Μυστικά για όμορφο δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Κρατήστε το ευαίσθητο δέρμα σε ζώνη ασφαλείας

 

Με τόσες πολλές υφές, αρώματα και τελειώματα που προσφέρονται, η αισθητηριακή εμπειρία στην φροντίδα μπορεί να αποτελεί στιγμή πραγματικής απόλαυσης.

 

Ωστόσο, για τις γυναίκες που έχουν ευαίσθητο δέρμα, με εύθραυστο φραγμό και ευερέθιστες νευρικές απολήξεις, ο διάδρομος των καλλυντικών ίσως να δίνει την εντύπωση ναρκοπεδίου!

 

Αμέτρητες μάρκες υπόσχονται ότι περιέχουν «άκακες» συνθέσεις, όμως τα προϊόντα μπορεί να αποδειχθούν κατώτερα των προσδοκιών σας, προκαλώντας το ευαίσθητο δέρμα να αντιδράσει με φαγούρα, τσιμπήματα και ερυθρότητα.

 

Ευάλωτο σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες, το ευαίσθητο δέρμα ζει σύμφωνα με το μάντρα «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα» και απαιτεί την καλύτερη εξειδικευμένη φροντίδα.

 

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε, τα μυστικά για όμορφο δέρμα και έναν πρακτικό οδηγό για να πλοηγηθείτε στις επιλογές και να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα που θα βοηθήσουν το ευαίσθητο δέρμα σας να παραμείνει στη ζώνη ασφαλείας του.

 

3 βήματα για να επιλέξετε προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα

 

Κάθε γυναίκα για να φροντίσει το ευαίσθητο δέρμα της θα πρέπει να έχει ορισμένα προϊόντα, όπως ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό micellaire, ένα ενυδατικό προϊόν υψηλής ανοχής και αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος.

 

Όταν, όμως, το δέρμα σας αντιδρά ακόμα και στα πιο βασικά προϊόντα, από πού ξεκινάτε;

 

Βήμα 1: Ψάξτε προσεκτικά για γνωστά ερεθιστικά και ευαισθητοποιά συστατικά

 

Όταν διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνουν δεσμεύσεις, όπως «δοκιμασμένο σε ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα».

 

Θα πρέπει, επίσης, να είναι απαλλαγμένα από τα πιο συνηθισμένα «βλαβερά» συστατικά που είναι πιθανόν να προκαλέσουν τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος:

 

• αρώματα

• χρωστικές

• λανολίνη

• αλκοόλ

 

Στο μακιγιάζ και τα βερνίκια νυχιών, προσέχετε πάντα τα προϊόντα να είναι «ελεγμένα για νικέλιο», εφόσον αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα ευαισθητοποίησης, που πολύ λίγες μάρκες αναφέρουν.

 

Βήμα 2: Να είστε απαιτητικές σε ότι αφορά τη συσκευασία

 

Ακόμα και η πιο αγνή σύνθεση ενδέχεται να πυροδοτήσει την ευαισθησία του δέρματος αν δεν είναι προστατευμένη.

 

Για ποιον λόγο; Υπάρχει ένα φαινόμενο που καλείται αναμόλυνση, όπου τα σωματίδια του αέρα -πιθανά ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα- εισέρχονται στη συσκευασία αφού ανοιχτεί.

 

Αυτοί οι μικροί ερεθιστικοί παράγοντες και τα αλλεργιογόνα μπορούν πιθανώς να μολύνουν τα προϊόντα που έχετε επιλέξει προσεκτικά για την καθημερινή σας φροντίδα.

 

Η συμβατή με το ευαίσθητο δέρμα συσκευασία θα πρέπει ιδανικά να είναι ερμητικά κλειστή, δηλαδή αεροστεγής, με προστατευτικές βαλβίδες για την αποφυγή της μόλυνσης ή της οξείδωσης.

 

Επιπλέον, το προϊόν δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με οποιαδήποτε μεταλλικά εξαρτήματα, αφού τα μεταλλικά ιόντα ενδέχεται να ευαισθητοποιήσουν το δέρμα.

 

Βήμα 3: Πραγματοποιήστε μια επιδερμική δοκιμασία (patch test)

 

Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε 100% για την ανοχή σας σε ένα προϊόν, είναι να το δοκιμάσετε. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα στον πήχη σας και καλύψτε με ένα αδιάβροχο αυτοκόλλητο επίδεσμο.

 

Ελέγξτε για τυχόν αντίδραση μετά από 48 ώρες: αν η περιοχή δεν έχει κοκκινίλες, μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε το προϊόν στο πρόσωπό σας.