Μπάνιο Μωρού

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η ώρα του μπάνιου: τέσσερις συμβουλές για ένα ήπιο και ευχάριστο μπάνιο

 

Το μπάνιο του μωρού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στο καθημερινό του πρόγραμμα περιποίησης και υγιεινής. Η ώρα του μπάνιου θα πρέπει να είναι μια ιδιαίτερη στιγμή δεσίματος και στοργής, προάγοντας την ευεξία του μωρού σας.

 

Ένα μπάνιο την ημέρα στη σωστή θερμοκρασία

 

Το μπάνιο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ζεστό που συνήθως ξηραίνει το δέρμα, ούτε πολύ κρύο που μπορεί να είναι δυσάρεστο για το μωρό.

 

Κάνετε μπάνιο το μωρό σας για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία 37 βαθμών. Ένα ήπιο, κατάλληλο καθαριστικό προϊόν Το παραδοσιακό σαπούνι έχει υψηλό pH καιισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες που μπορούν να αλλοιώσουν την υδρολιπιδική μεμβράνη του δέρματος.

 

Για τον λόγο αυτό, τα Δερματολογικά Εργαστήρια της La Roche-Posay δημιούργησαν το LIPIKAR Gel Lavant που καθαρίζει απαλά και προστατεύει το δέρμα του μωρού σας διατηρώντας συγχρόνως το pH του δέρματος.

 

Συστάσεις

 

H La Roche-Posay μπορεί να προτείνει επίσης, καθαριστικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πολύ ξηρού δέρματος με έκζεμα.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέξτε το LIPIKAR Syndet AP+ , το οποίο έχει κρεμώδη υφή και είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει το πολύ ξηρό δέρμα, χωρίς να το αφυδατώνει.

 

Χρησιμοποιήστε τα ακροδάχτυλά σας

 

Για απαλότερο πλύσιμο και λιγότερη τριβή, χρησιμοποιήστε τα ακροδάκτυλά σας όταν πλένετε το μωρό σας και μοιραστείτε μια ιδιαίτερη στιγμή επαφής.

 

Απαλό σκούπισμα

 

Για να στεγνώσετε το μωρό σας, ταμπονάρετε προσεκτικά το δέρμα του με μια καθαρή πετσέτα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πτυχώσεις του δέρματος ώστε να μην μείνουν νωπές περιοχές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ερεθισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Η Αντιηλιακή προστασία του δέρματος με ακμή
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Βρεφική Ενυδάτωση
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ