Καθημερινή περιποίηση προσώπου

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ανακαλύψτε τα 6 βασικά βήματα για καθημερινή περιποίηση του προσώπου για γυναίκες με ευαίσθητο τύπο δέρματος.

 

Το ευαίσθητο δέρμα και τα προϊόντα της καθημερινής περιποίησης: φίλοι ή εχθροί;

 

Για έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών, κάθε ηλικίας, τύπου δέρματος και προέλευσης, η περιποίηση της επιδερμίδας έχει γίνει συνώνυμη του στρες.

 

Όταν το ευαίσθητο δέρμα δείχνει να μην ανέχεται τίποτα, όσο αθώα κι αν ισχυρίζονται ότι είναι τα επιλεγμένα προϊόντα, υπό την απειλή της αντίδρασης με κοκκινίλα, τσιμπήματα, ακόμα και πόνο, μπαίνετε σε πειρασμό να πετάξετε τις ενυδατικές και το make-up και να παραδοθείτε!

 

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το ευαίσθητο ή αλλεργικό δέρμα, ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, έχει ανάγκη από εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα για να αποκαταστήσει τον προστατευτικό φραγμό του και να αμυνθεί απέναντι σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες.

 

Διαβάστε παρακάτω πώς να φροντίσετε καλύτερα το ευαίσθητο δέρμα σας με απόλυτη σιγουριά, μέσα στη μέρα, με τέσσερα απλά βήματα.

 

Προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα: τα ιδανικά προϊόντα καθαρισμού, ενυδάτωσης και μακιγιάζ

 

Βήμα 1: Καθαρίστε τέλεια χωρίς να απογυμνώνετε το δέρμα σας

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα σας συσσωρεύει σμήγμα και νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά του.

 

Για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με φρέσκο πρόσωπο χωρίς να απογυμνώσετε το δέρμα σας από τον προστατευτικό υδρολιπιδικό του φραγμό, επιλέξτε ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού, νερό micellaire ή σαπούνι καθαρισμού εμπλουτισμένο με λιπίδια.

 

Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να μην περιέχουν επιφανειοδραστικά και να έχουν ισορροπημένο pH που θα σέβεται το φυσικό, όξινο pH του δέρματος.

 

Βήμα 2: Ενυδατώστε με μινιμαλιστικές συνθέσεις

 

Επανορθώστε τον προστατευτικό φραγμό του ευαίσθητου δέρματος με ένα ενυδατικό προϊόν μινιμαλιστικής σύνθεσης, καθώς τα προϊόντα που περιέχουν αρώματα, χρωστικές και αλλεργιογόνα, όπως το νικέλιο, είναι πιθανό να πυροδοτήσουν την ευαισθησία του δέρματος.

 

Η αεροστεγής συσκευασία θα βοηθήσει να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση και θα επιτρέψει σε μια ασφαλή σύνθεση να παραμείνει ασφαλής.

 

Αναζητήστε επίσης ενεργά συστατικά τελευταίας τεχνολογίας που θα καταπραΰνουν τις υπερευαίσθητες νευρικές απολήξεις του δέρματος.

 

Ανακαλύψτε την Toleriane Ultra.

 

Βήμα 3: Επιλέξτε τις κατάλληλες άμυνες απέναντι στον ήλιο και τη ρύπανση

 

Η έκθεση στις UV ενδέχεται να επιτείνει τη δυσφορία του ευαίσθητου δέρματος, καθώς επίσης να επιδεινώσει τυχόν ερυθρότητα.

 

Βεβαιωθείτε ότι το κατάλληλο αντηλιακό αποτελεί μέρος του καθημερινού σας προγράμματος περιποίησης.

 

Αναζητήστε ανάλαφρες, λεπτόρρευστες υφές για να αποφύγετε την υπερβολική τριβή, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30 UVA/UVB.

 

Οι πιο εξελιγμένες δερμοκαλλυντικές λύσεις προσφέρουν επίσης υφές «ανθεκτικές στη ρύπανση» που εμποδίζουν την ερεθιστική σκόνη να κολλά στο δέρμα σας και να πυροδοτεί το οξειδωτικό στρες.

 

Βήμα 4: Ανακαλύψτε ένα make-up κατάλληλο για τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος

 

Το ευαίσθητο δέρμα που έχει τάση για εξάψεις και ερυθρότητα ωφελείται από ένα make-up υψηλής ανοχής που δίνει ομοιογένεια στην επιδερμίδα.

 

Οι δοκιμασμένες σε ευαίσθητο δέρμα κρέμες ΒΒ και CC είναι απόλυτα ενδεδειγμένες, αφού συμβάλλουν στην αποκατάσταση του προστατευτικού του φραγμού, ενώ πολλές από αυτές προσφέρουν έναν αξιόλογο δείκτη SPF.

 

Μερικές από τις πιο προηγμένες συνθέσεις στην αγορά ενσωματώνουν επιπλέον ενεργά συστατικά κατά της ερυθρότητας, όπως το Ambophenol που διορθώνει άμεσα τον χρωματικό σας τόνο και έχει μεγάλη διάρκεια.

 

Ανακαλύψτε τη Rosaliac CC.

 

Βήμα 5: Έχετε πάντα κοντά σας ένα προϊόν για καταστάσεις SOS

 

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ιαματικό νερό σε σπρέι, ένας θησαυρός τσέπης, σαν θεραπεία εκτάκτου ανάγκης.

 

Χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που το δέρμα σας χρειάζεται κάτι για να χαλαρώσει ή για να αποφύγετε ένα πιθανό φούντωμα.

 

Θα λατρέψετε επίσης την καταπραϋντική, δροσιστική του δράση μετά τον καθαρισμό, ή μετά από μια σειρά εξαντλητικών ασκήσεων στο γυμναστήριο.

 

Ανακαλύψτε το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay.

 

Βήμα 6: Ξυπνήστε με ήρεμο δέρμα

 

Μήπως αισθάνεστε το δέρμα σας ερεθισμένο όταν ξυπνάτε; Δεν είναι τυχαίο που πολλές γυναίκες το πρώτο πράγμα που νιώθουν είναι μια έντονη ευαισθησία στο δέρμα.

 

Τη νύχτα, το ευαίσθητο δέρμα παλεύει να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στη διάρκεια της μέρας.

 

Ακόμα χειρότερα, η ισταμίνη -το μόριο της ερυθρότητας και του κνησμού- ξεχειλίζει λίγο πριν ξυπνήσουμε.

 

Αποτέλεσμα: δέρμα που μουδιάζει, έχει φαγούρα και τσιμπάει, σαν να μην έχει κοιμηθεί στιγμή!

 

Για να εξουδετερώσετε αυτή την ωρολογιακή βόμβα ερεθισμού, καταπραΰνετε το ευαίσθητο δέρμα στη διάρκεια της νύχτας με μια εξειδικευμένη δερμοκαλλυντική λύση που θα καθαρίσει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγχρόνως θα κατευνάσει τη φλεγμονή και τα νευρικά ερεθίσματα.

 

Άλλωστε, ακόμα και με ευαίσθητο δέρμα, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα όταν ξυπνά να δείχνει και να αισθάνεται αναζωογονημένη!

 

Ανακαλύψτε το Toleriane Ultra Overnight.