Διορθωτικό μακιγιάζ για το ευαίσθητο δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ορισμένες αντιδράσεις του δέρματος, κυρίως αν είναι υπερβολικές, μπορεί να «παραλύσουν» τις γυναίκες.

 

Το καλυπτικό μακιγιάζ και ιδιαίτερα η διορθωτική βάση παραμένει μία από τις καλύτερες λύσεις για τη μείωση των ορατών ατελειών. Ας δούμε την περίπτωση της Αλεξάνδρας.

 

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΑΚΜΗ

 

Αλεξάνδρα, πώς θα περιγράφατε την επιδερμίδα σας;

 

Δυστυχώς, έχω εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα από τα εφηβικά μου χρόνια. Τότε, η ακμή διήρκεσε πολύ και η αντιμετώπισή της ήταν περίπλοκη. Στην πραγματικότητα, έχω ακόμα ίχνη της, καθώς και τρεις-τέσσερις ουλές.

 

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗ

 

Ως ενήλικας, πώς είναι; Με την πάροδο της ηλικίας, η αντιδραστικότητα της επιδερμίδας επιδεινώθηκε και εμφανίστηκαν άλλες διαταραχές, κυρίως μόνιμη κοκκινίλα.

 

Στην αρχή σκέφτηκα ότι η επιδερμίδα μου αντιδρούσε στο κρύο και την υγρασία, αλλά τελικά πρόκειται για ροδόχρου ακμή. Είναι εξαιρετικά αντιαισθητικό. Το πρόσωπό μου είναι γεμάτο λεπτές κόκκινες γραμμές στα μάγουλα και τις πλευρές της μύτης.

 

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

 

Πώς καταφέρατε να ξεπεράσετε το εμπόδιο αυτό;

 

Μια φίλη που κάνει πολλά peeling και άλλες επεμβάσεις στο πρόσωπό της, μου πρότεινε το διορθωτικό μακιγιάζ για να κρύψω αποτελεσματικά αυτή την παθολογία. Η κοκκινίλα άρχιζε πράγματι να μου δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα όταν συναντούσα νέα άτομα.

 

Πρώτα, εντυπωσιάστηκα από την ελαφριά υφή και μετά από τα αποτελέσματα. Όλες οι ατέλειες διορθώθηκαν: τόσο οι μικρές και παροδικές, όσο και οι μόνιμες ουλές.

 

Το αποτέλεσμα που δίνει είναι φυσικό χωρίς να είναι βαρύ, ενώ η επιδερμίδα μου είναι δροσερή, ματ και ομοιόμορφη. Τώρα δεν βγαίνω ποτέ χωρίς να έχω βάλει μια στρώση διορθωτικής βάσης!