόγους παγκοσμίως.

Βρεφική κρέμα σώματος: Απαραίτητη μετά το μπανάκι 

Καθώς ο υδρολιπιδικός φραγμός της βρεφικής επιδερμίδας δεν είναι πλήρως αναπτυγμένος, η επαφή με το νερό μπορεί να γίνει η αφορμή για να δημιουργηθεί μια αίσθηση δυσφορίας. Η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε μετά το μπάνιο του μωρού σας (πάντα με ένα εξαιρετικά απαλό προϊόν καθαρισμού για βρέφη)  είναι να την φροντίσετε με την κατάλληλη κρέμα σώματος η οποία θα προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και καταπράυνση, θα υποστηρίξει τον ευάλωτο επιδερμιδικό φραγμό του βρέφους και θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό «φιλμ» στην επιφάνεια του δέρματος, εξασφαλίζοντας απαλότητα και άνεση.

Το Lipikar Fluide είναι μια ενυδατική λοσιόν για το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα, δοκιμασμένη υπό δερματολογικό και παιδιατρικό έλεγχο σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 12 ετών. Η σύνθεσή του προσφέρει άμεση και μακράς διάρκειας ανακούφιση από τον κνησμό και τους ερεθισμούς, και συνδυάζει: Βούτυρο Καριτέ το οποίο περιέχει λιπίδια παρόμοια με εκείνα του δέρματος και συμβάλλει στην αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ και Νιασιναμίδη που καταπραΰνει την αίσθηση κνησμού και συμβάλλει στην αναπλήρωση των λιπιδίων του δέρματος.

Ειδικά μελετημένο για το ευαίσθητο, ξηρό δέρμα με αίσθηση δυσανεξίας, το Lipikar Lait προσφέρει 48ωρη ενυδάτωση, μειώνοντας την αίσθηση τραβήγματος και αποκαθιστώντας την ελαστικότητα του ευαίσθητου δέρματος των μωρών αλλά και όλης της οικογένειας. Η επανορθωτική σύνθεσή του με βάση την cold cream για επανόρθωση και διατήρηση της υγρασίας, είναι εμπλουτισμένη με Βούτυρο Καριτέ για αναπλήρωση των λιπιδίων, Νιασιναμίδη για μακρά διάρκειας ανακούφιση κάθε τύπου ξηρού δέρματος και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, γνωστό για τις φυσικά καταπραϋντικές και προστατευτικές ιδιότητές του.

Για το δέρμα που έχει τάση ατοπικού εκζέματος και αλλεργιών, με έντονη ξηρότητα, η La Roche-Posay προτείνει το Lipikar Baume AP+M, ένα βάλσαμο που καταπραΰνει άμεσα το δέρμα, μειώνει τον κνησμό και αραιώνει τις εξάρσεις σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Με την αποκλειστική  τεχνολογία AP+M (Aqua Posae και Microresyl) που περιέχει, εξισορροπεί το μικροβίωμα (το αόρατο ζωντανό οικοσύστημα του δέρματος), το Βούτυρο Καριτέ χάρη στα λιπίδια που περιέχει αποκαθιστά το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος ενώ η Νιασιναμίδη καταπραΰνει την αίσθηση κνησμού και συμβάλλει στην αναπλήρωση των λιπιδίων του δέρματος.