Προϊόντα για ντεμακιγιάζ προσώπου: Ποιο είναι το κατάλληλο για μένα;

Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, το μόνο πράγμα που έχουμε διάθεση να κάνουμε επιστρέφοντας στο σπίτι είναι να... συρθούμε μέχρι τον καναπέ, πολλές φορές χωρίς καν να βγάλουμε τα ρούχα μας – ούτε λόγος για ντεμακιγιάζ! Κι όμως, αυτή η διαδικασία που εκείνη τη στιγμή μας φαίνεται βουνό, δεν απαιτεί παρά ελάχιστα λεπτά από το χρόνο μας και είναι ένα μεγάλο «δώρο» για την επιδερμίδα μας! Με το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό, απομακρύνονται από την επιφάνεια του δέρματος όλοι εκείνοι οι παράγοντες που του δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας» και οδηγούν σε σπυράκια, θαμπάδα ακόμα και πρόωρη γήρανση. Έτσι, οι φυσικοί μηχανισμοί ανανέωσης που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου μπορούν να κάνουν το καθήκον τους δίχως εμπόδια.

Πώς θα βρείτε το ιδανικό προϊόν ντεμακιγιάζ;

Όπως στον καθαρισμό, έτσι και στην αφαίρεση του μακιγιάζ (που προηγείται), είναι απαραίτητο να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν. Δύο είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής: τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε συνήθως και, φυσικά, ο τύπος της επιδερμίδας σας. Αν, για παράδειγμα, συνήθως φοράτε ένα makeup για πλήρη κάλυψη και με διάρκεια ή/και ένα ματ κραγιόν, χρειάζεστε μια σύνθεση που να μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τις πλούσιες χρωστικές τους. Ή, αν δίνετε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών σας με eyeliner και long-lasting μάσκαρα, θέλετε μια διαφορετική, εξειδικευμένη σύνθεση ντεμακιγιάζ για την περιοχή. Ακόμα και αν στην καθημερινότητά αρκείστε στα βασικά του μακιγιάζ, πχ σε μια ελαφριά κρέμα BB και ένα balm με χρώμα, και πάλι χρειάζεστε ένα ειδικό προϊόν για να τα απομακρύνετε από το πρόσωπό σας στο τέλος της ημέρας, αλλά πιο ελαφρύ και απαλό.

Και, βέβαια, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε  να συνυπολογίσετε όταν έρχεται η ώρα να επιλέξετε προϊόν ντεμακιγιάζ, είναι ο τύπος και οι ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ιδανική επιλογή είναι η σύνθεση εκείνη που απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ χωρίς όμως να είναι «σκληρή» με την επιδερμίδα, χωρίς δηλαδή να παρασύρει μαζί με τις χρωστικές και τα φυσικά της έλαια και αφήνοντας μια αίσθηση τραβήγματος στο τέλος. Που σέβεται τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό και την ισορροπία του μικροβιώματος. Αν έχετε λιπαρή ή με τάση για ακμή επιδερμίδα χρειάζεστε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που συνδυάζει συστατικά τα οποία απομακρύνουν αποτελεσματικά τις χρωστικές με συστατικά που αντιμετωπίζουν την περίσσεια σμήγματος και συμβάλλουν στην εξυγίανση του δέρματος. Για την ξηρή και την ευαίσθητη επιδερμίδα, μια σύνθεση απαλή αλλά αποτελεσματική, θα απομακρύνει “ευγενικά” το μακιγιάζ χωρίς να «στρεσάρει» το δέρμα και θα συμβάλλει στην εξισορρόπησή του από το πρώτο κιόλας βήμα του skincare.

Έτσι, αν έχετε: 

- Ξηρό, ευαίσθητο, δυσανεκτικό δέρμα:
Το πρόσωπό σας θα λατρέψει το Γαλάκτωμα Καθαρισμού Toleriane Dermonettoyant, μια υποαλλεργική, μινιμαλιστική σύνθεση με μόλις 8 συστατικά. Αυτή η λοσιόν καθαρισμού περιέχει ενυδατική γλυκερίνη και καταπραϋντικό Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, καθαρίζει και αφαιρεί το μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια σε ένα μόνο βήμα. Μπορείτε να την ξεβγάλετε ή απλά να την αφαιρέσετε με βαμβάκι ή μαντηλάκι.

- Ευαίσθητο δέρμα (κάθε τύπου) και ψάχνετε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ για πρόσωπο, μάτια και χείλη: Επιλέξτε το Micellar Water Ultra που αφήνει το δέρμα καθαρό, διαυγές και με μια αίσθηση φρεσκάδας. Ελαφρύ και δροσερό, περιέχει μικύλλια που δεσμεύουν και απομακρύνουν αποτελεσματικά τις χρωστικές και τους ρύπους ενώ η γλυκερίνη και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay καταπραΰνουν και απαλύνουν το ευαίσθητο δέρμα.

- Ευαίσθητο δέρμα και θέλετε ένα προϊόν για το πρόσωπο και τα μάτια, αποτελεσματικό και στο αδιάβροχο μακιγιάζ: Δοκιμάστε το Oil Infused Micellar Water. Αυτό το all-in-one καθαριστικό έχει μινιμαλιστική, διφασική σύνθεση (10 μόλις συστατικών) η οποία αποτελείται από: 10% εξαιρετικά λεπτό έλαιο για αφαίρεση του αδιάβροχου, long lasting μακιγιάζ χωρίς έντονο τρίψιμο και 90% μικυλλιακό νερό, που ολοκληρώνει το ντεμακιγιάζ και περιορίζει την προσκόλληση ακόμα και των αόρατων σωματιδίων ρύπανσης στην επιδερμίδα.

- Λιπαρή επιδερμίδα: Το Effaclar Micellaire Water Ultra είναι ένα νερό καθαρισμού ειδικά μελετημένο για το λιπαρό δέρμα με τάση ατελειών. Η δύναμη των μικυλλίων απομακρύνει μακιγιάζ και ρύπους εύκολα και χωρίς έντονο τρίψιμο, η γλυκερίνη και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay ενυδατώνουν και καταπραΰνουν, ενώ ο Ψευδάργυρος PCA μειώνει την έκκριση σμήγματος και εξυγιαίνει το δέρμα.

- Ευαίσθητο, ευάλωτο και αντιδραστικό δέρμα με τάση για ερυθρότητα: Χρειάζεστε μια πολύ απαλή, καταπραϋντική σύνθεση όπως το Rosaliac Micellar Water Make-Up Removal Gel. Από το απαλό, πολύ αναζωογονητικό gel ντεμακιγιάζ είναι ένα μικυλλιακό διάλυμα ειδικά μελετημένο ώστε να καθαρίζει και να καταπραΰνει το ευαίσθητο, ευάλωτο, αντιδραστικό δέρμα με τάση για ερυθρότητα. Αφήνει απόλυτα καθαρό το δέρμα, χαρίζει μια αίσθηση άμεσης δροσιάς, ανακούφισης και άνεσης ενώ δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.