Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με βάση τις ανάγκες σας

Το πέρασμα του χρόνου αναπόφευκτα φέρνει φυσιολογικές αλλαγές στην δομή της επιδερμίδας, οι οποίες σταδιακά «γράφουν» στο πρόσωπό μας ως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, καφέ κηλίδες, χαλάρωση, θαμπάδα...  Τη ροή του χρόνου δεν μπορεί να τη σταματήσει κανείς, αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε –και, μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία- είναι να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης στην επιδερμίδα σας και, συγχρόνως, να καθυστερήσετε την εμφάνιση καινούριων. Η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου είναι το προϊόν του καθημερινού σας skincare που έχει μελετηθεί ακριβώς για αυτό το σκοπό, με τη δράση της να υπερπολλαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται και με το αντίστοιχο serum! Για αυτό και η επιλογή της καλύτερης αντιρυτιδικής κρέμας προσώπου με βάση τις ανάγκες σας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Γιατί εμφανίζονται ρυτίδες;
Οι ειδικοί συμφωνούν πως οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων, όχι μόνο ενός. Οι πιο κοινές αιτίες που πυροδοτούν τη δημιουργία τους είναι:

- Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης: Με το πέρασμα του χρόνου η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, το ίδιο και η παραγωγή υαλουρονικού οξέος. Αποτέλεσμα: η αφυδάτωση και οι λεπτές γραμμές που προκαλεί, παραμονεύουν, ενώ αλλοιώνεται η υποστηρικτική δομή της επιδερμίδας και χάνεται η ελαστικότητά της, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία ρυτίδων που σταδιακά βαθαίνουν, αλλά και στην εμφάνιση χαλάρωσης.
- Η ηλιακή ακτινοβολία: είναι γνωστό ότι πρόκειται για τον νούμερο 1 εχθρό της νεανικότητας αλλά και της υγείας της επιδερμίδας, τον βασικό «υπεύθυνο» της πρόωρης γήρανσης. Μάλιστα, σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, απέδειξε ότι περίπου το 80% των ρυτίδων στο πρόσωπό μας οφείλονται στις βλαπτικές ακτίνες UV (1), επιβεβαιώνοντας ότι η έκθεση στον ήλιο παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση του προσώπου. 
- Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία, δημιουργούν ένα καταστροφικό για την επιδερμίδα “ντουέτο”, τη φωτορύπανση που υπερπολλαπλασιάζει το οξειδωτικό στρες και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, δηλαδή τη δημιουργία ρυτίδων, καφέ κηλίδων κλπ.
- Το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή επίσης συμβάλλουν σημαντικά στην πρόωρη γήρανση και τον σχηματισμό ρυτίδων
- Η κληρονομικότητα, οι γενετικές καταγραφές δηλαδή στο DNA, παίζει βασικό ρόλο καθώς ανεβάζει τις πιθανότητες όσον αφορά στο πότε αναμένεται να εμφανιστούν ρυτίδες
- Και βέβαια, οι επαναλαμβανόμενες μυϊκές συσπάσεις ενός πολύ εκφραστικού προσώπου, οδηγούν στην δημιουργία λεπτών γραμμών που σταδιακά (και σε συνδυασμό με την μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης), μεταμορφώνονται στις στατικές ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο μεσόφρυο, το μέτωπο, το “πόδι της χήνας”, τις γωνίες του στόματος.

Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου: η απάντηση του skincare

Τα καλά νέα είναι ότι απέναντι τόσο στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης όσο και στην πρόωρη γήρανση που, μεταξύ άλλων, προκαλούν το σχηματισμό ρυτίδων, υπάρχει skincare απάντηση και μάλιστα σούπερ αποτελεσματική! Η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου είναι must στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας, τόσο για την ορατή αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και ως κίνηση πρόληψης, που θα καθυστερήσει την εμφάνισή τους.

Star συστατικά στις έξυπνες αντιρυτιδικές συνθέσεις νέας γενιάς:

Ρετινόλης και Ρετινόλης Προοδευτικής Απελευθέρωσης, για συνεχή και ισχυρή δράση κατά των ρυτίδων και υπέρ της αναζωογόνησης του δέρματος. Η Βιταμίνη B3, βελτιώνει τον δερματικό φραγμό, προσφέρει εντατική καταπράυνση και μείωση της ερυθρότητας ενώ η γλυκερίνη, διάσημη για τις ενυδατικές της ιδιότητες, συμβάλλει στην επανόρθωση και προστασία του δερματικού φραγμού. 

- Το Υαλουρονικό οξύ που έρχεται να αναπληρώσει τις απώλειες (σημειώστε ότι ήδη από την ηλικία των 20 ξεκινάει η αργή αλλά σταδιακή μείωση της φυσικής παραγωγής υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα) και να διορθώσει/προλάβει τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης που δημιουργούνται
- Η Βιταμίνη Cαυτό το πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών και το οξειδωτικό στρες που προκαλούν, το οποίο είναι βασικός «ένοχος» για την εμφάνιση ρυτίδων (και άλλων σημαδιών πρόωρης γήρανσης)
- Η «θαυματουργή» ρετινόλη, η οποία ανήκει στα ρετινοειδή (δηλαδή τα παράγωγα της βιταμίνης Α), η οποία αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης καθώς και τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, διώχνει τα νεκρά κύτταρα, μειώνει τις δυσχρωμίες, καταπολεμά τη θαμπάδα- με άλλα λόγια, αναγεννά την επιδερμίδα, μειώνει ορατά τις ρυτίδες, επαναφέρει τη ζωντάνια και τη νεανικότητά της.

Ποια είναι η ιδανική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για τις ανάγκες σας;

Αν σας απασχολούν:

Οι λεπτές γραμμές, η απώλεια όγκου και ελαστικότητας, η κουρασμένη και θαμπή όψη, βάλτε στο καθημερινό σας skincare το Hyalu B5 Aquagel SPF30, μια δερματολογική φροντίδα για επανόρθωση της επιδερμίδας και υψηλή προστασία από τη φωτορύπανση. Στη δροσερή σύνθεσή του συνδυάζει υαλουρονικό οξύ σε καθαρή μορφή, βιταμίνη Β5 και αντιοξειδωτικά συστατικά για την ανάπλαση και επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού σε 1 ώρα και για υψηλή προστασία από τις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και της ρύπανσης (φωτορύπανση).

Power duo: Συνδυάστε το Hyalu B5 Aquagel SPF30 με το Hyalu B5 Serum, έναν προηγμένο ορό με σύνθεση που περιέχει δύο τύπους υαλουρονικού οξέος για δράση τόσο στην επιφάνεια όσο και στο βάθος της επιδερμίδας, και βιταμίνη Β5. Με συστηματική χρήση, «γεμίζει» και επανορθώνει τον δερματικό φραγμό, μειώνει τις ρυτίδες, αναζωογονεί το δέρμα, αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητα του, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ρυτίδες, η απώλεια λάμψης και σφριγηλότητας, επιλέξτε την αντιρυτιδική κρέμα προσώπου Redermic C. Η Καθαρή Βιταμίνη C που περιέχει, βελτιώνει την υφή του δέρματος και επαναφέρει τη λάμψη του, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, η Μανόζη (μονοσακχαρίτης φυτικής προέλευσης), προσφέρει άμεση ενυδάτωση και αποκαθιστά το φυσικό σύστημα υδάτωσης του δέρματος ενώ το Neurosensine και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, χαρίζουν βαθιά καταπράυνση.

Power duo: Ρυτίδες, έλλειψη λάμψης, ανομοιόμορφη όψη μπαίνουν στο στόχαστρο του Pure Vitamin C10 Serum, το οποίο είναι ειδικά μελετημένο για το ευαίσθητο δέρμα. Συνδυάζοντας Καθαρή βιταμίνη C, Σαλικυλικό οξύ και Υαλουρονικό Οξύ εξασφαλίζει μέγιστη αντιγηραντική αποτελεσματικότητα κατά των ρυτίδων, του ανομοιόμορφου τόνου και της θαμπάδας ενώ τα καταπραϋντικά ενεργά συστατικά Neurosensine και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay προσφέρουν βέλτιστη ανοχή ακόμα και στο ευαίσθητο δέρμα.

Οι βαθιές ρυτίδες, ο ανομοιόμορφος τόνος, οι κηλίδες γήρανσης, εντάξτε στη βραδινή σας φροντίδα την κρέμα Redermic Retinol. Περιέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο Καθαρής Ρετινόλης και Ρετινόλης Προοδευτικής Απελευθέρωσης, για εντατική αντιρυτιδική δράση και μέγιστη ανοχή για το ευαίσθητο δέρμα. Η καθαρή ρετινόλη είναι ένας από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά ενάντια στις βαθιές ρυτίδες και τις κηλίδες γήρανσης ενώ η Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης συμβάλλει στην ενίσχυση της αντιγηραντικής δράση ενώ συγχρόνως σέβεται τα όρια ανοχής του ευαίσθητου δέρματος. Επιπλέον, το Neurosensine μαζί με το Ιαματικό νερό La Roche-Posay προσφέρουν τις καταπραϋντικές και απαλυντικές τους ιδιότητες.

Power duo: Η ρετινόλη πρωταγωνιστεί και στον ορό Retinol B3 Serum, ένα συμπύκνωμα αναδόμησης και ανάπλασης, κατάλληλο και για το ευαίσθητο δέρμα. Η αποκλειστική του σύνθεση εμπεριέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο καθαρής Ρετινόλης και Ρετινόλης Προοδευτικής Απελευθέρωσης, για συνεχή και ισχυρή δράση κατά των ρυτίδων και υπέρ της αναζωογόνησης του δέρματος. Η Βιταμίνη B3, βελτιώνει τον δερματικό φραγμό, προσφέρει εντατική καταπράυνση και μείωση της ερυθρότητας ενώ η γλυκερίνη, διάσημη για τις ενυδατικές της ιδιότητες, συμβάλλει στην επανόρθωση και προστασία του δερματικού φραγμού.

Πηγές:
1. Effect of the sun on visible clinical signs of aging in Caucasian skin Frederic Flament,1 Roland Bazin,2 Sabine Laquieze,Virginie Rubert,1 Elisa Simonpietri,4 and Bertrand Piot1,

Clin Cosmet Investig Dermatol. 2013; 6: 221–232.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3790843/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ