Οι δράσεις μας για τους ασθενείς με καρκίνο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Από το 1975, η La Roche-Posay προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με ευαίσθητο ή ευπαθές δέρμα και να τους χαρίσει μια καλύτερη, πιο άνετη ζωή.

 

Ενεργή δράση για τον καρκίνο του δέρματος Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η La Roche-Posay συνεργάζεται με δερματολόγους για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

 

Τα εργαστήρια La Roche-Posay συνεργάζονται στενά με δερματολόγους και ασθενείς, καθώς συμμετέχουν σε αποκλειστικές κλινικές μελέτες, μοιράζονται τις ειδικές γνώσεις τους, συμβάλλουν στην περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και συμμετέχουν σε προγράμματα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλον τον κόσμο.

 

Ένα Iαματικό Kέντρο που πρωτοπορεί στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο

 

Το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay είναι το πρώτο κέντρο στην Ευρώπη αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία των δερματικών παθήσεων. Το κέντρο προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα θεραπειών. Από το 2009, εστιάζει στη φροντίδα του δέρματος που επηρεάζεται από τις θεραπείες κατά του καρκίνου.

 

Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 2.300 ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών στο δέρμα τους από τη θεραπεία κατά του καρκίνου.

 

Οι θεραπείες στο ιαματικό κέντρο αποτελούν μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, που βοηθά στην αποκατάσταση τόσο του δέρματος όσο και της ψυχολογίας των ασθενών μετά τις θεραπείες κατά του καρκίνου.

 

Δύο μελέτες παρατήρησης κατέδειξαν τα ορατά και διαρκή αποτελέσματα σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία 3 εβδομάδων στο Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay, παρουσιάζοντας πολύ καλή ανοχή στο δέρμα και υψηλό βαθμό ικανοποίησης σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 

ΤΟ 2015 2,264 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΛΑΒΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ LA ROCHE-POSAY (30% των επισκεπτών του ιαματικού κέντρου)

 

Δείτε τα video με τις προσωπικές ιστορίες των ασθενών με καρκίνο που επισκέφτηκαν το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay ESKIMO:

 

Μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της θεραπείας κατά του καρκίνου στο δέρμα

 

Η La Roche-Posay συγκέντρωσε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δερματολόγους και ογκολόγους, οι οποίοι ειδικεύονται στα δερματολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τις θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος.

 

Αυτή η ομάδα εργασίας, γνωστή ως ESKIMO - European SKIn Management in Oncology, έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και έχει προβεί σε συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλα προϊόντα καθημερινής φροντίδας και μακιγιάζ.

 

Τα εργαστήρια La Roche-Posay έχουν επίσης συνεργαστεί με την ομάδα ESKIMO για να δημιουργήσουν έναν αλγόριθμο-οδηγό* βέλτιστων πρακτικών και προϊόντων για τον περιορισμό και την πρόληψη των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο.

 

Με γνώμονα την επαγγελματική εκπαίδευση

 

Από το 2013, η La Roche-Posay έχει εστίασει στις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου. Η δέσμευση αυτή έχει εγείρει την επιθυμία να γεφυρωθεί το κενό ανάμεσα στη δερματολογία και την ογκολογία.

 

Στόχος της La Roche-Posay είναι να εκπαιδεύσει και να μοιραστεί τις γνώσεις της σε ό,τι αφορά τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες με τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και με γιατρούς, νοσηλευτές, αισθητικούς και φαρμακοποιούς.

 

Με τον τρόπο αυτό, η La Roche-Posay συμβάλλει στην εκπαίδευση χιλιάδων επαγγελματιών υγείας παγκοσμίως και συμμετέχει σε πολυάριθμες συμπράξεις με οργανισμούς που υποστηρίζουν και μαθαίνουν στους ασθενείς τον βέλτιστο τρόπο χρήσης των προϊόντων τους.

 

Τα προϊόντα δοκιμάζονται σε πραγματικό χρόνο υπό ιατρική επίβλεψη

 

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης της συνεχούς προόδου και έρευνας στον τομέα των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών, η La Roche-Posay έχει διεξάγει πολλές κλινικές μελέτες και μελέτες παρατήρησης που αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα της εξασφαλίζουν καλή ανοχή και έχουν θετικό αντίκτυπο στις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν οι θεραπείες για τον καρκίνο.

 

Με την εξαιρετική αξία του Ιαματικού Νερού και τη γνώση εξειδικευμένων επιστημόνων στο ευαίσθητο δέρμα, τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.

 

7 δημοσιευμένες μελέτες ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ LA ROCHE-POSAY ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

 

La Roche-Posay Ελλάδος συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»

 

Η La Roche-Posay υποστήριζει τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» με μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, με στόχο την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα, όπως:

 

• Δερματολογικές Εσπερίδες ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών.

• Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς (περιποίηση και make-up).

• Διάθεση προϊόντων & ενημερωτικού υλικού σε πάνω από 6,000 ασθενείς.

• Οργάνωση ατομικών σεμιναρίων μακιγιάζ για την ψυχολογική ενίσχυση των ασθενών.

 

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay διεθνώς στηρίζουν την πρωτοβουλία των σεμιναρίων μακιγιάζ με δύο τρόπους: προσφέρουν προϊόντα μακιγιάζ υψηλής ανοχής, πλούσια σε χρωστικές και κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα που εφαρμόζονται εύκολα και καλύπτουν αποτελεσματικά τις ατέλειες· και χρηματοδοτούν νέα εργαστήρια σε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 90 σεμιναρίων παγκοσμίως.

 

Η επιστημονική δημοσίευση "Algorithm for dermocosmetic use in the management of cutaneous side effects associated with targeted therapy in oncology" δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό European Academy of Dermatology & Venereology and Breast Cancer.