Σε τι οφελεί η γλυκερίνη στο δέρμα;

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η Γλυκερίνη είναι ένα συστατικό που μπορεί μην έχεις παρατηρήσει, αλλά σίγουρα πρωταγωνιστεί σε κάποια από τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που έχεις.

 

Ενώ μπορεί να μην την έχεις ξανακούσει, πρόκειται για ένα ισχυρό συστατικό με πολλά οφέλη, που τελικά θα σε κάνει να την προσέξεις...

 

Τι είναι;

 

  Η γλυκερίνη σε θερμοκρασία δωματίου είναι ένα γλυκό, άχρωμο και άοσμο υγρό, που μπορεί να ψυχθεί και να μετατραπεί σε πάστα, ενώ έχει ένα εξαιρετικά υψηλό σημείο βρασμού.

 

Είναι ένας καλός διαλύτης και πολλά πράγματα διαλύονται μέσα σε γλυκερίνη καλύτερα από ό,τι σε νερό και αλκοόλες.

 

Η οργανική ουσία, γνωστή και ως γλυκερόλη, χρησιμοποιείται συνήθως στο σαπούνι και σε φαρμακευτικά προϊόντα.

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζω για τη Γλυκερίνη;

 

"Υπάρχουν δύο σημαντικά «Υ» για τα οποία η Γλυκερίνη θεωρείται τόσο ξεχωριστή στην περιποίηση του δέρματος.

 

Πρώτα απ’ όλα είναι ένα υγραντικό, που σημαίνει ότι ελκύει την υγρασία στο δέρμα.

 

Η ικανότητά της να κλειδώνει τη φυσική υγρασία του δέρματος είναι η αιτία που η Γλυκερίνη χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης που απευθύνονται σε όσους έχουν ξηρό δέρμα ή σε εκείνους που υποβάλλονται σε αγωγές ξήρανσης της ακμής, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ξεφλουδίζει και να χάνει την άνεσή του.

 

Το δεύτερο σημαντικό «Υ» που πρέπει να γνωρίζεις για τη Γλυκερίνη είναι ότι είναι υγροσκοπική. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για όσους αναζητούν τρόπους ενυδάτωσης, αφού σημαίνει ότι η Γλυκερίνη έχει την ικανότητα να απορροφά νερό από τον αέρα.

 

Η Γλυκερίνη αντιμετωπίζει τα προβλήματα ξηρότητας και ξεφλουδίσματος του δέρματος απορροφώντας το βάρος της σε νερό μέσα σε λίγες μέρες, αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο.

 

" Πώς αλλιώς χρησιμοποιείται η Γλυκερίνη στα προϊόντα περιποίησης; "

 

Η Γλυκερίνη δεν έχει μόνο ένα χάρισμα. Εκτός από τις απίστευτες υγραντικές της ιδιότητες προσφέρει πολλά ακόμα οφέλη στο δέρμα.

 

Για εκείνους που τους απασχολούν τα σημάδια που αφήνουν τα σπυράκια στο πρόσωπο, η Γλυκερίνη τα καταπολεμά κι αυτά: βοηθάει να δημιουργηθεί ένας πιο ομοιογενής χρωματικός τόνος στην επιδερμίδα και μειώνει σταδιακά την εμφάνιση των σημαδιών.

 

Είναι ένα συστατικό που πρέπει να αναζητούν ειδικά όσοι υποφέρουν από ακμή ή έχουν δέρμα με τάση για ατέλειες, γιατί έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

 

Η γλυκερίνη απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα διευκολύνοντας τη διαδικασία διάσπασης των πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες είναι υπεύθυνες για τη συγκόλληση των κυττάρων μεταξύ τους και εμποδίζουν τον σχηματισμό νέων κυττάρων.

 

Παρέχοντας το βέλτιστο περιβάλλον στο δέρμα για να τις διασπάσει, η Γλυκερίνη μπορεί να προσφέρει ένα υγιές νέο δέρμα.

 

Μπορεί να μην την είχες ακούσει προηγουμένως, αλλά την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις νέα προϊόντα περιποίησης, σίγουρα θα προσέξεις τη Γλυκερίνη!

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

placeholder Αιτίες και αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Ευαίσθητο δέρμα
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ