Πώς να φροντίσετε το δέρμα με τάση ακμής μετά το καλοκαίρι

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, χαλάρωση, ανεμελιά για το σώμα και το πνεύμα – όχι, όμως, και για το δέρμα με τάση ακμής το οποίο «δοκιμάζεται» από τη ζέστη, τον ιδρώτα, την υγρασία. Όπως εξηγεί η American Academy of Dermatology, όταν ο ιδρώτας αναμειγνύεται με τα βακτήρια και το σμήγμα πάνω στην επιδερμίδα, μπορεί να φράξει τους πόρους, γεγονός που εξηγεί γιατί υπάρχει η τάση να εμφανιστούν σπυράκια (ακόμα και σε υγιές δέρμα) ή να σημειωθεί έξαρση της ακμής το καλοκαίρι. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες μικρές, ή μεγάλες, ατασθαλίες στις οποίες μας παρασύρει η ανεμελιά της εποχής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ και επεξεργασμένων τροφών πλούσιων σε ζάχαρη και trans λιπαρά, ακόμα και η παραμονή σε χώρους με κλιματισμό ο οποίος συνήθως ξηραίνει την ατμόσφαιρα, απομακρύνει την υγρασία από την επιδερμίδα και την οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος, δημιουργούν συνθήκες που κάθε άλλο παρά σε ύφεση κρατούν την τάση για ακμή.

Για αυτό το λόγο, τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και μετά, η φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα παίζει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της λιπαρότητας αλλά και την σωστή ενυδάτωση και εξυγίανση της επιδερμίδας, ώστε να περιορίσετε στο ελάχιστο και να καταπολεμήσετε τα «φουντώματα» που πυροδοτούν οι κλιματικές συνθήκες της εποχής.

Φροντίδα του δέρματος με τάση ακμής μετά το καλοκαίρι

Καθαρισμός
: Ο καθαρισμός είναι το 1ο βήμα για υγιή, φωτεινή επιδερμίδα κάθε μέρα του χρόνου, και οπωσδήποτε όσο κρατάει η ζέστη του καλοκαιριού – ένας λόγος παραπάνω, μάλιστα, όταν πρόκειται για δέρμα με τάση ακμής. Επιλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού ειδικά μελετημένο για τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτού του τύπου δέρματος το οποίο θα απομακρύνει αποτελεσματικά τον ιδρώτα, το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα, θα απελευθερώσει τους πόρους, χωρίς όμως να αφήσει αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση «τραβήγματος» μετά το ξέβγαλμα. Tip: πάντοτε στεγνώνετε το πρόσωπό σας ταμποναριστά για να μην ταλαιπωρείτε την επιδερμίδα με το τρίψιμο και φροντίζετε να αλλάζετε τακτικά την πετσέτα που χρησιμοποιείτε.

Το Effaclar Gel είναι ένα αφρώδες gel καθαρισμού ειδικά μελετημένο ώστε να καθαρίζει απαλά το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής. Χάρη στους προσεκτικά επιλεγμένους, ήπιους παράγοντες καθαρισμού που περιέχει, απομακρύνει τους ρύπους, τη σκόνη και την περίσσεια σμήγματος, αφήνει το δέρμα καθαρό και αναζωογονημένο χωρίς να προκαλεί ξηρότητα. Επιπλέον, περιέχει ψευδάργυρο που μειώνει το σμήγμα και εξυγιαίνει το δέρμα.

Για τις επίμονες ατέλειες ή πιο σοβαρές περιπτώσεις ακμής, επιλέξτε το Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel, το οποίο περιέχει εξυγιαντικούς παράγοντες με μικρο-απολεπιστική δράση που αφήνουν το δέρμα απαλό και αναζωογονημένο. Ο συνδυασμός Σαλικυλικού οξέος, LHA και Ψευδάργυρου αποσυμφορεί τους πόρους, απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος, βοηθά στη σταδιακή μείωση των επίμονων ατελειών ενώ προλαμβάνει την επανεμφάνισή τους.

Φροντίδα: Η υπερβολική έκκριση σμήγματος που χαρακτηρίζει το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, δεν σημαίνει ότι (και) αυτό το δέρμα δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση - το αντίθετο, μάλιστα. Η έλλειψη σωστής υδάτωσης βάζει την επιδερμίδα σε έναν φαύλο κύκλο παραγωγής περισσότερου σμήγματος προκειμένου να καλύψει αυτή την ανάγκη της με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επιδεινώνεται. Επιπλέον, οι συνθήκες του καλοκαιριού συχνά «πυροδοτούν» τις ατέλειες, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, γεγονός που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Το Effaclar Duo(+) είναι μια ενυδατική κρέμα-τζελ που απευθύνεται στο λιπαρό δέρμα με ατέλειες και σημάδια, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένη περιποίηση με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα κατά των ατελειών μέσα σε 12 ώρες*. Ο συνδυασμός Νιασιναμίδης, Procerad, Aqua Posae Filiformis και Μανόζης, μειώνει σπυράκια και μαύρα στίγματα, περιορίζει τα σημάδια της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης (τα ερυθρά και καφέ σημάδια, δηλαδή), ενώ η δράση κατά της επανεμφάνισης παραμένει για 3 μήνες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Το Effaclar Ultra Concentrated Serum απευθύνεται σε ενήλικες με δέρμα που έχει τάση για ακμή, επίμονες ατέλειες και σημάδια, καθώς και ορατούς πόρους. Σε αυτό το serum, η La Roche-Posay συνδυάζει υψηλή συγκέντρωση σε ενεργά συστατικά που δρουν συνεργιστικά: 3 Κερατολυτικά οξέα για εξυγίανση των πόρων και μείωση των ατελειών και σημαδιών, με Νιασιναμίδη και Ιαματικό Νερό για καταπράυνση και μέγιστη ανοχή.

Αντηλιακή προστασία: Οι ειδικοί δεν παύουν να τονίζουν τη σημασία της σωστής αντηλιακής προστασίας που έχουν ανάγκη όλοι οι τύποι δέρματος, κάθε μέρα του χρόνου. Ακόμα και μετά το καλοκαίρι, λοιπόν, είναι απαραίτητο να ολοκληρώνετε την πρωινή σας φροντίδα με το κατάλληλο αντηλιακό που εμποδίζει τη φωτογήρανση ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ατελειών.

Το Anthelios Oil Correct SPF50+ είναι η νέα γενιά καθημερινής αντηλιακής φροντίδας διόρθωσης για το λιπαρό δέρμα. Χάρη στη νέα τεχνολογία CELLOX-B3 TECH με Mexoryl XL, περιορίζει τις βλάβες που δημιουργούνται από τις ακτίνες UVB/UVA, τις υπέρυθρες IR-A και τη ρύπανση. Προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, περιορίζει την προσκόλληση των ρύπων στην επιδερμίδα και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Την ίδια στιγμή, το Σαλικυλικό Οξύ, η Νιασιναμίδη, ο Ψευδάργυρος και ο AirliciumTM που περιέχει, δρουν αποτελεσματικά κατά των ατελειών, προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση και ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος.

*Σύνολο μελετών που διενεργήθηκαν από τη La Roche-Posay