ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

duration time 3 χρόνος ανάγνωσης

Η La Roche-Posay δουλέυει για πάνω από 10 χρόνια στο πλάϊ των δερματολόγων για την ευαισθητοποίηση της πρόληψης ενάντια στο καρκίνο. Τα εργαστήριά μας δουλεύουν καθημερινά μαζί με δερματολόγους και ασθενείς συμμετέχοντας σε ειδικές κλινικές μελέτες, μοιράζοντας στην επιστημονική τους εξειδίκευση, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και παρέχοντας δωρεάν έλεγχο για καρκίνο του δέρματος σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ LA ROCHE-POSAY ΠΡΩTΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay είναι το πρώτο στην Ευρώπη που αφιερώνεται αποκλειστικά στην θεραπεία δερματικών παθήσεων. Το κέντρο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές θεραπείες. Το 2009, έστρεψε την εστίασή του στη φροντίδα του δέρματος που επηρεάζεται από θεραπείες ενάντια στο καρκίνο. Πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, κάθε χρόνο, το Ιαματικό κέντρο της La Roche-Posay καλωσορίζει περίπου 2300 ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα στο δέρμα τους λόγω των επιπτώσεων των θεραπειών καρκίνου.

Οι ιαματικές θεραπείες μετά τον καρκίνο είναι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για ασθενείς που χρειάζονται δερματική και ψυχολογική ανάρρωση μετά τις θεραπείες τους. Δύο μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ορατά και διαρκή αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν λάβει ιαματική θεραπεία 3 εβδομάδων στο Ιαματικό κέντρο της La Roche-Posay, με πολύ υψηλή ανοχή και υψηλούς βαθμούς ικανοποίησης όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

ΕSKIMO: ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Η La Roche-Posay έχει οργανώσει μια ομάδα εργασίας που αποτελείται από δερματολόγους και ογκολόγους που ειδικεύονται στα δερματολογικά προβλήματα που προκαλούνται από τις θεραπείες του καρκίνου του δέρματος.

Αυτή η ομάδα εργασίας, το European SKIn Management in Oncology (ESKIMO), έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες επιτπώσεις που προκαλούν οι ογκολογικές θεραπείες και έχει προχωρήσει σε προτάσεις των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ.

Το εργαστήριο μας έχει δουλέψει μαζί με την ομάδα Eskimo για να δημιουργήσουν έναν οδηγό-αλγόριθμο με βέλτιστες πρακτικές και προϊόντα για τον περιορισμό και τη πρόληψη των δερματικών παρενεργειών που προκαλούνται από τις θεραπείες για τον καρκίνο.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκινώντας από το 2013, η La Roche-Posay έχει εντείνει την εστίασή της στις δερματικές παρενέργειες των θεραπειών καρκίνου. Αυτή η δέσμευση προκάλεσε την επιθυμία να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της δερματολογίας και της ογκολογίας. Η La Roche-Posay προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να μοιραστεί τις γνώσεις πάνω στο Ιαματικό νερό και στις δερματικές παρενέργειες των θεραπειών καρκίνου με επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσοκόμων, κοινωνιο-αισθητικών και φαρμακοποιών.

Με αυτόν τον τρόπο, η La Roche-Posay συμβάλλει στην εκπαίδευση χιλιάδων επαγγελματιών υγείας σε όλο τον κόσμο και συμμετέχει σε πολλές συνεργασίες με ενώσεις που διδάσκουν στους ασθενείς πώς να χρησιμοποιούν καλύτερα τα προϊόντα.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Με προσέγγιση συνεχούς προόδου και έρευνας σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες, η La Roche-Posay έχει πραγματοποιήσει πολλές κλινικές μελέτες και μελέτες παρατήρησης που αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα μας είναι ύψιστης ανοχής και έχουν θετικό αντίκτυπο στις δερματικές παρενέργειες των θεραπειών του καρκίνου.

Το εργαστήριο της La Roche-Posay, γεννημένο με Ιαματικό νερό θεραπευτικής αξίας και την εξειδίκευση των ειδικών στο ευαίσθητο δέρμα, έχει αναδειχθεί στενός συνεργάτης στη φροντίδα ατόμων που πάσχουν από καρκίνο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το πρώτο εργαστήριο διορθωτικού μακιγιάζ πραγματοποιήθηκε το 1994 στο χωριό La Roche-Posay, στο 1ο Ευρωπαϊκό Ιαματικό Κέντρο Δερματολογίας. Αυτό το έργο είχε ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών κατά τη διάρκεια των θεραπειών για τον καρκίνο. Η εκμάθηση διορθωτικών τεχνικών μακιγιάζ βοηθά τους ασθενείς να συμβιβαστούν με την εικόνα τους και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται κατά την καταπολέμηση του καρκίνου. Αυτά τα εργαστήρια είναι ένα μέρος όπου οι ασθενείς μπορούν να αισθάνονται ότι ακούγονται, μοιράζονται εμπειρίες και μαθαίνουν. Βοηθούν τους ασθενείς να αισθάνονται καλύτερα, να ξαναχτίζουν κοινωνικές σχέσεις και να ξαναβρούν την ευχαρίστησή τους στη ζωή.

Το Δερματολογικό Εργαστήριο La Roche-Posay υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία με δύο τρόπους: παρέχοντας τη σειρά μακιγιάζ υψηλής ανοχής Tolériane που περιλαμβάνει προϊόντα πλούσια σε χρωστικές ουσίες κατάλληλες για ευαίσθητο δέρμα, που είναι εύκολο να εφαρμοστούν και πολύ αποτελεσματικά στην απόκρυψη των κηλίδων, και χρηματοδοτώντας νέα εργαστήρια παγκοσμίως . Μέχρι σήμερα, 90 εργαστήρια έχουν ξεκινήσει παγκοσμίως.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»

Από τις αρχές του 2019, η La Roche-Posay ενισχύει το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα. Είμαστε περήφανοι για αυτήν τη συνεργασία καθώς το όραμα του «ΑγκαλιάΖΩ» - κανένας μόνος του απέναντι στο καρκίνο- μας συγκινεί και μας κινητοποιεί να παρέχουμε τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που μπορούν να ανακουφίσουν τους ογκολογικούς ασθενείς και να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

agkaliazw logo