Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο serum προσώπου

Αν αισθάνεστε – και το επιβεβαιώνει και ο καθρέφτης σας- πως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα update στο skincare σας, τότε ήρθε η ώρα να προσθέσετε ένα serum προσώπου στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας. Ο λόγος; Το serum είναι μια σύνθεση με λεπτόρρευστη υφή που περιέχει συμπυκνωμένες συγκεντρώσεις δραστικών (δεν ισχύει αυτό απαραίτητα ούτε είναι κατανοητό) Έτσι τα συστατικά διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα, δίνοντας ορατά αποτελέσματα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό, βέβαια, δεν ακυρώνει την κρέμα φροντίδας, το αντίθετο μάλιστα: το serum προσφέρει μια μέγα-δόση δραστικών ενεργών συστατικών μετά τον καθαρισμό. Σε συνδυασμό με την κρέμα θα μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα ενώ συγχρόνως θα «σφραγίσει» τα συστατικά του στο εσωτερικό της επιδερμίδας για μέγιστο όφελος.

Πολλά star συστατικά της κοσμετολογίας αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα serum, προσφέροντας τις ξεχωριστές ιδιότητές τους σε αυτές τις συνθέσεις εντατικής δράσης. Όταν, λοιπόν, έρχεται η ώρα να επιλέξετε το κατάλληλο serum προσώπου για εσάς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε στις ανάγκες που διαπιστώνετε ότι έχει το δέρμα σας στη συγκεκριμένη φάση. Μπορείτε, μάλιστα, να χρησιμοποιείτε ένα serum στην πρωινή ρουτίνα σας, πχ με αντιοξειδωτικά, και ένα διαφορετικό στη βραδινή ρουτίνα σας, πχ με ρετινόλη, για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ώστε να καλύπτετε σφαιρικά και στοχευμένα τις απαιτήσεις του προσώπου σας.

Έτσι, αν η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από εντατική ενυδάτωση ή παρουσιάζει απώλεια γεμάτης όψης και έλλειψη όγκου, επιλέξτε το Hyalu B5 Serum με Υαλουρονικό οξύ και Βιταμίνη Β5, για επανόρθωση σε 1 ώρα και επαναφορά του όγκου σε 4 ώρες. Πρόκειται για μια μοναδική ενυδατική σύνθεση, εμπλουτισμένη με δύο τύπους Καθαρού Υαλουρονικού Οξέος (μόριο αναφοράς στην αντιγήρανση), που δρουν στην επιφάνεια αλλά και σε βάθος, μειώνοντας τις ρυτίδες, αναζωογονώντας το δέρμα και αυξάνοντας τον όγκο και την ελαστικότητά του. Την ίδια στιγμή, η Βιταμίνη Β5 καταπραύνει και υποστηρίζει τη διαδικασία επανόρθωσης του δέρματος, το madecassoside (εκχύλισμα του διάσημου βοτάνου Centella Asiatica) συμβάλλει στο γέμισμα των ρυτίδων και συσφίγγει το δέρμα, ενώ το Ιαματικό νερό La Roche-Posay καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Αν σας απασχολούν οι βαθιές ρυτίδες, οι κηλίδες, ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος, η φωτογήρανση, ενσωματώστε στη βραδινή ιεροτελεστία φροντίδας το Retinol B3 Serum. Πρόκειται για ένα συμπύκνωμα αναδόμησης και ανάπλασης, κατάλληλο και για το ευαίσθητο δέρμα, που βασίζεται σε μια αποκλειστική επανορθωτική σύνθεση: το μοναδικό σύμπλοκο Καθαρής Ρετινόλης και Ρετινόλης Προοδευτικής Απελευθέρωσης προσφέρει συνεχή και ισχυρή αντιρυτιδική δράση ενώ συνδυάζεται με Βιταμίνη Β3 που βελτιώνει τον δερματικό φραγμό, προσφέρει εντατική καταπράϋνση και μείωση της ερυθρότητας καθώς και γλυκερίνη, ένα ενεργό ενυδατικό συστατικό που συμβάλλει στην επανόρθωση και προστασία του δερματικού φραγμού. Την υψηλή κλινική αποτελεσματικότητα του Retinol B3 Serum επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί: μετά από συστηματική χρήση 2 μηνών, κάθε βράδυ, παρατηρήθηκε μείωση 14% στην ορατότητα των ρυτίδων και 19% στην ορατατότητα των λεπτών γραμμών και αύξηση 21% στην ομοιομορφία του δέρματος και 25% στην απαλότητά του. *

Για την απαραίτητη καθημερινή αντιοξειδωτική προστασία αλλά και για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια γήρανσης, την απώλεια λάμψης ή/και σφριγηλότητας, ιδανική επιλογή είναι το Pure Vitamin C10 Serum, το οποίο είναι κατάλληλο και για το ευαίσθητο δέρμα. Η Καθαρή Βιταμίνη C που περιέχει, βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, διώχνει τη θαμπάδα, το Σαλικυλικό οξύ απολεπίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ το Neurosensine και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay προσφέρουν στοχευμένη δράση κατά των ερεθισμών και βαθιά καταπράϋνση. Στις 4 εβδομάδες χρήσης το 84% παρατηρεί ότι οι πόροι συσφίγγονται και είναι λιγότερο ορατοί ενώ στις 8 εβδομάδες, το 79% παρατηρεί ότι οι ανομοιομορφίες του δέρματος είναι λιγότερο ορατές. **

Το Pure Niacinamide 10 Serum είναι η απάντηση στις καφέ κηλίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο που δημιουργούνται εξαιτίας μικροφλεγμονών στην επιδερμίδα. Βασικό ενεργό συστατικό του, η Καθαρή Νιασιναμίδη σε συγκέντρωση 10%, ένα κορυφαίο δερματολογικό συστατικό το οποίο καταπολεμά τις δυσχρωμίες, η οποία συνδυάζεται με Υαλουρονικό Οξύ που προσφέρει ενυδάτωση ενώ συγχρόνως επιδιορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό.

*Κλινική δοκιμή, 51 γυναίκες, κάτω των 65 ετών, 2 μήνες, το βράδυ
**Κλινική αξιολόγηση, 53 άτομα, μετά από 8 βδομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ