Τι να λάβετε υπόψιν στην επιλογή αντηλιακού για παιδιά

Οι πιο όμορφες αναμνήσεις μας είναι τα καλοκαίρια μας ως παιδιά: η ανείπωτη χαρά της τελευταίας μέρας στο σχολείο πριν τις διακοπές, οι βουτιές μέχρι τελικής πτώσεως, οι ατέλειωτες ώρες παιχνίδι με τους φίλους μας κάτω από τον ήλιο, οι πύργοι στην άμμο, το παγωτάκι που λιώνει στο χέρι και η μαμά να μας κυνηγάει στην παραλία για να μας βάλει αντηλιακό... Τώρα που οι ρόλοι άλλαξαν και βρίσκεστε εσείς στη θέση της μαμάς σας, σίγουρα καταλαβαίνετε την αγωνία της να σας προστατέψει από τον καυτό ήλιο και θέλετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή αντηλιακού για τα παιδιά σας.

Όλες οι επιδερμίδες έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία – πόσω μάλλον το δέρμα το παιδιών, το οποίο είναι 5 φορές πιο λεπτό από το δέρμα των ενηλίκων και δεν έχει αναπτύξει ακόμα μηχανισμούς άμυνας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο στις βαθιές κυτταρικές βλάβες που προκαλεί ο ήλιος. Αν συνυπολογίσετε ότι τα παιδιά εκτίθενται στον ήλιο συνήθως τις ώρες που είναι πιο καυτός (11:00-15:00) και ότι το νερό και η άμμος αντανακλούν το 30% της υπεριώδους ακτινοβολίας, εύκολα καταλαβαίνετε πόσο κατακόρυφα αυξάνονται οι πιθανότητες για ηλιακό έγκαυμα το οποίο, πέρα από το ότι είναι ιδιαίτερα επώδυνο, κρύβει και τις σιωπηλές βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV στα κύτταρα. Αυτές οι βλάβες μπορεί να μην φαίνονται και να μην τις αντιλαμβανόμαστε άμεσα, ωστόσο δρουν αθροιστικά στο πέρασμα του χρόνου, βάζοντας σε κίνδυνο την επιδερμίδα για επιτάχυνση της γήρανσης και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology, μωρά κάτω των 6 μηνών δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Ο καλύτερος τρόπος να τα προστατέψετε είναι να τα κρατάτε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο, να τα ντύνετε με ρούχα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους (πχ μακρυμάνικα μπλουζάκια, φορμίτσες κλπ), οπωσδήποτε καπέλο και γυαλιά ηλίου. Αν δεν μπορείτε να βρείτε σκιά, δημιουργήστε τη εσείς με μια ομπρέλα θαλάσσης ή το σκέπαστρο του καροτσιού. Όσον αφορά στο κεφάλαιο «αντηλιακό», οι ειδικοί συστήνουν να ξεκινήσετε τη χρήση του μετά τους 6 μήνες – εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου δεν είστε βέβαιοι ότι το κάτω των 6 μηνών μωράκι σας είναι καλά προφυλαγμένο από τον ήλιο εκεί που βρίσκεστε, οπότε μπορείτε να καταφύγετε την προστασία που προσφέρει ένα βρεφικό αντηλιακό στα σημεία που το δερματάκι του μένει ακάλυπτο από τα ρούχα. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα βρεφικό αντηλιακό;  Να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, να είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, πολύ ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα με SPF50+. Το Αντηλιακό για Βρέφη Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF50+ /UVA-PF39 ακολουθεί τις υψηλότερες προδιαγραφές: προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό και έχει σύνθεση μελετημένη για το ευαίσθητο ή με τάση ατοπίας δέρμα των μωρών. Δερματολογικά ελεγμένο, υποαλλεργικό και φωτοσταθερό, έχει βελούδινη, ανακουφιστική υφή και είναι ορατό κατά την εφαρμογή για να ελέγχετε αν κάθε περιοχή του δέρματος του μωρού σας είναι προστατευμένη. Εκτός από το XL-Protect, έναν πανίσχυρο συνδυασμό φίλτρων UV και αντιοξειδωτικών, περιέχει Ιαματικό Νερό La Roche-Posay με καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθώς και βούτυρο καριτέ, που ενυδατώνει, καταπραΰνει και ενισχύει τον προστατευτικό δερματικό φραγμό.

Όλα τα παραπάνω που έχουν να κάνουν με την αντηλιακή προστασία των βρεφών, ισχύουν και για τα παιδιά. Καθώς είναι αδύνατον να τα περιορίσετε στη σκιά, με την θάλασσα, την άμμο και τους φίλους τους στην παραλία, είναι απαραίτητο να φροντίσετε για την σωστή προφύλαξή τους από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία: καπελάκι με γείσο, γυαλιά ηλίου, ένα μπλουζάκι που θα προστατέψει τον κορμό του και, βέβαια, το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας το οποίο θα εφαρμόσετε σωστά και θα ανανεώνετε τακτικά, είναι οι βασικές οδηγίες των ειδικών. Το παιδικό αντηλιακό Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+/ UVA-PF36 προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος χάρη στον πανίσχυρο συνδυασμό φίλτρων UV. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, θωρακίζουν το δέρμα απέναντι στις βλαβερές επιπτώσεις άλλων επιθετικών παραγόντων όπως η υπέρυθρη ακτινοβολία και η ρύπανση, ενώ η γλυκερίνη ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα από την πρώτη εφαρμογή. Η σύνθεσή του είναι πολύ ανθεκτική στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, δεν τσούζει τα μάτια ενώ έχει ανάλαφρη, μη λιπαρή υφή που απλώνεται πανεύκολα και δεν αφήνει λευκά σημάδια.

Πώς, πότε και πού να εφαρμόζετε το παιδικό αντηλιακό:

- Απλώστε αντηλιακό κάθε φορά που τα παιδιά σας πρόκειται να εκτεθούν στον ήλιο – ιδανικά 15 με 30 λεπτά πριν βγουν από το σπίτι. 
- Μην ξεχνάτε τα αυτιά, τα χέρια, τις πατούσες, τους ώμους και τον αυχένα τους. Σηκώστε τις τιράντες του μαγιό και απλώστε το αντηλιακό στην επιδερμίδα από κάτω. 
- Εφαρμόστε γενναιόδωρες ποσότητες παιδικού αντηλιακού στο πρόσωπο και το σώμα τους, και επαναλαμβάνετε συχνά την εφαρμογή, περίπου κάθε 2 ώρες και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι ή αν έχουν ιδρώσει, ακόμα και με δεδομένο ότι το αντηλιακό που χρησιμοποιείτε είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό.

 

Tip: Να θυμάστε πως το καλύτερο αντηλιακό είναι αυτό που εσείς και όλη η οικογένειά σας θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά που βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο. Το Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+/ UVA-PF36 είναι κατάλληλο για μικρά και… μεγάλα παιδιά, και προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να απολαμβάνετε τον ήλιο με ασφάλεια, χωρίς άγχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ